Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Αποκλεισμός δρόμου στην παραλία Ροδίτσας Θεολόγου  

ΘΕΟΛΟΓΟΣ 22-12-2014
Αρ.Πρωτ. 967

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Λοκρών κ. Ν.Λιόλιο

Θέμα: Αποκλεισμός δρόμου στην παραλία Ροδίτσας Θεολόγου
    
Σχετικά 
α) ΑΠ 961/30-6-2014 έγγραφό μας προς την Κτηματική Υπηρεσία Φθιώτιδαςβ) Αριθ.11.458 Πωλητήριο ακινήτου έτους 1911γ) Αρ. 3213/21-7-1966 έγγραφο Δασονομείου Αταλάντηςδ) Αρ.1386/1972 Απόφαση Πταισματοδικείου Αταλάντηςε) Αρ.1566/1975 Απόφαση Πταισματοδικείου Αταλάντηςστ) Αρ. 2/1977 ειρηνοδικείου Αταλάντηςζ) Αρ.Πρωτ. 3901/2007 καταγγελία Μπράλου Αργυρη προς τ.Δήμο Μαλεσίναςη)Αρ.Πρωτ. 643/1-2-2008 καταγγελία Παπαλουκά Γεωργίου προς τ. Δήμο Μαλεσίναςθ)Καταγγελία προς Δήμαρχο Μαλεσίνας Αικατερίνης Μούτσιου με ημερ. 5-3-2008     ι)Επιστολή των ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΑΤΑΛΝΤΗΣ ΑΕ προς το Σύλλογό μαςια)Α.Π.930/12-8-2014 Απάντηση του Συλλόγου μας προς τα ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΑΕ

Κύριε Δήμαρχε

Όπως αναφέρουμε στο ΑΠ 961/30-6-2014 έγγραφό μας προς την Κτηματική Υπηρεσία Φθιώτιδας(σχετ.α), με τα ΦΕΚ 331 τεύχος Δ/31-12-1973 και 441 τεύχος Δ/10-6-1999 καθορίστηκε η οριογραμμή αιγιαλού παραλίας πλάτους 10 μέτρων στην περιοχή Ροδίτσας Αγίου Ιωάννη Θεολόγου στο σημείο που βρίσκονται τα παραδοσιακά κτίσματα και τη γέφυρα των παλαιών Μεταλλείων Αταλάντης.
 
Για πολλές δεκαετίες οι κάτοικοι της περιοχής προς την παραλία Ροδίτσας εξυπηρετούντο από δρόμο κοινόχρηστο και δημοτικό ο οποίος περιγράφεται σαφέστατα στα εξής προσκομιζόμενα έγγραφα 
1.Αριθ.11.458 Πωλητήριο ακινήτου έτους 1911(σχετ.β)2. Αρ. 3213/21-7-1966 έγγραφο Δασονομείου Αταλάντης (σχετ.γ)3.Αρ.1386/1972 Απόφαση Πταισματοδικείου Αταλάντης(σχετ.δ)4.Αρ.1566/1975 Απόφαση Πταισματοδικείου Αταλάντης(σχετ.ε)5.Αρ. 2/1977 ειρηνοδικείου Αταλάντης(σχετ.στ)

Επίσης ο εν λόγω δρόμος διακρίνεται σαφέστατα στους επισυναπτόμενους χάρτες της ΓΥΣ έτους 1969 και του Εθνικού κτηματολογίου έτους 2007-2009.
 
Προ ολίγων ετών η εταιρία Μεταλλεία Αταλάντης απέκλεισε το δρόμο τοποθετώντας μεγάλη δίφυλλη πόρτα, ενέργεια κατά την εκτίμηση του ΔΣ και των μελών του Συλλόγου μας αυθαίρετη και παράνομη.
 
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αγανάκτηση και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και την ανάγκη διάνοιξης νέας πρόσβασης προς την παραλία καθώς και καταγγελίες επώνυμες
1). Αρ.Πρωτ. 3901/2007 καταγγελία Μπράλου Αργυρη προς τ.Δήμο Μαλεσίνας(σχετ.ζ) 
2) Αρ.Πρωτ. 643/1-2-2008 καταγγελία Παπαλουκά Γεωργίου προς τ. Δήμο Μαλεσίνας(σχετ.η) 3)Καταγγελία προς Δήμαρχο Μαλεσίνας Αικατερίνης Μούτσιου με ημερ. 5-3- 2008(σχετ.θ)

Ετσι ο Σύλλογός μας καθώς διαπίστωσε μεγάλη αδιαφορία και κωλυσιεργία να επιληφθούν της υπόθεσης των Αρχών, την οποία κατήγγειλαν επανειλημμένα τα μέλη μας στις Γενικές Συνελεύσεις, όπου και παρευρίσκοντο εκπρόσωποι του τ.Δήμου Μαλεσίνας, αναγκάστηκε να διανοίξει με δικά του έξοδα προ διετίας και μετά από υπόδειξη του Δασαρχείου Αταλάντης, δύσβατο και ιδιαίτερα επικλεινές μονοπάτι προς την παραλία Ροδίτσας μέσα από δασική έκταση.
  
Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι το μονοπάτι αυτό δεν πληροί σε καμία περίπτωση τις προυποθέσεις ενός δρόμου όπως ήταν αυτός που αποκλείστηκε και συνεπώς σε περίπτωση ατυχήματος κατά μήκος της ακτογραμμής ,όπως συνέβη στο παρελθόν και το συμβάν έχει καταγραφεί στην αστυνομία του π.Δήμου Μαλεσίνας ,δεν είναι δυνατή η προσέγγιση της παραλίας από αυτοκίνητο, ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα.
   
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τους καταγγελλόμενους στο προαναφερθέν έγγραφό μας προπηλακισμούς των επισκεπτών από αλλοδαπούς εργάτες παρακείμενων ιδιοκτησιών προσθέτει επιπλέον αγανάκτηση και ανασφάλεια στους επισκέπτες της παραλίας.

Για όλους τους λόγους καταγγέλλουμε την ενέργεια της εταιρίας Μεταλλεία Αταλάντης –Τουριστικές Επιχειρήσεις με Δ.Τ. ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΑΕ να αποκλείσει το δημοτικό και κοινόχρηστο δρόμο που υφίσταται από τις αρχές του περασμένου αιώνα και να προσβάλλει την προσωπικότητα όλων των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι δικαιούνται να απολαμβάνουν το φυσικό περιβαλλον και την πρόσβαση στον αιγιαλό όπως το Σύνταγμα και οι Νόμοι ορίζουν και -ζητάμε από Σας τη διάνοιξή του. 

Σημ.
Με τα σχετικά ι και ια μπορειτε να σχηματίσετε ίδια γνώμη για τα ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΑΕ

Για το ΔΣ του Συλλόγου
  
Η Πρόεδρος  Νανά Κακαβούλη
Η Γραμματέας Νίκη Λαουτάρη

1 σχόλιο:

 1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ !
  ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙΣ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΛΟΥ ΛΑΟΥ.
  ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΑ ΨΑΡΑΚΙΑ.
  ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ ( ΣΤΗ ΡΟΔΙΤΣΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ) ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ, ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ, ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΙΡΙ ΜΑΣ, ΦΑΓΑΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΜΑΣ, ΗΠΙΑΜΕ ΤΑ ΚΡΑΣΑΚΙΑ ΜΑΣ, ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΜΕ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟΥΣΑΜΕ Τ΄ ΑΣΤΕΡΙΑ, ΜΑΘΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ.
  ΩΣΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΝΤΡΕΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΟΡΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΙ ΦΟΒΕΡΟΙ !
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΕΣ ΒΕΒΑΙΑ.
  ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ "ΑΓΑΠΟΥΝ" ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΜΑΣ;
  ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ;
  ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΣΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΤΑ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑ ΤΗΡΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ;
  ΔΗΜΑΡΧΕ! ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου