Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ο Τέρενς Κουίκ σε Ρεγγίνι και Προσκυνά

ΟΙ ΕΠΙΤΟΠΙΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

«Στον... φορτηγόπληκτο Προσκυνά, για 800 μέτρα παράπλευρου δρόμου που αρνούνται να ολοκληρώσουν η εταιρία εκμετάλλευσης της εθνικής οδού και το Υπουργείο Υποδομώνκινδυνεύουν ζωές.

Και στο σεισμόπληκτο Ρεγγίνιένα χρόνο μετά τους σεισμούς, ακόμα οι αρμόδιοι... κοσκινίζουν τους φακέλους των σπιτιών, αλλά και της εκκλησίας, που πρέπει να επισκευαστούν».



Σε αυτές τις δύο φράσεις συνόψισε ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκτα πιό σοβαρά θέματα που κατέγραψε στην περιοδεία του σε χωριά του Νομού Φθιώτιδας.

Τον Τέρενς Κουίκ συνόδευαν στην περιοδεία του οι Πολιτευτές Φθιώτιδας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Θεόδωρος Χειμάρας (πρ.Βουλευτής) και Βασιλική Δημητράντζου (που ασχολήθηκε με Ερώτηση για τον Προσκυνά), ο Πρόεδρος της Συντονιστικής του Νομού Ανδρέας Κολοκυθάς και στελέχη των ΑΝΕΛ Φθιώτιδας και Βοιωτίας.

Αναλυτικότερα:   
   

ΡΕΓΓΙΝΙ

•Ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι φάκελοι των σπιτιών (και της εκκλησίας) που υπόκεινται στην επιδότηση του κόστους επισκευής. Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι και σε συνδιασμό ότι έρχεται το φθινόπωρο με τις βροχές που θα δυσκολέψει έναρξη επισκευών, αλλά έρχεται και ο χειμώνας.

•Έχουν καταβληθεί κανονικά τα ποσά για την επιδότηση ενοικίου και συγκατοίκησης, αλλά οι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι στο... νοίκι! Στα σπίτια του θέλουν να μείνουν.

•Η περιοχή μαστίζεται από ανεργία με την κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας και την δραματική ύφεση της καπνοκαλλιέργειας. Επιπλέον θεωρείται ασύμφορη η ενασχόληση με την πρωτογενή αγροτική παραγωγή, λόγω ακριβού πετρελαίου κίνησης, ακριβών λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων κλπ

•Οργή για το φορολογικό τσουνάμι, με αποκορύφωμα τον ΕΝΦΙΑ
   
ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ

•Ο παράπλευρος της εθνικής οδού στο ύψος του Προσκυνά, δεν ολοκληρώνεται για μόλις 800 μέτρα! Αποτέλεσμα τα φορτηγά, για να γλυτώσουν τα διοδια της Τραγάνας, να «διεμβολίζουν» το χωριό Προσκυνά, δίπλα στη πλατεια και τη παιδικη χαρά, γκρεμίζοντας ακόμα και σπίτια.

•Η εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ που εκμεταλλεύεται την Εθνική Οδό, αλλά και ο Υπουργός Υποδομών, που δεν προχωρούν με δική τους υπαιτιότητα αυτά τα 800 μέτρα, θα πρέπει να είναι έτοιμοι για την ανάληψη και των ποινικών ευθυνών τους, αν έχουμε το παραμικρό θύμα στο χωριό, από φορτηγό όχημα. 

•Το κόστος μιας άνθρώπινης ζωής, δεν μπαίνει στο ίδιο ζύγι με το κόστος ενός ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥ έργου.

•Παρ' όλο που υπάρχει προειδοποιητική πινακίδα, ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από το Προσκυνά η διέλευση φορτηγών πάνω από 2.5 Τ., από το χωριό διέρχονται κάθε τύπου βαρέα όχηματα,μέχρι και ρυμουλκόμενα.

•Επίσης διέρχονται βυτιοφόρα καυσίμων, προπανίου και άλλων επικίνδυνων ή εύφλεκτων φορτίων.

•Η Τροχαία αδυνατεί - λόγω έλλειψης προσωπικού - να αστυνομεύει στο Προσκυνά και να απαγορεύει ή να βεβαιώνει παραβάσεις σε φορτηγά άνω των 2.5 τ. Έτσι, έχει παρέμβει ελάχιστες φορές.

•Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού Προσκυνά, ετοιμάζεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου,για την μη ολοκλήρωση του παράπλευρος δρόμου.

  


Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήναθα αναχωρήσει για διήμερη επίσκεψη στη Λέσβο.

Στη Μυτιλήνη θα παραστεί και στην ορκομωσία του νέου Δημάρχου του νησιού Σπύρου Γαληνού, που μέχρι την μεγάλη αυτοδιοικητική επιτυχία του, διατέλεσε και Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος.

1 σχόλιο:

  1. ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!! Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ.... ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου