Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Να αλλάξουμε τα κόμματα

Δεν ζητώ την ψήφο σας για τα προνόμια και τον μισθό του βουλευτή. Ό,τι απέκτησα, το απέκτησα με κόπο και αγώνα. 



13 σημεία για συζήτηση


ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ 

Οι καιροί απαιτούν κρυστάλλινες απόψεις: για το κόμμα, τα πολιτικά γραφεία, το ρουσφέτι, την αγορά. Γιατί το ήθος πρέπει να γίνεται «πράξεις». 

Να συστρατευθούμε κάποιοι νέοι πολιτικοί που έχουν βάλει σκοπό τους να αλλάξουν τα πάντα, ακριβώς επειδή μπορούν, επειδή δεν δεν θέλουν να κερδίσουν τίποτα ή επειδή δεν έχουν να χάσουν τίποτα.
 Να φέρουμε έναν νέο, φρέσκο άνεμο στα κόμματα, στην κοινωνία, στη ζωή μας.
Καλώ να συστρατευθούν μαζί μου οι άνθρωποι του ρίσκου και όχι του βολέματος. 
Να συστρατευθούμε οι άνθρωποι της εργασίας και όχι της αργομισθίας
Έγιναν πολλά, όμως για να τα αλλάξουμε όλα χρειάζεται να συγκρουστούμε με όλους όσοι αντιδρούν λυσσαλέα στο καινούργιο και ζητούν παλινόρθωση αυτού που φεύγει: Παλαιοκομματικούς, λαϊκιστές, κερδοσκόπους και τζογαδόρους.  
Μπορεί να μη ν είμαστε επαγγελματίες που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να κρατήσουν για τον εαυτό τους τις παροχές και τα οφέλη που προσφέρει η εξουσία, αλλά δεν είμαστε ούτε και ερασιτέχνες ώστε να μην μπορούμε να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης.



ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

Πολιτικός με ευαισθησία δεν είναι αυτός που τρέχει σε παρελάσεις, γάμους, βαπτίσια και κηδείες για να μαζέψει ψήφους, αλλά αυτός που σκύβει πάνω σε κάθε πρόβλημα σαν να είναι δικό του.
Στους προθαλάμους των βουλευτικών γραφείων δεν έχει νόημα να συνωστίζονται πολίτες που ζητούν ρουσφέτι... Έχει νόημα όμως, οι πόρτες να παραμένουν ορθάνοιχτες σε ανθρώπους που ζητούν απεγνωσμένα τη βοήθειά σου, επειδή δεν μπορούν να τα βάλουν με ένα διεφθαρμένο ή αδιάφορο κράτος.
Το να βρεις δουλειά σε έναν και μόνο άνεργο είναι σαν να βρίσκεις δουλειά σε όλους...


ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ

Πρέπει να πάψουμε να κρατούμε ομήρους της ανάγκης τους για δουλειά χιλιάδες πολίτες.
Τους συμπολίτες μας δεν τους θέλουμε να χειροκροτούν στο πέρασμά μας, αλλά να προχωρούν δίπλα μας και να αποφασίζουν μαζί με εμάς για το αύριο του τόπου.
Να θυμόμαστε πως όταν βολεύεται ένας ανάξιος, στερείται τη θέση αυτόματα ένας άξιος.


ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Πρέπει να δημιουργήσουμε αληθινό κίνημα κατά του... λαδώματος.
Κανείς και πουθενά με το χέρι στην τσέπη για μια δουλειά που πληρώνεται έτσι κι αλλιώς από το κράτος και άρα από τον Έλληνα πολίτη. Γι' αυτό χρειάζεται η συνεχής αξιολόγηση των υπαλλήλων που συνδιαλλέγονται με το κοινό. Η υπόνοια εκβιασμού για λάδωμα, να ισοδυναμεί με απόλυση με συνοπτικές διαδικασίες.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ... ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ

Ποιος μπορεί να αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης με τους πολίτες, αν όχι άνθρωποι με οράματα που έχουν γνωρίσει από τα μέσα την αγορά και δεν αντέχουν άλλο τον αναχρονισμό της; Δεν ζητώ την ψήφο σας για τα προνόμια και τον μισθό του βουλευτή. Ό,τι απέκτησα, το απέκτησα με κόπο και αγώνα.   


Σας ευχαριστώ πολύ


Γιάννης Μπρεκουλάκης,
υποψήφιος βουλευτής
της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα  



  

5 σχόλια:

  1. Πσσσσσσσ........ Σσσσσωραίος doctor kai dikia sou ντουλιά να μην είχες δεν θα πείναγες θάσουν σε κανα canada στο κίνημα κατα του λαδώματος «je suis μέσα »
    ΑΙΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μετα απο τετοια πορεια σπουδες, πτυχια, αξιολογες συνεργασιες, επιτυχημενος επιχειρηματιας, αποφασισες να ασχολιθεις με το συγκεκριμενο κομμα το συγκεκριμενο προεδρο αυτη τη στιγμη.αναφερομαι στο προεδρο του κομματος γιατι θεωρειτε αναξιοπιστος ψευτης γιατι αλλα ελεγε και αλλα εκανε εξαπατισε τον ελληνικο λαο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει μην χρεώνουμε σε όλους όλα... Εγώ ξέρω ένα πράγμα! Πως πρέπει να ψηφίζουμε και για το συμφέρον του τόπου μας, πέρα από τα κόμματα. Ναι στον Μπρεκουλάκη που είναι από Μαρτίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πω πω βλακείες που λένε (τσ, τσ). Όλοι βρισκουν ευκαιρία να πουν το κοντό τους και το μακρύ τους. Αυτοι που φωνάζουν τώρα και λένε διάφορα πάνε και ψηφίζουν αυτούς που λαδώνουν και λαδώνονται.
    Γιάννης Μπρεκουλάκης και ωραίος είναι και σταράτα τα λέει. Μαζί σουουουου και γιατί είσαι από δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου