Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

«Όχι υποσχέσεις αλλά δεσμεύσεις»

Υπόσχεση εξόδου όχι από το ευρώ και την Ε.Ε. αλλά από την κρίση

Συνομιλώντας με συντοπίτες του σε διάφορες περιοχές της Λοκρίδας, ο Γιάννης Μπρεκουλάκης επέμενε πως δεν αρκεί να λέμε, που είναι απόλυτη αλήθεια, πως ο ΣΥΡΙΖΑ που  διεκδικεί την εξουσία, δεν έχει ρεαλιστικό πρόγραμμα, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για την ελληνική οικονομία…


Έχοντας δημιουργήσει ισχυρά θεμέλια, με τις μεταρρυθμίσεις και τον πρωτογενές πλεόνασμα, μπορούμε να δεσμευτούμε πως δεν θα υπάρχουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και πως θα υπάρχουν  φοροελαφρύνσεις και ανάπτυξη.       

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να δδιευκρινίσουμε ποιο θα είναι το επόμενο, σταθερό βήμα μετά την τρόικα και τα μνημόνια, που θα σηματοδοτήσει και μια τεράστια στροφή. 
  
Έχοντας δημιουργήσει ισχυρά θεμέλια, με τις μεταρρυθμίσεις και τον πρωτογενές πλεόνασμα, μπορούμε να δεσμευτούμε πως δεν θα υπάρχουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και πως θα υπάρχουν φοροελαφρύνσεις και ανάπτυξη.         

Η χώρα έζησε τη δική της ευδαιμονία με δανεικά λεφτά. Όλοι αυτό λένε, όταν όμως δεν έχεις χρήματα, έχεις χάσει τη δουλειά σου, υποαπασχολείσαι ή έχουν περικόψει τον μισθό σου, δεν σου αρκούν οι διαπιστώσεις. Ζητάς λύσεις «εδώ και τώρα».

Δυστυχώς, δεν μπορεί να υπάρξουν λύσεις «εδώ και τώρα», αύξηση μισθών, επαναφορά του 13ου μισθού, με λίγα λόγια επαναφορά σε ό,τι ίσχυε πριν το 2009. Όποιο ισχυρίζεται κάτι τέτοιο είναι λαϊκιστής και άρα ψεύτης.

Οι πολιτικοί αρχηγοί πάντα γοήτευαν τα πλήθη με ψεύτικες υποσχέσεις που έντυναν με φράσεις απόλυτης βεβαιότητας. Γι' αυτούς όλα ήταν δυνατά, όλα μπορούσαν να γίνουν αυτόματα, χωρίς πρόγραμμα.

Το 1981, ο Ανδρέας Παπανδρέου το υποσχόταν και το φώναζαν τα πλήθη: «Στις 17 πεθαίνει η Δεξιά, στις 18 σοσιαλισμός»! Αντί του σοσιαλισμού όμως βιώσαμε μια σπάταλη ζωή... με χρήματα άλλων. 
Ο μέγας Ανδρέας υποθήκευσε το μέλλον των επόμενων γενεών.

Το ίδιο υποσχέθηκε και ο Γιώργος Παπανδρέου, το 2009: «Λεφτά υπάρχουν», είχε πει, αλλά λεφτά δεν υπήρχαν. Κι αφού δεν υπήρχαν, έκανε ό,τι έκαναν και οι προηγούμενοι: δανείστηκε από αγιογδύτες.

Το 2015, για πρώτη φορά ένας πολιτικός αρχηγός, ο Αντώνης Σαμαράς, μιλάει με ειλικρίνεια και δεν υπόσχεται, αλλά υλοποιεί τη δέσμευσή του να βελτιώσει το επίπεδο ζωής, να δώσει προοπτική αναγέννησης της χώρας και οριστικής εξόδου όχι από το ευρώ ή την Ε.Ε. αλλά από την κρίση.

Η ανταπόκριση των απλών ανθρώπων της Φθιώτιδας, σε κάθε χωριό της, είναι μεγάλη και εμπνέει αισιοδοξία για το μέλλον.

Σας ευχαριστώ πολύ

Γιάννης Μπρεκουλάκης,
υποψήφιος βουλευτής
της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα

1 σχόλιο:

  1. Ολόκληρη συζήητση. Ο κύριος Μπρεκουλάκης είναι Λοκρος κι αυτό μετράε, έτσι δεν είναι; και το λίγο να κάνει θα είναι πολκύ. Όχι σαν κάτι άλλους που έκαναν βόλτες ολόγυρα και μετά μην τους είδατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου