Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Υπόμνημα Σαρακιώτη, προς τον Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας, για την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας στη Σκάλα Αταλάντης




Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα, τα οποία η κυβέρνηση καλείται να κερδίσει. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης κατέθεσε υπόμνημα (αρ. πρωτ. ΓΓΔΠ00161106) προς τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας για το θέμα της εκμετάλλευσης της παραλιακής έκτασης στη Σκάλα Αταλάντης.
  
Ως γνωστόν, στην εν λόγω παραλιακή έκταση, έχουν κατασκευαστεί γήπεδα καλαθοσφαίρισης και αντισφαίρισης, έχουν διαμορφωθεί κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου, ενώ υπάρχει και κτιριακή εγκατάσταση η οποία, στο παρελθόν, μισθωνόταν για χρήση αναψυκτηρίου με την επωνυμία «Κολώνες». 

Οι εν λόγω εγκαταστάσεις δε χρησιμοποιούνται, κατά τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να υφίστανται φθορές και να απαξιώνονται με γεωμετρική πρόοδο.
  
Κατόπιν πολυετών παλινωδιών, το Λιμενικό Ταμείο στις αρχές του καλοκαιριού προχώρησε σε δημοπρασία για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου με τον περιβάλλοντα χώρο και συντάχθηκε η υπ’ αρ. 74/2016 πράξη της Λιμενικής Επιτροπής. 

Ωστόσο, η διαδικασία της υπογραφής μισθωτηρίου ουδέποτε ολοκληρώθηκε.
   
Δεδομένων των παραπάνω και του προφανούς οφέλους που θα είχε για την τοπική κοινωνία η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου δημοσίου περιουσιακού κεφαλαίου, που σταδιακά απαξιώνεται, ο Γιάννης Σαρακιώτης επέστησε την προσοχή της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας προς την κατεύθυνση της δρομολόγησης μίας βιώσιμης λύσης αξιοποίησης των εν λόγω εγκαταστάσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου