Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Αθώοι πανηγυρικά οι 6 αγωνιστές ενάντια στα διόδια!

Η σημερινή απόφαση είναι μια νίκη του κινήματος για ελεύθερους και ασφαλείς δρόμους χωρίς διόδια



                                                                             
Για τρίτη φορά ζήτησε η εταιρεία ΝΕΑ ΟΔΟΣ σήμερα αναβολή και είχε κατά νου της να σέρνει κάθε τόσο στα δικαστήρια τού πέντε ντόπιους ,όλοι κάτοικοι Τραγάνας ,που ήταν μέλη της επιτροπής αγώνα ενάντια στα διόδια ΤΡΑΓΑΝΑΣ,αλλά ο πρόεδρος έκρινε ότι θά έπρεπε να γίνει ή δίκη.

Κατηγορούμενοι ήταν  οι εξής :
1) ο ΑΛΕΞΙΟΥ Αργύρης του Αλ., τέως πρόεδρος Τ.Κ. ΤΡΑΓΑΝΑΣ,  
2) ο ΚΟΛΙΟΦΟΥΤΗΣ Σταύρος του Λουκά, ιδ. υπάλληλος - συνδικαλιστής,  
3) η ΚΟΛΙΟΦΟΥΤΗ Χριστίνα του Ι., Τεχνολόγος Μηχανικός,  
4) ο ΜΠΑΦΟΥΤΣΟΣ Γιώργος του Ι., αγρότης,   
5) ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Παναγιώτης του Μιχ, πρόεδρος συλλόγου κηδεμόνων Νηπειαγωγείου και Δημοτικού σχολείου ΤΡΑΓΑΝΑΣ,  
6) ο ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΒασίληςΙατρός Νευρολόγος στο νοσ. ΛΑΜΙΑΣ, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που πάντα ήταν αλληλέγγυος στους αγώνες των κατοίκων της Τραγάνας ,ενάντια στα διόδια .
  


Οι στημένες κατηγορίες της εταιρείας ,κατέπεσαν σαν τραπουλόχαρτο και από την μαρτυρία του μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας ,του αστυνομικού οργάνου της τροχαίας ,ο οποίος δήλωσε ότι τους  κατηγορούμενους τους είδε και τους αναγνώρισε εντός μιας ομάδας 70-80 κατοίκων ,που ήταν στα διόδια, αλλά ο ίδιος δεν τους είδε να καταστρέφουν τις μπάρες. 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε φύλλο και φτερό την υπόθεση και κατέδειξε στο δικαστήριο ,ότι η ΝΕΑ ΟΔΟΣ απαιτούσε ουσιαστικά να βρει τρόπο να τους σύρει στα δικαστήρια τους 6 αγωνιστές ,που είχαν ξεχωριστή θέση μέσα στην κοινωνία και ήταν μπροστάρηδες στους αγώνες.




       Ζήτησε εξ΄αρχής την ακυρότητα της δίκης ,λέγοντας χαρακτηριστικά ,ότι κακώς η εισαγγελία ,λίγο πριν παραγραφεί το αδίκημα ,21 μέρες πριν παραγραφεί ,να κάθεται η εισαγγελέας ,που κατά τύχη ήταν κι εισαγγελέας σ΄αυτήν την δίκη, Κυριακή μάλιστα , να στείλει εσπευσμένα το κατηγορητήριο ,βασιζόμενη σε 2 τιμολόγια της επιχείρησης  που στάλθηκαν 31-8-2017 ,5 χρόνια μετά σχεδόν, και μάλιστα με φαξ ,που ήταν προ της καταστροφής της μπάρας χρονολογικά και μάλιστα 100 μπάρες για τα διόδια ΑΦΙΔΝΩΝ, ενώ η κινητοποιήση έγινε στην ΤΡΑΓΑΝΑ ! και το τρίτο χαρτί που ήταν ανυπόγραφη βεβαίωση από τον φερόμενο τεχνικό της εταιρείας κ. ΙΓΓΛΕΖΟ Χρήστο, ότι την ίδια μέρα άλλαξαν 2 μπάρες και καλύμματα αυτών και φυσικά αυτές ήρθαν από τις ΑΦΙΔΝΕΣ. Πέραν απ΄αυτό ζήτησε να μην αναβληθεί η δίκη και ας μην είχαν έλθει και οι τρεις υπάλληλοί τους μάρτυρες κατηγορίας ,γιατί γινόταν εσκεμμένα και δεν παρουσιάστηκαν 3 φορές.

Τελικά το δικαστήριο κράτησε 3,50 ώρες ,με δυο αποχωρήσεις της εισαγγελέως ,η οποία μαινόμενη ζήτησε από τους 4 παρόντες αστυνομικούς ,αρχικά να συλλάβουν το πλήθος που χειροκροτούσε τις δίκαιες τοποθετήσεις υπεράσπισης και κατηγορούμενων και στην συνέχεια ζήτησε να αδειάσει η αίθουσα.

Αθώους πανηγυρικά έκρινε το Δικαστήριο Λαμίας τους έξι αγωνιστές του κινήματος ενάντια στα διόδια σε μια μετά από δύο αναβολές δίκη, καθώς κατέπεσε το κατηγορητήριο σύμφωνα με την ακροαματική διαδικασία.

Οι παραπάνω μετά από μήνυση της εταιρεία «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε» κατηγορούνταν ότι στις 23/9/2012 σε κινητοποίηση των κατοίκων της Τραγάνας για την κατάργηση των πλευρικών διοδίων μετά από απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, προξένησαν δήθεν φθορά στις μπάρες των διοδίων.

«Η σημερινή απόφαση είναι μια νίκη του κινήματος για ελεύθερους και ασφαλείς δρόμους χωρίς διόδια. Η απόφαση θέτει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που διατήρησε τις επαχθείς συμβάσεις παραχώρησης του 2013, παρά τις παλαιότερες διακηρύξεις περί καταγγελίας τους και διατήρησε τον κατάπτυστο νόμο Ρέπα -Βορίδη με τον οποίο ποινικοποιούνται οι αγώνες και συνεχίζεται να σύρονται εκατοντάδες αγωνιστές στα δικαστήρια με διάφορες κατηγορίες» δήλωσε ο Βασίλης Κυριακάκης και οι υπόλοιποι συναγωνιστές του.

Στο κάλεσμα συμπαράστασης των διωκόμενων αγωνιστών χαρακτηριστικά τονίζεται:




«Δικαζόμαστε γιατί διεκδικήσαμε και διεκδικούμε το δικαίωμα όλων στην ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση στους δρόμους της ίδιας μας της χώρας, δρόμους που, ενώ κατασκευάστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, παραδόθηκαν προς εκμετάλλευση σε μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους. 
Δικαζόμαστε γιατί διεκδικήσαμε και διεκδικούμε την άρση του αποκλεισμού εκατομμυρίων ανθρώπων από την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στο ίδιο το χωριό τους, στην πόλη τους, στον τόπο κατοικίας και εργασίας τους. 
Δικαζόμαστε γιατί διαλέξαμε εδώ και χρόνια τον δρόμο του αγώνα, της αντίστασης, της ανυπακοής, το δρόμο του αγώνα για την απελευθέρωση του λαού και της χώρας μας από τα δεσμά του μνημονιακού καθεστώτος, του χρέους και του νεοφιλελευθερισμού, αγώνα που θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική νίκη».


4 σχόλια:

  1. ΑΠΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΠΡΟΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 6 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί περιμενες αλληλεγγύη από τον Σταϊκουρα; ή τον Βέττα και τον Γιάννη Σαρακιώτη; αυτοί είναι για βγαίνουν στην τηλεόραση να δικαιολογούν τα μνημόνια και να λένε πόσο καλύτερα εφαρμόζουν τα μνημόνια που οι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσαν τόσο εύκολα να υλοποιήσουν!Το μαύρο τους περιμένει στην γωνία ...ήλθαν ,ψήφισαν και απήλθαν! Μαύρο σε όσους κυβέρνησαν και ψήφισαν μνημόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΡΕ ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΣΥ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΏΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ. ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΧΤΙΚΕ Ο ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ. ΑΦΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ (ΩΣ ΜΕΓΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΣΥ) ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΤΟ 15 ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ? ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΣ ΚΟΝΤΡΟΛΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ? ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙΣ? ΤΡΩΜΕ ΣΑΝΟ ΝΟΜΙΖΕΙΣ? ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ.

      Διαγραφή
    2. ΜΠΡΑΒΟ ΑΝΩΝΥΜΕ ,ΑΛΛΗ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ?ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ ΤΡΙΤΗ ΟΥΤΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΥΤΕ ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ ... ΓΙ ΑΥΤΟ ΡΩΤΗΣΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑ ΠΟΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ...ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΗΜΟΥΝ.ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΡΑΦΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ.ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΗΛΩΣΑ ΜΕΓΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ...ΔΗΛΩΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ....ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΝΤΡΟΛΣ ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΠΕΡΝΑΣ ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟ? ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΝΩ ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΛΠ ΤΩΡΑ ΑΝ ..ΑΝ ΛΕΩ ΗΜΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΒΟΥΛΟ ΠΛΑΣΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!ΓΙΑΤΙ ΟΣΟΙ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΒΟΛΕΥΤΕΣ , ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ . ΠΑΝΤΩΣ ΕΣΥ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ Η ΜΑΛ..ΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ! ΜΑΖΕΨΕ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΠΕΤΑΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου