Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Η κυβέρνηση στο σωστό δρόμο, εκτιμά ο Νομπελίστας Χρ. Πισσαρίδης.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεπεράσει την παρούσα οικονομική κρίση και να εισέλθει σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία, διατύπωσε ο Νομπελίστας καθηγητής και οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου,ο καθηγητής Πισσαρίδης ανέφερε: ...

"Όπως βλέπω, υπάρχει σήμερα θέληση από την κυβέρνηση, η οποία προχωρά στο σωστό δρόμο. Δεν νομίζω ότι θα μπει σε νέα κρίση, εκτός αν συμβεί κάτι απρόοπτο, το οποίο δεν το βλέπουμε τώρα".
Τα πράγματα πηγαίνουν καλά ως τώρα και ελπίζω να συνεχιστούν,συνέχισε και υπέδειξε:

"Όμως χρειάζεται να γίνει πολύ δουλειά και κυρίως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις πιο μακροπρόθεσμες για να ανταπεξέλθει από τη σημερινή κρίση και να αποφευχθεί μια άλλη στο μέλλον".

Βλέπω λίγο πιο αισιόδοξα, είπε ο Κύπριος νομπελίστας και εξήγησε ότι επιτέλους έχει καταλάβει κι ο απλός Έλληνας πως υπάρχει μεγάλη κρίση και ότι κάτι πρέπει να γίνει.


"Είναι η μοναδική ευκαιρία, μια κυβέρνηση, που το θέλει, να φέρει τις μεταρρυθμίσεις,που είναι πολύ δύσκολες στην ελληνική πραγματικότητα, αλλά πρέπει να γίνουν. Για παράδειγμα πρώτα -πρώτα στο εκπαιδευτικό σύστημα",επεσήμανε.

Στη συνέντευξη ο καθηγητής Πισσαρίδης ανέφερε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρώπη είναι το δημοσιονομικό ζήτημα, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να λυθεί. Και ανέφερε ότι "δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των κρατών, ούτε γενικά παραδεκτός ορισμός για το δημοσιονομικό έλλειμμα"

Ο καθηγητής Πισσαρίδης ανέφερε ότι παρερμηνεύτηκε πρόσφατη δήλωση του για το ευρώ και διευκρίνισε πως "το ευρώ θα επιζήσει, γιατί το υποστηρίζουν μεγάλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Γαλλία".

Επίσης, είπε ότι δεν αποδίδει ιδιαίτερη αξιοπιστία στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, αλλά παρατήρησε ότι στις αξιολογήσεις τους δίνουν μεγάλη σημασία οι αγορές.

Ο νομπελίστας καθηγητής έδωσε σήμερα την πρώτη του διάλεξη σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστας Χριστοφίδης τόνισε ότι "η παρουσία του καθηγητή Πισσαρίδη ανάμεσα μας θα λειτουργεί ως ένα ζωντανό πρότυπο και μια συνεχής έμπνευση για τους ακαδημαϊκούς και τους φοιτητές μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου