Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015

Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η παραχώρηση της ΜΕΡΥΠ για το νέο διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Μία μεγάλη επιτυχία για την Περιφερειακή Αρχή η οποία στο εξής θα εξοικονομεί κατ΄έτος 400.000 ευρώ!
  • Μειώνονται από 500.000 ευρώ σε λιγότερο από 100.000 ευρώ τα μισθώματα της Περιφέρειας, ενώ μειώνονται σημαντικά και οι λειτουργικές δαπάνες
  • Επιτυγχάνεται η καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών
  • Εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Ψηφίστηκε σήμερα, στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο του 2015, με μόνο μία ψήφο κατά, η αποδοχή της κατά χρήση παραχώρησης του κτιρίου της ΜΕΡΥΠ, προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Μία απόφαση σταθμός για τη Στερεά Ελλάδα, αφού η έδρα της, η Λαμία, θα αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό διοικητήριο, που θα συμβάλει καθοριστικά στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών της, ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους σε λιγότερο χρόνο και χωρίς να ταλαιπωρούνται, από την ισχύουσα αποκέντρωση των υπηρεσιών.

Η εν λόγω μετεγκατάσταση του συνόλου των υπηρεσιών σε ένα κτίριο που αποτελείται από τρεις ορόφους, εμβαδού 645,07 τμ έκαστος, με υπόγειο, εμβαδού 645,07 τμ και οικόπεδο έκτασης 11 στρεμμάτων, θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων, τόσο σε μισθώματα όσο και σε λειτουργικά έξοδα.Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Σε συνέχεια αιτήματος μου το Υπουργείο Άμυνας, μας παραχώρησε το κτίριο που θα στεγάσει τις υπηρεσίες μας και έναν σημαντικό αριθμό υπαλλήλων της Περιφέρειας. Το κτίριο της ΜΕΡΥΠ θα διευκολύνει τους πολίτες, ενώ παράλληλα θα μας επιτρέψει να οργανωθούμε πολύ καλύτερα, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών μας.

Η συμφωνία έκλεισε. Τόσο η στρατιωτική ηγεσία όσο και τα συναρμόδια Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών έχουν ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες. Μόνη υποχρέωση της Περιφέρειας είναι η καταβολή περίπου 100.000 ευρώ ετησίως, ως μίσθωμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σήμερα πληρώνουμε σε μισθώματα 500.000 ευρώ. Το κτίριο, μας έχει παραχωρηθεί για 5 συν 4 χρόνια, ενώ πρακτικά αυτό σημαίνει πως η παραχώρηση θα ανανεώνεται συνεχώς. Αυτό βέβαια δε στερεί από την Περιφέρεια την πιθανότητα απόκτησης ιδιόκτητου κτιρίου, την οποία πάντα έχουμε ως στόχο. Δίνουμε ωστόσο σήμερα, άμεση λύση σε ένα άμεσο πρόβλημα.

Έχει ήδη συσταθεί ομάδα για την  κατάρτιση προτάσεων για τον τρόπο μεταστέγασης αλλά και για τις απαιτούμενες εργασίες. Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα γιατί η Φθιώτιδα θα αποκτήσει επιτέλους ένα διοικητήριο αντάξιό της». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου