Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Το ΣτΕ δικαιώνει τον Γιαννόπουλο και εγκαλεί τον Πολάκη




Στην Δικαιοσύνη είχε προσφύγει ο καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος κατά της απόφασης του Υπουργείου Υγείας να τον απομακρύνει από την θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ με συγκεκριμένες κατηγορίες. 

Ο ίδιος έλεγε σε κάθε τόνο πως δεν παζαρεύει την πολιτική αλλά και πανεπιστημιακή του αξιοπρέπεια για καμία καρέκλα. 
 
Και έρχεται το ΣτΕ με σημερινή απόφασή του και τον δικαιώνει. 
  
Συγκεκριμένα το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ακυρώνει τις υπουργικές αποφάσεις Ξανθού και Πολάκη και επαναφέρει στην θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ τον καθηγητή Αθανάσιο Γιαννόπουλο.
  
Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός στην δημόσια διοίκηση που δείχνει την προχειρότητα με την οποία κινούνται στην Αριστοτέλους, σχολιάζει η iatropedia, όπου αναγράφεται και η σχετική είδηση.
   
Να θυμηθούμε το ιστορικό της υπόθεσης:
  
Ήταν Μεγάλη Πέμπτη φέτος όταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης αποφάσισε να αποπέμψει τον τότε πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιο Γιαννόπουλο. Μήλον της έριδος ο διαγωνισμός για προσλήψεις προσωπικού μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ για δομές υγείας. Ο κος Γιαννόπουλος προσέφυγε στο ΣτΕ και κατάφερε να λάβει προσωρινή αναστολή της απόφασης Πολάκη αλλά δεν επέστρεψε στην θέση μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του.
  
Τότε ο κ. Γιαννόπουλος είχε δηλώσει ότι "δεν θέτω την προσωπική, πολιτική και πανεπιστημιακή μου πορεία υπό τα καπρίτσια του αναπληρωτή υπουργού υγείας κυρίου Πολάκη. Δυστυχώς αυτές είναι πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές".
 
Και η συνέχεια τον δικαίωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου