Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Κ. Μπακογιάννης: Σχόλασε το πανηγύρι με τις παράνομες άδειες οδήγησης στη Φθιώτιδα




Πλήρως ικανοποιημένος για τα μέτρα που έλαβε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο σύστημα ελέγχου των εξετάσεων για την έκδοση αδειών οδήγησης δηλώνει ο περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, μετά και τα αποτελέσματα των ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για το Τμήμα Συγκοινωνιών της Φθιώτιδας.

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Μπακογιάννης ενημέρωσε τα μέλη του για τον τρόπο περιορισμού των παρανομιών στην διαδικασία εξέτασης. Αναφέρθηκε στον «συναγερμό» που χτύπησε στα τέλη του 2017, όταν διαπιστώθηκε ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στη Φθιώτιδα ξεπερνούσαν το 80% επιτυχίας. Άμεσα, η Περιφέρεια προχώρησε στη διεύρυνση των μέτρων που ήδη είχε λάβει, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, αυτό το ποσοστό επιτυχίας να περιοριστεί στα φυσιολογικά επίπεδα του 30-50%.

Στη διεύρυνση των μέτρων οδήγησε και η έρευνα του διοικητικού εποπτικού μηχανισμού που δημιουργήθηκε με σκοπό την παρακολούθηση κι αξιολόγηση των ποιοτικών και ποσοτικών στοιχείων των εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, ερευνήθηκαν κι αξιοποιήθηκαν όλες οι καταγγελίες, ακόμη και ανώνυμες, είτε με προκαταρκτική εξέταση, είτε με ΕΔΕ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, άλλαξε ο τρόπος επιλογής των επιτηρητών των εξετάσεων, οι οποίοι ορίζονται πλέον, με κλήρωση που πραγματοποιείται στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, μία ώρα πριν από την διεξαγωγή των εξετάσεων, ενώ καθιερώθηκε και ηλεκτρονικό σύστημα προτεραιότητας για να μην έρχεται σε επαφή ο πολίτης με τον υπάλληλο.
«Τα αποτελέσματα, έπειτα από την εφαρμογή αυτών των μέτρων, ήταν θεαματικά» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, λέγοντας ότι πέρα από τον περιορισμό των ποσοστών επιτυχίας, είχαν ως αποτέλεσμα και την απομάκρυνση των επιτηδείων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αφού δεν έβρισκαν πλέον τις κατάλληλες συνθήκες για να αναπτύξουν τις παράνομες δραστηριότητές τους.


«Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τις συνομιλίες τους που κατέγραψαν οι Αρχές, στις οποίες, όχι μόνο εκφράζουν τη δυσφορία τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη Φθιώτιδα, αλλά χρησιμοποιούν και υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του αντιπεριφερειάρχη Θύμιου Καραΐσκου, που δεν τους αφήνει να παρανομήσουν» ανέφερε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε και για την άμεση ενημέρωση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, από το οποίο ζητήθηκε και επιτεύχθηκε η συνεργασία και η υποστήριξη.

«Το πανηγύρι σχόλασε. Αποδείξαμε ότι όσοι θέλουν να ακολουθήσουν ανάλογες πρακτικές, θα πρέπει να αλλάξουν Περιφέρεια. Σε αυτήν εδώ την Περιφέρεια κάθε λεπτό, κάθε μέρα που περνά είναι μάχη κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφάνειας. Δίνουμε τη μάχη όχι στα λόγια, αλλά με μεθοδικότητα και αποφάσεις που δεν στέκονται στους τύπους, αλλά είναι ουσιαστικές. Έχω ξαναπεί ότι βαλθήκαμε να αναποδογυρίσουμε τα πάντα για να φέρουμε αποτέλεσμα. Ξηλώνουμε ό,τι σάπιο συναντάμε μπροστά μας για να προχωρήσουμε όπως πρέπει» τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου