Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Απόφαση Δ.Σ. Λοκρών για την Διάθεση των χρημάτων από την Εκποίηση των Κτημάτων της Δωρεάς Χαλκιόπουλου


Απόφαση για τη <<Διάθεση προϊόντος Εκποίησης ακινήτων δωρεάς Μιλτιάδη Χαλκιόπουλου προς τον Δήμο Αταλάντης και τροποποίηση της 11/138/2007 απόφαση του Δ.Σ. Αταλάντης>> έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών μετά από εισήγηση του Δημάρχου Λοκρών κ. Ν.Λιόλιου.


Παρά την ξεκάθαρη απόφαση για την εκποίηση των κτημάτων αυτών, δεν φαίνεται και τόσο ξεκάθαρα για ποιο σκοπό θα διατεθούν αυτά τα χρήματα. Σκοπός ουσιαστικός δεν φαίνεται να υπάρχει από πλευράς του Δήμου. Δεν υπάρχει όραμα για κάτι νέο, μόνο ανάγκη για εκποίηση. Αντίθετα τα χρήματα θα αναλωθούν μάλλον στην προσπάθεια για την αποπεράτωση παλαιών έργων που ακόμη εκκρεμούν. 

Θα είναι θαύμα αν τα χρήματα αυτά πιάσουν τόπο στη Αταλάντη. Το πιο πιθανό είναι (αν δεν πάνε στο χρέος που πνίγει το Δήμο) τα χρήματα να αναλωθούν μεταξύ των πολλών έργων και τα έργα αυτά και να μην τελειώσουν ποτέ και κάποια εξ αυτών να μην χρησιμοποιηθούν και ποτέ. 

Το κείμενο των πρακτικών της απόφασης έχει ως εξής:


ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΚΤΗΜΑΤΩΝ ΔΩΡΕΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 11/138/2007 ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ (...)

(...) Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για το 10ο θέμα της συνεδρίασης του συμβουλίου περί <<Διάθεση προϊόντος Εκποίησης ακινήτων δωρεάς Μιλτιάδη Χαλκιόπουλου προς τον Δήμο Αταλάντης και τροποποίηση της 11/138/2007 απόφαση του Δ.Σ. Αταλάντης>>, έδωσε το λόγο στον Κο Δήμαρχο και είπε τα εξής: 

Στην 11/138/2007 απόφαση του το Δ.Σ. Αταλάντης αναφέρει ότι: Όπως γνωρίζετε ο Δήμος έχει κληρονομήσει βάσει προσυμφώνου 341 στρέμματα αγροτικά και ημιαστικά στην περιοχή της Λαμίας και Ροδίτσας του Δήμου Λαμίας και με συμβόλαιο δωρεάς το ακίνητο της οδού Μετσόβου από τον Μεγάλο Ευεργέτη του Δήμου , αείμνηστο Μιλτιάδη-Μελέτιο Χαλκιόπουλο.

Μικρό μέρος από τα αγροτικά ακίνητα μισθώνονται (150) στρέμματα τα δε υπόλοιπα βρίσκονται σε μόνιμη αγρανάπαυση .

Τα ετήσια έσοδα ανέρχονται στο ποσό των 8.357,00 ευρώ από τα αγροτικά και 14.880,00 ευρώ ενοίκια από το ακίνητο της Μετσόβου συνολικά περίπου στις 23.237,00 ευρώ.

Tα έσοδα των ενοικίων είναι ελάχιστα τα δε ακίνητα βρίσκονται μακριά από τον Δήμο, απροστάτευτα από τους καταπατητές, χωρίς μόνιμη οριοθέτηση, ενώ παράλληλα ο Δήμος έχει σοβαρές ανάγκες και η εκποίηση αυτών θα ωφελήσει τον Δήμο.

Προτείνω σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 186 του ν 3463/2006 ΔΚΚ την εκποίηση των κτημάτων δωρεάς Μιλτιάδη-Μελετίου Χαλκιόπουλου για προφανή ωφέλεια του Δήμου και συγκεκριμένα το προϊόν της εκποίησης θα διατεθεί προκειμένου να εκτελεσθούν τα παρακάτω έργα τα οποία θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου προς τους πολίτες και θα εξυψώσουν το βιοτικό και πολιτιστικό επίπεδο της πόλης:

1. Αγορά κεντρικού οικοπέδου για ανέγερση πολυδύναμου Κέντρου στέγασης διαφόρων δραστηριοτήτων (π.χ. Βιβλιοθήκη - Ιστορικό Μουσείο- Πινακοθήκη- Λαογραφικό Μουσείο).

2. Αποπεράτωση του κτιρίου Δημοτικής Αγοράς ,για απόκτηση πόρων.

3. Αποπεράτωση του Κυλικείου Νεκροταφείου ,εφόσον δεν εγκριθεί το δάνειο που ήδη έχει ζητηθεί.

Τέλος ανάλογα με την πορεία της εκποίησης θα κατατεθεί συμπληρωματική πρόταση.

Προτείνω λοιπόν την τροποποίηση αυτής της απόφασης και σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ. 186 του ν 3463/2006 ΔΚΚ την εκποίηση των κτημάτων δωρεάς Μιλτιάδη-Μελετίου Χαλκιόπουλου για προφανή ωφέλεια του Δήμου και συγκεκριμένα το προϊόν της εκποίησης θα διατεθεί προκειμένου να εκτελεστούν τα παρακάτω έργα τα οποία θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου Λοκρών προς τους πολίτες και θα εξυψώσουν το βιοτικό και πολιτιστικό επίπεδο της πόλης ως εξής:

1. Διάνοιξη και αποπεράτωση της οδού Θεοφανοπούλου.

2. Αποπεράτωση του κτιρίου Δημοτικής Αγοράς ,για μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου.

3. Αποπεράτωση του Κυλικείου Νεκροταφείου Αταλάντης.

Ακολούθως, έθεσε υπόψη του Συμβουλίου τα σχετικά παραστατικά στοιχεία και το κάλεσε να αποφασίσει σχετικά.

Το Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Κου Δημάρχου, μετά από διαλογική συζήτηση, και αφού έλαβε υπόψητις διατάξεις του αρθ. 186 του Ν. 3463/2006.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει την Διάθεση προϊόντος Εκποίησης ακινήτων δωρεάς Μιλτιάδη Χαλκιόπουλου προς τον Δήμο Αταλάντης και τροποποίηση της 11/138/2007 απόφαση του Δ.Σ. Αταλάντης προκειμένου να εκτελεστούν τα παρακάτω έργα τα οποία θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου Λοκρών προς τους πολίτες και θα εξυψώσουν το βιοτικό και πολιτιστικό επίπεδο της πόλης ως εξής:

1. Διάνοιξη και αποπεράτωση της οδού Θεοφανοπούλου.

2. Αποπεράτωση του κτιρίου Δημοτικής Αγοράς ,για μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου.

3. Αποπεράτωση του Κυλικείου Νεκροταφείου Αταλάντης.

Κατά ψήφισε ο Δ. Σ. Κος Γεώργιος Ρούσσης. (...)

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου