Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Ενημέρωση και δεσμεύσεις στη συνάντηση ΕΒΕ – Περγαντά


Συνεχίζοντας τις συναντήσεις του με φορείς της περιοχής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς, συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του με μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, όπου συζήτησαν τα προβλήματα των παραγωγικών τάξεων, θέματα που απασχολούν τα Επιμελητήρια και τις επιχειρήσεις μέλη τους, με στόχο τον αποτελεσματικότερο συντονισμό των δράσεων του Επιμελητηρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια, αλλά τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του



Ειδικότερα τέθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

1. Πρόταση για διευρυμένη σύσκεψη Φορέων της Περιφέρειας με στόχευση στα πλεονεκτήματα της περιοχής και πως αυτή μπορεί να εξελιχθεί-αναπτυχθεί, εκμεταλλευόμενη τα θετικά της στοιχεία, τον πλούτο της και την παραγωγή της.

2. Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

3. NATURA (νέο νομοσχέδιο από 4 στρέμματα σε 10 στρέμματα) Ειδικά για την περιοχή Σπερχειού πολλαπλάσιο πρόβλημα με αποτέλεσμα καταστροφική εικόνα.

4. Οι περιορισμοί που ισχύουν μέχρι σήμερα έχουν σοβαρή επίπτωση στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις και σε πολλά σημεία έχει δημιουργηθεί απροσπέλαστη ζώνη.

_ Ζώνη SPA (υγρότοποι, ποτάμια, παραποτάμια συστήματα)

_ Ζώνη SCI Κοινωνικής σημασίας ιδιαίτερα στο κέντρο που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του Νομού.

5. Εμπορευματικός Σταθμός.

6. Λιμάνι Στυλίδας.

7. Αυτοκινητόδρομος και διόδια.

8. Ωράριο δημοσίων επιχειρήσεων.

9. Πανεπιστήμιο.

10. Παραεμπόριο.

11. Έλεγχος νομιμότητας λειτουργίας πολυκαταστήματος JUMBO και των αντίστοιχων προστίμων που έχουν επιβληθεί.

Αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν :

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ακόμη είναι η δημιουργία εμπορευματικού σταθμού με την παράλληλη αξιοποίηση του λιμανιού της Στυλίδας. Η Λαμία άλλωστε βρίσκεται στο
κέντρο της Ελλάδας και συνδέεται με όλους τους οδικούς άξονες και τον σιδηρόδρομο. 

Για τα διόδια και τους αυτοκινητόδρομους ο κ. Περγαντάς τόνισε ότι το θέμα θα συζητηθεί στο πρώτο θεματικό Περιφερειακό Συμβούλιο το Φεβρουάριο. Έπειτα τέθηκε το ζήτημα του Πανεπιστημίου για το οποίο ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την άποψη να σωθεί και να παραμείνει στη Λαμία.
 
Όσον αφορά το ωράριο των δημόσιων επιχειρήσεων ο κ. Περγαντάς δήλωσε γνώστης του προβλήματος, για το οποίο όπως είπε θα φροντίσει αυτές να λειτουργήσουν για να λειτουργήσει και το κράτος. Τέλος συζητήθηκε και το πρόβλημα ανάπτυξης των ιαματικών πηγών της περιοχής λόγω του ότι ανήκουν ακόμη στα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, όπως επίσης και η λειτουργία του τοπικού γραφείου του ΟΑΕΕ και της περιφερειακής διεύθυνσης αυτού, που εδώ και χρόνια οι επαγγελματίες ζητούν τη στελέχωσή τους με προσωπικό, για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και οι οποίες δεν έχουν στελεχωθεί ακόμη

Τέθηκε ακόμη το θέμα του ελέγχου νομιμότητας της λειτουργίας του «JUMBO» και των αντίστοιχων προστίμων που έχουν επιβληθεί. Τα μέλη του ΕΒΕ ζήτησαν τον έλεγχο νομιμότητας της άδειας λειτουργίας λόγω έλλειψης πυρασφάλειας, καθώς η πυροσβεστική απορρίπτει τις αιτήσεις του πολυκαταστήματος γι’ αυτό το λόγο, θέμα για το οποίο δεσμεύτηκε ο κ. Περγαντάς ότι θα υπάρξει σχετικός έλεγχος. 
 
Η συνάντηση έγινε σε ζεστό και δημιουργικό κλίμα και δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλαγούν απόψεις για τα προβλήματα που απασχολούν τις Παραγωγικές Τάξεις, γενικότερα και να δρομολογηθούν συνέργειες για το κοινό συμφέρον των πολιτών της περιφέρειας μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου