Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ: Η κατρακύλα συνεχίζεται με θεατή την πολιτική ηγεσία



ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
                               

   ΛΑΡΥΜΝΑ: 21-01-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ακόμα και σήμερα που η εταιρία έχει φτάσει στο και πέντε για να κλείσει , η Διοίκηση της εταιρίας μαζί με την πολιτική ηγεσία σφυρίζουν αδιάφορα. Το κατάντημα της εταιρίας έχει ονοματεπώνυμα , έχει ευθύνες. Η Διοίκηση μαζί με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ – πανηγύριζαν ξέφρενα για τη συμφωνία πλαίσιο που έφτιαξαν μαζί με τη ΔΕΗ  – και τι εννοούμε :

Η προηγούμενη Διοίκηση είχε ορίσει επιτροπή στελεχών η οποία συζητούσε με την αντίστοιχη Διοίκηση της ΔΕΗ, το θέμα κατάρτισης σύμβασης για την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος. Η συζήτηση είχε προχωρήσει και η αρχική πρόταση της ΛΑΡΚΟ ήταν 32€ την MWH. Η συγκεκριμένη διορισμένη ΠΑΡΕΚΑΜΨΕ τη διαδικασία αυτή και ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τιμή 37€/ΜWH χωρίς να δημοσιοποιήσει τη σχετική σύμβαση. Η τελευταία τιμή που αναγράφεται στο τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι 57,4€/MWH, δηλαδή μεγαλύτερη από τη συμφωνηθείσα, η οποία δεν φαίνεται ούτε στα προηγούμενα τιμολόγια. Είναι υπερβολική η τιμή αυτής της χρέωσης και αν προβλέπεται αντίστοιχος όρος στη σύμβαση είναι σίγουρα καταχρηστικός , καθώς η ΛΑΡΚΟ χρεώνεται με υψηλότερο επιτόκιο κάνοντας δύσκολη έως και αδύνατη την πληρωμή της. Επισημαίνουμε ότι το πραγματικό κόστος της ΔΕΗ είναι κάτω των 37€/MWH, εφόσον είχε συμφωνήσει στην τιμή αυτή , όπως είχε ανακοινωθεί επίσημα. Να εξηγήσει η Διοίκηση με ποιους όρους συμφώνησε με τη ΔΕΗ γιατί έκλεισε σύμβαση με τέτοιους καταχρηστικούς όρους , καθώς και γιατί δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην πληρωμή της σύμβασης αυτής , εφόσον ο μέσος όρος της τιμής του Νικελίου ήταν υψηλός(14.000€/tNi).

ΑΔΜΗΕ: Η Διοίκηση της εταιρίας υπέγραψε σύμβαση διακοψιμότητας με τον συγκεκριμένο οργανισμό η οποία προέβλεπε τη μείωση ισχύος του εργοστασίου για μικρό χρονικό διάστημα κατόπιν σχετικής ειδοποίησης. Η σύμβαση αυτή ωφελούσε σημαντικά τα οικονομικά της εταιρίας - παρ΄ όλα αυτά όμως – η ολιγωρία , η ανικανότητα και αφού είχαν ειδοποιηθεί σχετικά , η ΛΑΡΚΟ δεν μείωσε ισχύ , με αποτέλεσμα να χρεωθούμε 2.500.000€ . Θα πρέπει σίγουρα να δοθούν εξηγήσεις και σε αυτό το κομμάτι.

 ΡΥΠΟΙ: Τι συνέβη με την  πώληση των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων και την αγορά τους και γιατί οι πράξεις αυτές οδήγησαν σε σημαντική οικονομική απώλεια ; 

ΑΠΑΞΙΩΣΗ – ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ: Τα Μεταλλεία της Εύβοιας της ΛΑΡΚΟ αποτελούν την κύρια πηγή τροφοδοσίας , με Μετάλλευμα πάνω από 60% του εργοστασίου. Η εταιρία έχει περισσότερες από 30 μεταλλευτικές παραχωρήσεις στην Εύβοια και κάθε μία από αυτές έχει περισσότερες εμφανίσεις και μέτωπα . Σήμερα εκμεταλλεύεται μόνο ένα και με ένα μέτωπο εξόρυξης. Το Μεταλλείο που πριν λίγα χρόνια διέθεταν απόθεμα  πλέον 300.000 τόνους , σήμερα έχουν μηδενικό απόθεμα φτάνοντας να εξορύξουν τη μία ημέρα και να μεταφέρουν την άλλη το απαραίτητο για το εργοστάσιο. Φτάσαμε στο σημείο η ποσότητα του μεταλλεύματος να μην επαρκεί για την πλήρη λειτουργία του εργοστασίου και να μειώνεται η Εύβοια ή να σταματούν μονάδες με πρόσχημα τις επισκευές . Η ποσότητα (περιεκτικότητα σε Ni) των μεταλλευμάτων έχει πέσει σημαντικά. Αυτό είχε ως επακόλουθο την παραγωγή του εργοστασίου κατά 2.300 t Ni από τον προγραμματισμό που έκανε η Διοίκηση το 2018 . 

Οδηγηθήκαμε έτσι σε σημαντική απώλεια της τάξης 30.000.000€ σε ετήσια βάση, ποσό το οποίο αν υπήρχε σήμερα θα είχε δώσει λύσεις στην εταιρία , στα σημερινά προβλήματα.

 ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟ ΣΕΡΒΙΩΝ: Η σημερινή Διοίκηση αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το Λιγνίτη που υπάρχει στο ορυχείο που διαθέτει η εταιρία στα Σέρβια – Κοζάνη , αλλά να αγοράσει «λιθάνθρακα» ,  με χαρακτηριστικά λιγνίτη από το εξωτερικό !!!!! Με απλούς υπολογισμούς -  με τη χρήση του λιγνίτη του ορυχείου – η εταιρία θα εξοικονομούσε αρκετά εκατομμύρια ευρώ , προσφέροντας επιπλέον δουλειά  και εισόδημα στους εργαζόμενους της περιοχής των Σερβίων , αλλά εισφέροντας και στην ελληνική οικονομία. 

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Όλα αυτά τα αναφέρουμε γιατί δεν μπορούμε να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις για χαρακτηρισμούς. Όλα αυτά έχουν ονοματεπώνυμα που ακόμα και σήμερα δεν έχουν πληρώσει για τους επικίνδυνους χειρισμούς που έχουν κάνει στην εταιρία.

 Η κατρακύλα συνεχίζεται με θεατή την πολιτική ηγεσία που ακόμα και σήμερα δεν έχει ζητήσει ευθύνη από τους υπαίτιους για το μαύρο μας το χάλι.

 Αποφάσισαν μείωση της παραγωγής. Αποφάσισαν νέα συμφωνία με τη ΔΕΗ και δίνουν 4,5 εκατομμύρια το μήνα -  2,5 από το ταμείο και αύξηση ποσότητας λιγνίτη . Πάλι δεν προβληματίζονται να πούνε , αφού μειώνω , από πού θα έχω έσοδα; Συνεχίζουν να πέφτουν στις παγίδες της ΔΕΗ και του κυρίου Παναγιωτάκη.

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι , 

Από εμάς και τα αδελφά Σωματεία μας , αυτοί που θέλουν και ενδιαφέρονται βέβαια , συλλέγονται στοιχεία να τα δώσουμε στη Δικαιοσύνη για όλα αυτά που αναφέρουμε παραπάνω. Δηλαδή για την χρεοκοπία της εταιρίας μας .

 Στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι , έχουμε κοινό συμφέρον τη λειτουργία της εταιρίας  και το μεροκάματό μας . Προέχουν οι οικογένειές μας και το μέλλον των παιδιών μας. Όλοι μας έχουμε ματώσει για την εταιρία , έχουμε χάσει συναδέλφους.

 Σε αυτούς τους συναδέλφους και στο αίμα τους , χρωστάμε να παλέψουμε για να μην εκποιηθεί η εταιρία , να μην κλείσει και να έχουμε μέλλον πολλές γενιές ακόμα.

Υ.Γ.:  Όποιοι κατηγορούν τον Αγώνα μας και τις κινητοποιήσεις που κάνουμε σαν ΣΕΛ ότι -  - εμείς θα κλείσουμε το εργοστάσιο – και απευθυνόμαστε σε κάποιες και κάποιους δήθεν αγωνιστές της Έδρας – κοντός ψαλμός αλληλούια – να δούμε τη μαγκιά τους.

 Αρκετά στις βρωμιές και στα στησίματα κάποιων καλοβολεμένων .  Δεν θα μπούμε σε ονοματολογία ακόμα και σε ακραίες μορφές , αλλά ζυγώνει η ώρα , εξαντλήθηκε η υπομονή μας . Πρέπει να πούμε ότι το Υ.Γ αυτό είναι μεγάλο , αλλά το ξεκινάμε από τα διαφυγόντα κέρδη (500 εκατομμύρια ευρώ) μέχρι και σήμερα  – μη νομίζουν κάποιοι ότι θα πάνε στο απυρόβλητο – όπως τονίζουμε ότι , τα απομεινάρια της CUNICO θα τα συντρίψουμε , για λίγο ακόμα πατάνε στα πόδια τους . Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΣΕ !

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ – ΛΑΡΥΜΝΑΣ
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ

  Θα κάνουμε κάλεσμα στους φίλους και στα μέλη μέχρι τα μέσα της εβδομάδας για όλες τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου