Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ποιο θα είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Φθιώτιδα;

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αργύρης Αλεξίου;

Αυτό  θα είναι το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Φθιώτιδα;

Δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες και οι … «πληροφορίες» για την σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Φθιώτιδα.

Λόγω των καταστατικών ιδιαιτεροτήτων υπάρχει αρκετή γραφειοκρατική διαδικασία στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο αλλά εκτιμάται ότι η τελική του μορφή θα είναι έτοιμη μέχρι την προσεχή Πέμπτη. Αρχικά οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 40 για τις 7 θέσεις που περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο της Φθιώτιδας, αρχικά οι τοπικές οργανώσεις, στην συνέχεια η Νομαρχιακή Επιτροπή , μετά η κεντρική εκλογική επιτροπή και πάλι η ημιτελική λίστα έρχεται στην Ν.Ε. γίνονται οι τελευταίες διορθώσεις και στέλνεται η εγκεκριμένη από την Ν.Ε. λίστα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή όπου μπορούν να γίνουν ελάχιστες προσθαφαιρέσεις και να δοθεί στην δημοσιότητα το οριστικό ψηφοδέλτιο των εκλογών της 25 Ιανουαρίου.

Οι διεκδικούντες θέσεις στο ψηφοδέλτιο πέρασαν από πολλές αξιολογήσεις ,»κοπήκαν» διαδοχικά αρκετοί και κατά τις πληροφορίες έμειναν 9-10 που θα υποστούν για μια ακόμη φορά την διαδικασία της επαναξιολόγησης ώστε να μείνουν οι 7 που θα ζητήσουν την ψήφο του φθαρτικού λαού για τις 3 ή 4 θέσεις που εκτιμάται ότι θα καταλάβει στον Νομό μας ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια έδρα, αν τελικά βάσει ποσοστών, κερδίσει 3 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν με τις ίδιες σχεδόν πιθανότητες αρχικά η Χρυσή Αυγή ακολουθούν ΚΚΕ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΚΙΔΗΣΟ (Παπανδρέου)….

Υποψήφιος θα είναι οπωσδήποτε ο μέχρι πρότινος βουλευτής Βασίλης Κυριακάκης, ο μη ΣΥριζαίος Αποστόλης Καραναστάσης, έχει περάσει όλα τα εσωκομματικά… τεστ, ο Θανάσης Μιχελής πρώην προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου Στυλίδας Δημήτρης Βέττας, η εκπαιδευτικός Βασιλική Λέβα, η εκπαιδευτικός Μαρία Μιχαήλ, η οικονομολόγος Χαρά Παρμενοπούλου, ο μηχανικός Ορέστης Ζούμπος, ενώ έχουν αποκλεισθεί όλοι όσοι κατέθεσαν υποψηφιότητα αλλά στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί με άλλους κομματικούς χώρους π.χ το ΠΑΣΟΚ. 

Επίσης εκκρεμεί η αξιολόγηση του πρώην Δημαρίτη μηχανικού Αργύρη Αλεξίου που όμως υπάρχουν αντιρρήσεις από πολλά τοπικά στελέχη της Λοκρίδας, αλλά μετά το… διαζύγιο ΔΗΜΑΡ –ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να μετέχει ο κ. Αλεξίου ώστε να μην αποκοπεί εκλογικά το κόμμα από τον χώρο της ΔΗΜΑΡ.

Επίσης γίνονται συζητήσεις της τελευταίας στιγμής με πρόσωπα που ανήκουν στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ για πιθανή συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο και ενός εκπροσώπου του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς.

Όσο αφορά τώρα τη Λοκρίδα θα είναι μέγα σφάλμα για τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κατεβάσει Λοκρό υποψήφιο σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές όπου θα μετρήσει μέχρι και η τελευταία ψήφος. Πολύ καλές επιλογές για τη Λοκρίδα θα ήταν τόσο ο Α.Αλεξίου, ως Λοκρός αλλά και πρώην σημαντικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, αλλά σίγουρα και ο Δ.Σαμαράς, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές με τον Β.Αποστόλου.



18 σχόλια:

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ; ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΟΜΗΡΟΙ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ... ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ... ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΠΑΣΟΚ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 10% ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ. ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψηφοδέλτια ελπίδας ή άλλη μία χαμένη ευκαιρία;
    http://lamiastereanews.blogspot.gr/2015/01/blog-post_6.html

    Αφιερωμένο στους νυν "μεγαλο-παράγοντες" του ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κεντροαριστερά στην χώρα εξέφρασε ενα ουσιώδες μετταρυθμιστικό κοινωνικό αίτημα. Ολοκλήρωση ενος ατελούς αστικού κράτους και δημιουργία κοινωνικού κράτους. Το πολιτικό προσωπικό όμως της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα παλαιάς κοπής ή μεταμοντέρνο μόνο αυτό δεν έκανε. Ξεθεμελίωσε ακόμα και μικρές κατακτήσεις του λαού, έδεσε σε άρματα εξάρτησης τη χώρα και μέσω του πελατειακού και ολιγαρχικού συστήματος καταχρέωσε και τη χώρα. Άρα για ποιο χώρο της κεντροαριστεράς μιλάτε. Ειδικά στη Φθιώτιδα ποια στελέχη από ποια κόμματα της κεντροαριστεράς ειναι καθαρά και όχι βρωμισμένα με διαφθορά και συμμετοχή σε εγκληματικές επιλογές για τη χώρα και το λαό; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κριθεί ουτε αν επιβεβαιώσει τα οράματα αριστεριστών περί επαναστάσεων, ούτε όμως και τις διαχειριστικές πλάνες βολεμενων και τυχάρπαστων. Θα κριθεί αν θα ανοίξει διέξοδο και διέξοδος με την αναστυλωση αυτής της "Κεντροαριστεράς" δεν υπάρχει! Χίλιες φορές άφθαρτα νέα άτομα από τη λαική βάση ακόμα και παλιοί ψηφοφόροι άλλων παρατάξεων παρά παράγοντες του πολιτικου συστήματος που βολεύονται σε καρέκλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε μια Ελλάδα που όλοι τα πιάνουν, αναρωτιέμαι για ποιους αδιάφθορους μιλάς. Μήπως γι' αυτούς, τους "καθαρούς" δήθεν πρώην ΠΑΣΟΚους που εντάχθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν είδαν τη ναυαρχίδα του σοσιαλισμού στη χώρα μας να βουλιάζει, και που για λίγα χιλιάρικα προ λίγων μηνών στήριξαν τους πράσινους πρώην συντρόφους τους στην αυτοδιοίκηση και σαμποτάριζαν κάθε διαδικασία για δημιουργία συνδυασμών της αριστεράς;
      Όσο για το κοινωνικό κράτος, όταν το έφτιαχνε ο Αντρέας από το μηδέν εσείς οι ίδιοι όχι μόνο δεν βάλατε πλάτη αλλά τον τρέχατε και στα ειδικά δικαστήρια με τον πατέρα της Κωνσταντοπούλου (ναι η κόρη του πολιτικού εισαγγελέα) και τον Μητσοτάκη.
      Αριστερούληδες του γλυκου νερού.

      Διαγραφή
  5. Ο Α. Αλεξίου είναι σύντροφος ,μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ πλέον και οι αντιρρήσεις δεν προέρχονται από την Λοκρίδα , αλλά από την Λαμία.Ο σύντροφος Α.Αλεξίου θα αξιοποιηθεί , έτσι κι αλλιώς , το θέμα είναι να φύγουν η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τα μνημόνια, γι αυτό δίνουμε όλοι μαζί τον αγώνα ,πέρα από πρόσωπα με στόχο την αλλαγή πολιτικών με νέες υπέρ του ελληνικού λαού. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ,ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικό αφού μόλις πριν λίγες ημέρες ο Τσίπρας κάλεσε τα στελέχη και μέλη της ΔΗΜΑΡ, από τον Κουβέλη μέχρι και τον τελευταίο του κόμματος, να συμπορευθούν ατομικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

      Διαγραφή
  6. ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ 14 ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΝ ΤΑ 7 ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΙΟΥ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΛΙΟΦΟΥΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 2012 Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΚΑΛΕΞΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΤΕΙΑΣ -ΤΙΘΟΡΕΑΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΛΑΜΙΑΣ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΜΕ 7 ΛΑΜΙΩΤΕΣ ΞΕΥΤΙΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν τέθηκε σε καμιά περίπτωση θέμα υποψηφιότητας Αλεξίου από τον Συριζα!!δεν υπάρχει λόγος να συζητιέται κάτι τέτοιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγω για αξιολόγηση και της περίπτωσης Αλεξίου. Θέμα λοιπόν έχει τεθεί. Διαβάστε και τι γράφουν τα τοπικά ΜΜΕ της Λαμία. Και διάψευση από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
    2. Στα 14 ονόματα που στάλθηκαν από την ΝΕ στα κεντρικά του Συριζα δεν υπήρχε ο Αλεξίου!!Και αν καθόταν η νομαρχιακή και διέψευδε ο,τι λέγεται δεν θα είχε τέλος, άρα περιμένετε την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων!!

      Διαγραφή
    3. Λοκροι ήταν στη λίστα των 14 που στάλθηκε στα κεντρικά όχι όμως ο Αλεξίου!

      Διαγραφή
    4. Ο κος Αλεξίου έκανε ο ίδιος αυτοπρόταση στην Κουμουνδούρου, παρακάμπτωντας την Τ.Ο. καθώς και τη Νομαρχιακή. Μετά προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και είχε βάλει ήδη άτομα να τον προτείνουν για υποψήφιο. Ήμουν παρών στη ΓΣ του Μαρτίνου. Τώρα αν είναι ή δεν είναι υποψήφιος θεωρώ ότι μέχρι την Παρασκευή θα το μάθουμε.

      Φίλος του ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
    5. Παρών είσουν η παρουσα ; καλά η ρουφιανια έχει και ορια , ποσο ανωριμη ;

      Διαγραφή
    6. Ντροπή σας πώς σας ανεχεται ; 8-9 σύντροφοί τον πρότειναν και μάλιστα ενας απ αυτους ηταν ο παλαιότερος και μεγαλυτερος ηλικιακα σύντροφος. Και ναι ποιός να τον στηρίξει στην ΝΕ , 35 άτομα προτάθηκαν.

      Διαγραφή
    7. Χωρίς καμία δόση υπερβολής, αλλά και κανέναν ενδοιασμό, υποστηρίζω ότι ο Αργύρης Αλεξίου έχει κάνει μια επιτυχημένη διαδρομή ως πρόεδρος Τραγάνας. Είναι δουλευτής, άξιος συνεργάτης, μελετημένος επιστήμονας,άνθρωπος των έργων και όχι των λόγων, αφού ποτέ δεν σταμάτησε να εξυπηρετεί τον συνάνθρωπό του ασχέτως κομματικής ιδεολογίας.
      πολύ καλός γνώστης των κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων του τόπου μας. Οι ικανότητες και οι εμπειρίες του δίνουν την δυνατότητα πως θα είναι ένας επιτυχημένος βουλευτής.
      Είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει να μάχεται και να κερδίζει και ότι η παρουσία του στο κοινοβούλιο θα αναβαθμίσει
      το επίπεδο του πολιτικού λόγου και ότι η συνεισφορά του για τον τόπο μας και τον λαό μας θα είναι θετικά αξιοπρόσεχτη και καταλυτική.

      Διαγραφή
  8. Συγνώμη, αλλά θα ήθελα να θέσω την εξής απορία που έχω: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ή δεν έχει τοπικές, νομαρχιακές και περιφερειακές οργανώσεις; Έχει ή δεν έχει; Έχει εκλεγμένους εκπροσώπους σε αυτές ή δεν έχει; Γιατί λοιπόν απαντούν για τον ΣΥΡΙΖΑ όλοι οι άσχετοι ανώνυμοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου