Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ: Συνέντευξη-φιέστα με στόχο την αυτοπροβολή και τoν αποπροσανατολισμό



ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑ 21/01/2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισες και Συνάδελφοι

Με αφορμή την συνέντευξη τύπου, τύπου φιέστα, που στήθηκε την Παρασκευή 18/01/2019 «για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ» στην Περιφέρεια Στερεάς, το ΕΑΜ τοποθετείτε ως εξής:

Oι δυνάμεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ που έστησαν αυτήν την φιέστα και οι πρωταγωνιστές τους όπως ο Υπουργός Οικονομικών επί κυβέρνησης ΝΔ κ. Σταϊκούρας. Ο «ανεξάρτητος» σημερινός Περιφερειάρχης Στερεάς, αλλά υποψήφιος στις ανερχόμενες εκλογές με την στήριξη της ΝΔ για Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης και τα «δεξιά του χέρια» οι αντιπεριφερειάρχες κ. Σπανός και κ. Καραϊσκος. Ο γνωστός ως μέλος του ΠΑΣΟΚ, πρώην αγροτοσυνδικαλιστής - πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, μέλος των επιτροπών στην Ε.Ε για τις αγροτικές επιδοτήσεις και Δήμαρχος τα τελευταία 8 χρόνια στον Δήμο Λοκρών κ. Λιόλιος.  Καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΓΔΕ, Δήμαρχος Ορχομενού κ. Περήφανος. Όλοι τους, μέσα από την πολιτική που υπερασπίζονται και εφαρμόζουν, είτε το θέλουν είτε όχι, είναι μέρος του προβλήματος που κλείνει την ΛΑΡΚΟ.

Χωρίς να έχουμε το παραμικρό προσωπικό πρόβλημα με κανέναν γιατί γνωρίζουμε καλά ότι αν δεν ήταν αυτοί, θα ήταν άλλοι στην θέση τους, απαντάμε στα κροκοδείλια δάκρυα τους.

Ανεξάρτητα από την απόχρωση του καθενός, όλοι τους είναι υπέρ της «ανταγωνιστικότητας», της ελεύθερης κίνησης των κεφαλαίων και από αυτήν την σκοπιά η λειτουργία επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας όπως η ΛΑΡΚΟ δεν μπορεί να διασφαλιστεί με την πολιτική τους.

Όλοι τους είναι υπέρ των κατευθύνσεων και των σχεδιασμών της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και υπεράσπιση αυτών των λυκοσυμμαχιών δεν πάει αλά καρτ.

Το ΠΑΣΟΚ ένταξε την ΛΑΡΚΟ στα μνημόνια, η ΝΔ στο ΤΑΙΠΕΔ, η Ε.Ε έβγαλε σχέδιο ιδιωτικοποίησης – εκποίησης και το υιοθέτησαν, τα αποτελέσματα τα γνώριζαν όλοι τους, το «σκούξιμο» σήμερα είναι περιττό.

Όλα αυτά τα χρόνια δεν έκαναν τίποτα επί της ουσίας από τις κύριες θέσεις που έχουν για να χαλάσουν τα σχέδια απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ. Με την συνηγορία τους για την μελλοντική «αξιοποίηση του λιμανιού στην ΛΑΡΥΜΝΑ», για το ΧΥΤΑ στην θέση ΛΙΑΒΔΑ κ.α, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, έχουν δώσει αυτό που λέμε «γη και ύδωρ» έτσι ώστε το φιλέτο της ΛΑΡΚΟ να εκποιηθεί και να αξιοποιηθεί σύμφωνα με μεγάλα ντόπια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μιλούν για «ψυχές εργαζομένων που θα υπερασπιστούν για να μην μείνουμε άνεργοι». Θα μας τρελάνουν. Τολμούν να μιλούν για ψυχές εργαζομένων αυτοί που είναι επικεφαλής της Τοπικής Διοίκησης των 5μηνων, των απολυμένων, των 4ωρων, των ΣΤΕΙΤΣ και ο κατάλογος δεν έχει τέρμα.

Όλο το σκηνικό της συνέντευξης φιέστας είχε στόχο αφενός την αυτοπροβολή τους, αφετέρου  τoν αποπροσανατολισμό των εργαζομένων.

Με αυτήν την συνέντευξη οι «παλιές πολιτικές δυνάμεις» του ΠΑΣΟΚ – ΝΔ άνοιξαν το δικομματικό ψευτοκαυγά με τις «νέες», την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εξίσου το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την μέχρι σήμερα συνέχιση απαξίωσης και της ΛΑΡΚΟ με στόχο να εκποιηθεί.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα τρία χρόνια διακυβέρνησης με την γενική πολιτική της που δεν εξαιρεί καμία ΛΑΡΚΟ έκανε ουσιώδη και αποφασιστικά βήματα στον ίδιο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενοι. Η συμφωνία μεταξύ ΛΑΡΚΟ – ΔΕΗ είναι ο «φερετζές» που θα προσπαθήσουν να κρύψουν το έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων, την πτώχευση, την εκκαθάριση και την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ. 

Ο πραγματικός λόγος είναι ότι όλοι τους συνειδητά υπερασπίζονται τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.


Συναδελφισες και Συνάδελφοι

Το ΕΑΜ θα κάνει τα αδύνατα δυνατά οι εργαζόμενοι να απεγκλωβιστούν από την λογική μεταξύ της «Σκύλλας ή της Χάρυβδης». Με όλες μας τις δυνάμεις και από όλες τις θέσεις που μας εμπιστεύτηκαν οι εργαζόμενοι στα συνδικαλιστικά όργανα, θα επιδιώξουμε συντονισμό όλων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ του Νομού, των Εργατικών Κέντρων, της ΠΟΕΜ, των Σωματείων του κλάδου και τους κατοίκους της περιοχής. Συντονισμό μακριά από την ενσωμάτωση των εργαζομένων με τους πραγματικούς υπεύθυνους και την λογική τους.

Μη κάνοντας βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματα μας για υπογραφή Επ.Σ.Σ.Ε, κατάργηση όλων των εργολαβιών, νέες προσλήψεις, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να μην ιδιωτικοποιηθεί παραπέρα η ΛΑΡΚΟ. Θετικό αποτέλεσμα για όλους μας θα φέρει ο σκληρός αγώνας σε αυτήν την βάση.

ΕΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου