Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ στην Αυτοδιοίκηση προανήγγειλε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σε ενημέρωση της Κ.Ε.Δ.Ε.  
Συνάντηση με στελέχη της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της, Γ. Πατούλη, τον Αντιπρόεδρο, Δ. Καφαντάρη, τον Γενικό Γραμματέα, Ι. Μουράτογλου και τα μέλη του Δ.Σ., Γ. Ιωακειμίδη και Δ. Μπίρμπα.

Από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. παρέστησαν οι κ.κ. Κ. Πουλάκης, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Δ. Κολτσίδα, μέλος της Κ.Ε. και Ν. Σακούτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα που διατύπωσε το Προεδρείο της ΚΕΔΕ προς όλα τα Κόμματα, αποστέλλοντας επιστολή, με την οποία, αφενός, παρουσίαζε τις θέσεις της πάνω στα ζητήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση, αφετέρου, ζητούσε τη διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου επί τη βάσει των προγραμμάτων των Κομμάτων, σχετικά με τα ζητήματα αυτά.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΚΕΔΕ και στο πλαίσιο αυτό έγινε η συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού σε τομείς όπως: τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, οι θεσμικές αλλαγές που προτείνει για τη βελτίωση της λειτουργίας των Δήμων, η συμμετοχή των Δήμων στο νέο ΕΣΠΑ, η ενίσχυση του κοινωνικού ρόλου των Ο.Τ.Α. μέσα από την περαιτέρω ενίσχυση των κοινωνικών τους δομών και υποδομών, η διαχείριση των αποβλήτων, καθώς και ζητήματα που αφορούν τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό της Χώρας και επηρεάζουν τις τοπικές κοινωνίες, ενώ τόνισε την ανάγκη να δοθεί πρωταγωνιστικός ρόλος στην Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει ήδη αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πολίτες εξαιτίας της κρίσης.

Ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κώστας Πουλάκης, υπογράμμισε τη βούληση του Κόμματος να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης πάνω σε όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία τους, ενώ υπογράμμισε την ειλημμένη απόφαση να υπάρξουν - σε περίπτωση ανάληψης της κυβέρνησης από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ανατροπές, και όχι απλές αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου