Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

«ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ...»




   Θα έχετε ακούσει συχνά κάποιους συναδέλφους αγρότες να περηφανεύονται ότι τα κτήματά τους είναι καθαρά, χωρίς ζιζάνια, σαν <<αεροδρόμιο>>.

Έχουν εφαρμόσει 2-3 φορές το περίφημο ζιζανιοκτόνο Ράουνταπ, όλο και σε μεγαλύτερες δόσεις, γιατί τα χόρτα έχουν αποκτήσει ανθεκτικότητα.

Έχουν εισπνεύσει και μπολιαστεί με τη δραστική ουσία glyphosate, αγνοώντας θέματα υγείας, που θα παρουσιαστούν στους ίδιους ή τους οικείους τους σε κάποια χρόνια


Έχουν μειώσει την ικανότητα του εδάφους να εφοδιάζει με θρεπτικά στοιχεία τα φυτά, αφού έχει μειωθεί η ωφέλιμη μικροβιακή δραστηριότητα.


Έχουν μειώσει τη χλωρίδα και πανίδα, εξαφανίζοντας είδη που δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Έχουν συνήθως επιβαρύνει το έδαφος με λιπάσματα και άλλα αγροχημικά, αγνοώντας την επιβάρυνσή του και δεν ενδιαφέρονται αν θα παραδώσουν στις επόμενες γενιές υγιή και γόνιμα εδάφη.

Με συγχωρείτε, αλλά προτιμώ να μην είναι το κτήμα μου σαν αεροδρόμιο. Τα πουλιά δεν χρειάζονται μεγάλο διάδρομο προσγείωσης..
                                   
     
              Γιώργος Παπουτσής

Γεωπόνος-Βιοκαλλιεργητής

5 σχόλια:

  1. ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η BAYER - MONSANTO κάνει χρυσές δουλειές σε βάρος της παγκόσμιας υγείας κατ συνέπεια και της υγείας μας.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την εξαγορά της Αμερικανικής MONSANTO από την Γερμανική BAYER. Ως εκ τούτου η νέα γεωργική εταιρεία που δημιουργείται είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, κατέχοντας, το ένα τρίτο της παγκόσμιας αγοράς σπόρων προς σπορά, και το ένα τέταρτο της αγοράς φυτοφαρμάκων!

    Η MONSANTO μέχρι πρότινος ήταν το "μαύρο πρόβατο" των γεωργικών εταιριών για την ΕΕ. Μετά όμως την εξαγορά της από την BAYER η ΕΕ άρχισε να απενοχοποιεί τα μεταλλαγμένα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα της, σπόρους, φυτά και φάρμακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΡΗΓΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ
    ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΆΦΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ "ΘΕΡΙΖΕΙ" ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΙΑΓΑ ΜΟΛΥΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΔΙΚΤΥΑ ΑΜΙΑΝΤΟΥ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΠΩΔΥΝΟ ΤΡΟΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποτισμα καταμεσημερο κατασπαταληση μιας και ειναι παμφθηνο κακως βεβεαια μονο ελλαδα γινονται αυτα και φουλ χημικα μη σεβομενοι καταναλωτες μα και τις ιδιες τους τις οικογενειες πολλες φορες απο αμορφωσια
    μπεεεεε μονο με βελασματα μιλας με κατι τετοιους
    ακου αεροδορμιο λες και το φαρμακο χτυπαει μονο τα αγριοχορτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου