Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Στον Βαρλαμίτη για το 'Calypso' ο Γιάννης Σαρακιώτης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης την Τετάρτη 2 Μαΐου. Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να θέσει για πολλοστή φορά το ζήτημα της αξιοποίησης και εύρεσης βιώσιμης λύσης, αναφορικά με το ξενοδοχειακό συγκρότημα Calypso Club στην Αρκίτσα, καθώς αυτό εξακολουθεί να ανήκει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή, «περαιτέρω κωλυσιεργία είναι ανεπίτρεπτη και οι ιθύνοντες οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ενώ προσέθεσε ότι «δεδομένης της ανάγκης προσέλκυσης επενδύσεων και της δυνατότητας του ‘Calypso’ να αποτελέσει μοχλό τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, οι έως τώρα καθυστερήσεις συνιστούν πολυτέλεια».


Ο κ. Σαρακιώτης ενημερώθηκε επίσης για την πορεία των οικονομικών μεγεθών του Ταμείου, καθώς και για το σχεδιασμό χρηματοδοτικών προγραμμάτων, τα οποία αφορούν οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικά πρόσωπα υπό την εποπτεία τους. Συγκεκριμένα, στις 13 Μαρτίου, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την επιδότηση των δήμων της Φθιώτιδας για τη δημιουργία ασφαλών παιδικών χαρών, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η στήριξη του εν λόγω προγράμματος αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά, η κατανομή των πόρων πραγματοποιείται με αντικειμενικά κριτήρια και όχι μέσω των αλήστου μνήμης διαδικασιών του παρελθόντος.

Ο κ. Βαρλαμίτης ενημέρωσε ακόμα τον Βουλευτή Φθιώτιδας για τη δυνατότητα επιχορήγησης δήμων με 85.000 ευρώ έκαστος, με σκοπό την εκπόνηση μελετών. Όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, δεδομένων των πληθυσμιακών κριτηρίων τα οποία τίθενται, δύνανται να ενταχθούν οι δήμοι Αμφίκλειας, Δομοκού, Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, Στυλίδας και Μακρακώμης.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, οι κύριοι Σαρακιώτης και Βαρλαμίτης δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας, προκειμένου το Ταμείο και οι τοπικοί φορείς να διατηρήσουν υψηλό το επίπεδο της συνεργασίας τους.

1 σχόλιο:

  1. Και τι έγινε;ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ; ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ! ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΑΣ ΧΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΖΑΠΑ ΒΟΛΤΕΣ ,ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΑΙ.ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ,ΟΠΩΣ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ,Η ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΛΠ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΑΙΡΕΤΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ,ΔΥΣΤΗΧΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου