Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ενώπιον του ιστορικού του μέλλοντος

* Του
ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗ
Στην τελική ευθεία πριν την οριστική επίλυση του ζητήματος της Π.Γ.Δ.Μ., ο δημόσιος διάλογος συνεχίζει να είναι επιβαρυμένος από φωνασκίες και απειλές ακραίων κύκλων, οι οποίοι τρέφονται από την ανεύθυνη και υποκριτική στάση πολιτικών προσώπων και φορέων. Ωστόσο, οι ηγεσίες κρίνονται υπό τέτοιου είδους περιστάσεις. Όταν δηλαδή λαμβάνουν ιστορικές αποφάσεις κόντρα στην ανευθυνότητα, προτάσσοντας τα μακροπρόθεσμα εθνικά συμφέροντα.

Άραγε θυμάται η Νέα Δημοκρατία και η ηγεσία της ποιο είναι το ύψιστο εθνικό συμφέρον; Προφανώς είναι η προσήλωση στο στόχο της μη απεμπόλησης κυριαρχικών δικαιωμάτων. Κάθε κράτος αντιμετωπίζει απειλές, οι οποίες αφορούν το ως άνω διακύβευμα και στην περίπτωσή μας, η απειλή έρχεται «εξ ανατολών» και ακούει στο όνομα «Τουρκία».

Στο γενικότερο πλαίσιο, ορίζουμε εδώ και δεκαετίες τον τουρκικό παράγοντα ως τον πλέον επικίνδυνο, καθώς αφ’ ενός έχει τις δυνατότητες προβολής ισχύος εις βάρος της χώρας μας και αφ’ ετέρου έχει διακηρύξει τις ανάλογες προθέσεις. Με πιο συγκεκριμένους όρους, η τουρκική απειλή καθίσταται ολοένα και ευκρινέστερη, όχι μόνο μέσω των παραβάσεων και των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου ή των προκλητικών ενεργειών εντός των χωρικών μας υδάτων, αλλά και μέσω της συντεταγμένης διείσδυσης της Άγκυρας σε όλες σχεδόν τις χώρες της Βαλκανικής Χερσονήσου.

Αυτή τη στιγμή, η Τουρκία εξοπλίζει και εκπαιδεύει τις μονάδες του αλβανικού στρατού και διατηρεί ναυτική βάση στη χώρα, χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης τη μουσουλμανική μειονότητα στη Βουλγαρία, ενώ παρόμοιες κινήσεις πραγματοποιεί όσον αφορά τη Βοσνία και φυσικά την Π.Γ.Δ.Μ.. Πόσοι βλέπουν τη «μεγάλη εικόνα» και πόσοι είναι έτοιμοι να αντιληφθούν ότι η εξωτερική πολιτική δεν αναλύεται αποκομμένα και μονοδιάστατα, αλλά οι διεθνείς σχέσεις συνιστούν ένα κοινό παζλ συσχετισμών, συγκρούσεων, συνεργασιών και απειλών;


Ας αναρωτηθούν οι απανταχού «μακεδονομάχοι» πως θα υπερασπιστούν τα ιερά χώματα της Μακεδονίας, όταν η Ελλάδα θα βρίσκεται αποστερημένη συμμαχιών και θα καλείται να διαχειριστεί μόνη της τον τουρκικό επεκτατισμό. Ας αναρωτηθούν τι εν πάση περιπτώσει οφείλουμε να πράξουμε: να θέσουμε το ζήτημα στις καλένδες προκειμένου να λυθεί οριστικά εθιμικώ δικαίω, καθώς ήδη έχουν αναγνωρίσει το βόρειο γείτονά μας ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» τα 2/3 των κρατών-μελών του Ο.Η.Ε., ή να δώσουμε μία λύση, η οποία να εξυπηρετεί το μείζον εθνικό συμφέρον;


Το λεγόμενο «Μακεδονικό» ή «Σκοπιανό» συνιστά μία ιστορία χαμένων ευκαιριών, κυρίως εξαιτίας της κωλυσιεργίας και της αμφιλεγόμενης πολιτικής της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με Υπουργό Εξωτερικών τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Ήταν η περίοδος δημιουργίας του προβλήματος, όταν οι ευκαιρίες επίλυσης ήταν τεράστιες, αλλά η ελληνική κυβέρνηση στάθηκε πολύ κάτω από το ύψος των περιστάσεων. Έκτοτε υπήρξε η ενδιάμεση συμφωνία, βάσει της οποίας στην ονομασία της χώρας συμπεριλήφθηκε ο όρος «Μακεδονία» και κατέληξε να υπακούει πλήρως στον κανόνα «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Η σημερινή κυβέρνηση διεξήγε μία τεράστια προσπάθεια μεταστροφής της εικόνας και ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας, φθάνοντας σε μια συμφωνία η οποία δικαιώνει πλήρως την «εθνική γραμμή» της σύνθετης ονομασίας χρησιμοποιούμενης «έναντι όλων» (erga omnes). Στα ανωτέρω προστίθεται η δέσμευση των Σκοπίων για συνταγματική αναθεώρηση προς το σκοπό απεμπόλησης κάθε είδους αλυτρωτισμού, καθώς και η ρητή συμπερίληψη περί της σλαβικής καταγωγής των κατοίκων τους.

Η συμφωνία είναι εξαιρετικά θετική, δεδομένου του κεκτημένου της Ν.Δ. επί του ζητήματος αλλά και του συνολικότερου γεωπολιτικού περιβάλλοντος. Έκαστος ας λογοδοτήσει στην ιστορία για τη στάση του και το βαθμό ανάληψης των ευθυνών του.


Ιωάννης Σαρακιώτης
Δικηγόρος – Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


15 σχόλια:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΖΑΕΦ ΕΧΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΟΠΤΙΚΕΣ.

    1) Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ, ΤΟ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΗ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Η ΛΕΞΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ. ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ.

    2) Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ STATUS QVO, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ, ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ.

    ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΎ ΑΠΙΘΑΝΟ.

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΌΜΩΣ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΛΑΘΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ. ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΓΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;

    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ, ΩΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ".

    ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΝΟΜΑ, ΓΛΩΣΣΑ, ΕΘΝΟΤΗΤΑ, ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΘΕΣΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, ΣΥΝΟΡΑ, ΚΟΚ, ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΑΓΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΤΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΔΙΟΤΙ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ, ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΓΙΩΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΠΙΘΑΝΗ ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ) ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΩΣ CASUS BELLI (ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ) ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
    ΜΕ ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΛΙΑΝ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

      ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ.

      ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΝΑΡΙΣΕΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" 160 ΧΩΡΕΣ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΙ;

      - ΕΙΜΑΣΤΕ "ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

      - ΕΙΜΑΣΤΕ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ!

      - ΓΛΏΣΣΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΣΛΑΒΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΚΕΔΟΝΩΝ!

      - ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΛΑΒΟΙ ΕΘΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕΚΕΔΟΝΕΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ!

      ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ.

      ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΟΤΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ ΤΟ 1921 ΝΑ ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ; ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΑΝ; ΠΟΣΟ ΕΞΕΦΤΕΥΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ... ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ;

      ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ...

      Διαγραφή
  3. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορω αν ξερεις τι σου γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά ολα για την καρέκλα..κριμα νεος ανθρωπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΔΩ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ,ΤΟ 30% ΙΣΑ ΠΟΥ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΓΥΡΩ,ΤΟ 17% ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ(ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ)ΕΝΑ 3% ΈΧΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΉΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ 299 ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ Η ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΏΝ.ΌΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΆ ΚΑΙ ΛΕΦΤΆ(ΓΙΑΤΙ ΈΡΧΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΩΡΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ)ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΟΎΤΕ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ,ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ... ΧΑΡΙΣΜΑ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΈΔΩΣΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ(ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ)ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ(ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ).ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΡΑΦΛΙΑΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΡΕ ΣΕΙΣ ΜΗΝ ΔΙΧΑΖΕΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΌΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΊΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΛΌΓΟΥΣ..(ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝΕ).ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ...ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΛΙΜΟΚΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε ΈΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επαναστατες της δραχμης επαναστατες της Ευρωπης χορεψτε βρε χορεψτε οπως σας βαρουνε το ζουρνα Ευρωπαιοι και Τουρκαλαδες, να σας καμαρωνουμε ορε λεβεντες.Γνησιοι εσεις απογονοι του Λεωνιδα και του Ρηγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕΓΑΛΕ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΗΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ?ΓΙΑΤΙ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΌΠΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΉΣΥΧΑΣΟΥΜΕ...

      Διαγραφή
  8. ξεφτιλα πραγματικη και εχουν το θρασος και μιλανε
    αντε στο δημοτικο να μαθετε βασικη ιστορια
    αντε διαβαστε για τον αγωνα του παυλου μελα και του αγρα να συνελθετε. Ελληνες ειστε εσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αληθεια ο αλλος συγκυβερνητης της αταλαντης των ανελ καμια δηλωση εκανε δεν ακουσα
    στηριζει και αυτος το ξεπουλημα της ιστοριας μας και την υπονομευση των μελοντικων συνορων της χωρας.
    α ρε παυλο α ρε αγρα πως καταντησε η σχολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΑΛΑΤΑ; ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝ.ΕΛ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ..

      Διαγραφή
  10. Αφού ξεπουλήσατε λιμάνια, αεροδρόμια, λιγνιτικές μονάδες της Δεη, αυτοκινητόδρομους, σιδηρόδρομους, ότι πετάει στον ουρανό και περπατάει στην γη, δώσατε και το όνομα της Μακεδονίας, βορά στα ξένα συμφέροντα.
    τι έχει σειρά μετά?
    Να δώστε τα Γιάννενα στους αλβανούς και την θράκη στους Τούρκους?
    Ολετήρες της Ελλάδας γίνατε Κε Σαρακιώτη και τολμάτε να μιλάτε και να μας κάνετε και μαθήματα?
    λίγη ντροπή δεν βλάπτει νομίζω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το Βόρεια Μακεδονία είναι φυσικά καλύτερο απο το σκέτο Μακεδονία που το έχουν αναγνωρίσει 135 χώρες ,όπως ΗΠΑ,Ρωσία,Κίνα κλπ Αλλά υπονοεί ότι υπάρχει και μια Νότια!Η μεγαλύτερη υποχώρηση θα μπορούσε να γίνει για το Σλαβομακεδονία, ή το Νέα Μακεδονία ,εθνικότητας σλαβικής και αλβανικής και ότι εθνότητας υπάρχει εκεί και η γλώσσα τους σλαβοβουλγαρική ! Τώρα οι βουλευτές της κυβέρνησης και Νέα Ελλάδα να το έλεγαν αυτό θα ψήφιζαν. Η καρέκλα είναι μεγάλο κίνητρο,ιδιαίτερα αν είσαι άγνωστος και γινεσαι από το τίποτα γνωστός και πολύξερος και παίρνεις κάθε μήνα 7.000 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΙΛΑΕΙ ΚΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗΣ! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΑΒΟΥΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΒΟΥΛΟΙ! ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΣ ΒΓΗΚΕ ΒΟΛΕΥΤΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ 7.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΣΕΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ! ΠΑΡΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΒΟΛΕΥΤΗΣ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΚΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ . ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΖΑ , ΟΥΤΕ ΚΚΕ,ΟΥΤΕ ΠΑΣΟΚ,ΟΥΤΕ ΝΔ,ΟΥΤΕ ΧΑ,ΟΥΤΕ ΠΟΤΑΜΙ ,ΟΥΤΕ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ,ΟΥΤΕ ΑΝΕΛ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου