Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Στη Λαμία η πρώτη προεκλογική ομιλία της Ε.Μακρή - Θεοδώρου

 
    Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ‘Σαμαράς’  η υποψήφια βουλευτής κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου πραγματοποίησε χτες προεκλογική ομιλία.
  
      Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες της Λαμίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της, μίλησε ξεκάθαρα για τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, για λάθη που έχουν γίνει και θα μπορούσαν ν’αποφευχθούν και για την πολιτική και οικονομική θέση που βρέθηκε η χώρα τον  Ιούνιο του 2012.
  


       Κάνοντας έναν ουσιαστικό απολογισμό η κα Μακρή σχολίασε: «Επειδή μιλάω πάντα με ειλικρίνεια, οφείλω να πω ότι μερικά από αυτά τα λάθη μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Όμως, οι συνθήκες ήταν πρωτόγνωρες. Η πίεση, η ταχύτητα λήψης αποφάσεων, η ανικανότητα κάποιων από τη μια και η αδιάλλακτη στάση της αντιπολίτευσης από την άλλη δεν άφηναν πολλά περιθώρια.
Δεν δικαιολογώ κανέναν, αλλά προσπαθώ να απαντήσω στο γιατί;
Παρόλα αυτά το τελευταίο διάστημα διαφάνηκε μια βελτίωση, μια ανάκαμψη των αριθμών.
Επειδή το πλαίσιο λειτουργίας της οικονομίας μπήκε επιτέλους σε μια τάξη μετά από αιματηρές θυσίες χρόνων του ελληνικού λαού, η επόμενη μέρα επιτρέπει διορθώσεις και κυρίως προϋποθέτει τις απαραίτητες ελαφρύνσεις προς τους πολίτες, τις οποίες δικαιούνται και έχουν ανάγκη.»
       

        Αναφερόμενη στην αντιπολίτευση τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα προεκλογικά δεκανίκια του έστησαν το παιχνίδι με μεθόδους που θυμίζουν άλλες, άρρωστες εποχές της Ελληνικής ιστορίας. Δημιούργησε ένα νοσηρό πολιτικό περιβάλλον που τελικά οδήγησε στην πλήρη πολιτική ανισορροπία με την αποτυχία της ελληνικής Βουλής να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επιπλέον μετέφερε στο μακρινό μέλλον τη δυνατότητα της Συνταγματικής Αναθεώρηση» και συνέχισε, «Οι επερχόμενες εκλογές δυστυχώς προέκυψαν από την αδιαλλαξία και την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑΘυμηθείτε πόσες φορές απαίτησαν εκλογές. Θυμηθείτε πόσες φορές ρωτήθηκαν αλλά ποτέ δεν απαντούν. Στο ερώτημα:
-Πώς θα σώσετε την Ελλάδα;
- Θα δούμε…
-Πού θα βρείτε τα χρήματα;
- Κάπου…
Αυτές οι εκλογές είναι από τις πλέον κρίσιμες που έχουν γίνει ποτέ και γίνονται στην πιο ακατάλληλη στιγμή για τη χώρα. Πρόωρες κάλπες  στήνονται σε στιγμή καμπής, στο μεταίχμιο της αλλαγής από την εποχή των μνημονίων και της αιματηρής προσαρμογής σε μια εποχή νέας πορείας.
Δυστυχώς υπήρξαν κόμματα και άνθρωποι που μπροστά στον διακαή πόθο για ανάληψη της εξουσίας δεν δίστασαν να βάλουν τη χώρα σε μονοπάτια επικίνδυνα, με οδηγούς ανθρώπους που σε αρκετές περιπτώσεις μας αποδεικνύουν με λόγια και με πράξεις ότι δεν έχουν καμία σχέση με την σκληρή πραγματικότητα.»

        Συνεχίζοντας, η κα Μακρή ξεκαθάρισε ότι: «Όλα τα κόμματα πλέον έχουν υποχρέωση να μιλήσουν με ανοιχτά χαρτιά και καθαρές κουβέντες. Να δώσουν διαυγείς και σαφείς απαντήσεις. Να μη μείνουν στην εύκολη κριτική για το τι έγινε και τι δεν έγινε, αλλά για τις προθέσεις τους μετά τις εκλογές.
Από το πώς θα αντιμετωπίσουν τα μεγάλα ζητήματα του τόπου, ποια είναι τα προτάγματά τους για τις στρατηγικές στοχεύσεις τους, μέχρι και με ποιους σκοπεύουν να υλοποιήσουν αυτά που επαγγέλλονται, αν και εφόσον οι πολίτες τους ορίσουν σαν τιμονιέρηδες της χώρας. Χωρίς μισόλογα, χωρίς κρυμμένα μυστικά. Καθαρές κουβέντες. Θέσεις με σαφήνεια, προγράμματα εφικτά».

     Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο νομό της Φθιώτιδας περιέγραψε χαρακτηριστικά: «Η Φθιώτιδα φιγουράρει πολύ ψηλά στους στατιστικούς πίνακες ως νομός με υψηλούς δείκτες ανεργίας κι όχι μόνο. Αλλά δεν χρειάζονται πίνακες για μένα. Το βιώνω καθημερινά στην αγορά που ψωνίζω, στα χωριά που επισκέπτομαι στις κουβέντες με τους φίλους μου και τους  δικούς μου ανθρώπους.
Εγώ δεν ζω ούτε στην Εκάλη, ούτε στο Ψυχικό. Είμαι εδώ μαζί με όλους εσάς. Με κοινά προβλήματα, κοινά αδιέξοδα και κοινά όνειρα.
Το βιώνω στις καθημερινές επαφές μου με τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς της περιοχής μας που αδιάκοπα συναντώ.
Και ξέρω ότι ο τόπος μας χρειάζεται δυναμική παρουσία στα κέντρα των αποφάσεων. Χρειάζεται ανθρώπους με ήθος, με αξιοπρέπεια, αγωνιστές της ζωής, που χαράζουν μόνοι τους το δρόμο και δεν τους στρώνουν άλλοι το χαλί, ούτε αυτούς που έχουν αναγάγει την πολιτική σε επαγγελματική αποκατάσταση και υποσχέσεις για διορισμό ημετέρων

    «Η κοινοβουλευτική μου παρουσία», συνέχισε η κα Μακρή, «με κατατάσσει πρώτη ανάμεσα στους συναδέλφους του νομού μας, πρώτη σε ερωτήσεις μεταξύ των νεοεκλεγέντων βουλευτών της Ν.Δ. και όγδοη μεταξύ όλων των βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., έχοντας μπροστά μου ανθρώπους με μακροχρόνια κοινοβουλευτική εμπειρία.
Είμαι περήφανη και για την ποσότητα, αλλά και για την ποιότητα της δουλειάς μου. Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ούτε τις προθέσεις μου, ούτε τις παρεμβάσεις μου, ούτε και το εύρος της απήχησης και της αποτελεσματικότητάς τους.          
Προφανώς δεν μπορώ να δώσω λύσεις σε όλα.
Δεν ισχυρίστηκα ποτέ κάτι τέτοιο.
Το μαγικό μου ραβδί το έχασα μαζί με την παιδικότητά μου.
Ούτε άσκησα κυβερνητικό έργο για να μπορώ ‘κατόπιν ενεργειών μου’ να μοιράζω εικονικά εκατομμύρια
   

       Αναφερόμενη στην κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών, η κα Μακρή τόνισε: «Στις 25 του μηνός δεν παίζεται το μέλλον των κομμάτων. Παίζεται το μέλλον της ίδιας μας της χώρας».
  
    Κλείνοντας την ομιλία της, κατέληξε: «Προσωπικά, δε φοβήθηκα ποτέ να σταθώ μπροστά σας και να σας κοιτάξω ίσια στα μάτια. Ποτέ δεν έδωσα ψεύτικες υποσχέσεις. Αγωνίστηκα και συνεχίζω να παλεύω για τον τόπο μουΜε τη βοήθεια του Θεού, με την αγάπη της οικογένειάς μου και την δική σας εμπιστοσύνη, θα συνεχίσω για τον κάθε ένα πολίτη της Φθιώτιδας. Σας καλώ όλους να συνεχίσουμε μαζί τον δύσκολο αγώνα για το αύριο του τόπου μας. Για το μέλλον των παιδιών μας. Θέλω να είμαι η επιλογή ειλικρίνειας και υπευθυνότητας για σας. Μπροστά στην κάλπη, ο λαός έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι. Δική σας η επιλογή, αλλά δική σας και η ευθύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου