Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ετοίμαζαν απαγωγή στο Μαρτίνο

Το περιπολικό μαϊμού που κυκλοφορούσε 
στο Μαρτίνο πρόδωσε τα σχέδια

12 συλλήψεις, 2 δικογραφίες και 4 ακόμη 
αναζητήσεις για τις δύο συμμορίες

   


Είχαν βάλει στο μάτι επιχειρηματία του Μαρτίνου και ήθελαν να απαγάγουν ένα μέλος της οικογένειας, ή τον πατέρα ή τον γιο και να ζητήσουν λίτρα για την απελευθέρωση. 

Οι αστυνομικοί εντόπισαν περιπολικό μαϊμού που κυκλοφορούσε για να προετοιμάσουν την απαγωγή και άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι. 

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες βρίσκουν μπροστά τους οι αστυνομικοί καθώς “ξηλώνουν” τις δύο σπείρες. 

Δώδεκα συλλήψεις, δύο δικογραφίες για γυναίκες και τέσσερις ακόμη αναζητούνται. 

Πέντε συλλήψεις στην Χαλκίδα και μεταξύ αυτών και αστυνομικός που υπηρετούσε στο παρελθόν στην ΕΥΠ.




Μέχρι και μαϊμού περιπολικό χρησιμοποιούσε ένα τμήμα της σπείρας το οποίο προετοιμάζονταν για “χοντρή δουλειά” στην περιοχή της Λοκρίδας. Είναι χαρακτηριστικό πως το προηγούμενο διάστημα εντοπίστηκε μια τέτοια κίνηση από ένα τέτοιο άγνωστο όχημα από αστυνομικούς και μάλιστα πολύ νωρίς κατάλαβαν ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση.

Τώρα που οι αστυνομικοί αρχίζουν και ξεδιπλώνουν σιγά σιγά το κουβάρι και οι συλλήψεις διαδέχονται η μία την άλλη πλέον φωτίζεται και μια συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία δείχνει να έχει πολλούς εμπλεκόμενους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην σπείρα, χωρίς να διευκρινίζεται ποιος ήταν ο ρόλος, είναι και άτομο το οποίο κατάγεται από την Λάρυμνα. 

Ηδη έχουν συλληφθεί 12 άτομα ενώ αναζητούνται άλλα τέσσερα και οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες χωρίς να κάνουν ανακοινώσεις θέλοντας να εντοπίσουν στο σύνολό τους όλους τους εμπλεκόμενους.

Πρόκειται ουσιαστικά για δύο σπείρες οι οποίες είχαν άνεση να κινούνται απότη ν Λοκρίδα μέχρι και την Αττική ενώ σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία πρόκειται για πολυάριθμες εγκληματικές ομάδες που έχουν διαπράξει απάτες, ένοπλες ληστείες με φερόμενη κορυφαία τη ληστεία στο Ι.Κ.Α. της Λιβαδειάς, εκβιασμούς, διακίνηση ναρκωτικών, εμπόριο αρχαίων αλλά και όπλων.Όλοι τους ηλικίας από 26 μέχρι και 56 ετών και ανάμεσά τους και ένας αρχιφύλακας Β που υπηρετούσε στο ΑΤ Χαλκίδας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μάνος, όπως είναι το μικρό όνομα του αρχιφύλακα, φέρεται να συμμετείχε σε μια σειρά από δράσεις ενώ στο παρελθόν είχε υπηρετήσει και στην ΕΥΠ. Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ έχει τεθεί ήδη σε διαθεσιμότητα. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία έχει σχηματιστεί δικογραφία για δύο ακόμη γυναίκες που όμως δεν έχουν συλληφθεί επειδή έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Οι πληροφορίες επιμένουν πως αναζητούνται ακόμα τουλάχιστον τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων και δύο αλλοδαποί.


Τι ετοίμαζαν

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το περιπολικό μαϊμού που κυκλοφορούσε στην περιοχή του Μαρτίνου και έγινε αντιληπτό από τους αστυνομικούς προετοίμαζε το έδαφος είτε για κάποια απαγωγή για να ζητήσουν λύτρα, είτε για κάποιους εκβιασμούς. Πληροφορίες επιμένουν πως οι αστυνομικοί έχουν πλέον δεδομένο και περιλαμβάνεται μέσα στη δικογραφία η οποία συντάσσεται και θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Λιβαδειάς μια τέτοια υπόθεση με θύμα έναν ανυποψίαστο επιχειρηματία στο Μαρτίνο, χωρίς να έχουν διευκρινίσει αν πρόκειται για τον ίδιο τον επιχειρηματία που είναι μεγάλης ηλικίας ή για το γιο του.

Έγκυρες πηγές σημειώνουν ότι προσπαθούσαν να εντοπίσουν όλα τα στοιχεία έτσι ώστε να προετοιμάσουν μια τέτοια επιχείρηση που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα ήταν από τις κορυφαίες. Μπορεί βεβαίως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας να μην έκανε τη μεγάλη κοινωνική ζωή, ούτε βεβαίως κάποιες σπατάλες, οι ίδιοι γνώριζαν ότι διέθετε χρήματα από την επιχειρηματική του δραστηριότητα και την επαγγελματική του ενασχόληση. Έγκυρες πηγές υποστηρίζουν πως ήδη είχαν καταστρώσει σχέδιο για την απαγωγή μέλους της οικογενείας σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν αρκετά χρήματα.

Το σχέδιό τους επιμένουν οι ίδιες πηγές είχε συνταχθεί μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια με συμμετοχή προσώπων τα οποία γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και γεγονότα και μάλιστα ορισμένα από αυτά δραστηριοποιούνταν και στην περιοχή. Ο εντοπισμός του μαϊμού περιπολικού που κυκλοφορούσε στην περιοχή του Μαρτίνου περίεργες ώρες ήταν ένα σημάδι ότι κάτι τρέχει και από κει και μετά άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι οι αστυνομικοί μαζί με τις υπόλοιπες πληροφορίες που μπόρεσαν να διασταυρώσουν.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία στην περιοχή της Χαλκίδας έχουν συλληφθεί ήδη εκτός από τον αρχιφύλακα άλλα τέσσερα άτομα και μάλιστα στο σύνολό τους ήταν εμπλεκόμενα με δουλειές της νύχτας, μπαρ αλλά και προαγωγές γυναικών. Στους δύο από αυτούς βρέθηκαν όπλα και μάλιστα στον έναν κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο σπίτι του βρέθηκαν και κουκούλες που είχαν χρησιμοποιηθεί για εγκληματική δραστηριότητα. 

Ενδιαφέρον έχει η δράση ενός μεσίτη στην Χαλκίδα ο οποίος έχει συλληφθεί και αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι μεταξύ των κορυφαίων εγκληματικών δραστηριοτήτων από τις δύο αυτές συμμορίες είναι διάφορες ληστείες αλλά και απάτες. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν εντοπίσει ότι με διάφορους τρόπους έπαιρναν ακόμα και χρήματα από ανθρώπους που είχαν αποβιώσει χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί ακριβώς ο τρόπος. Πληροφορίες επιμένουν πως διέθεταν αρκετά στοιχεία τα οποία τους επέτρεπαν να εξαπατούν είτε τραπεζικά ιδρύματα, είτε δημόσιες αρχές, για να εισπράττουν τέτοια χρήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και τη χθεσινή μέρα συνεχίστηκαν οι έρευνες σε διάφορα σπίτια και κρησφύγετα που χρησιμοποιούσε η σπείρα σε διάφορες περιοχές, όπως επίσης έγιναν και προσπάθειες συλλήψεων.

Εκείνο το οποίο προέκυψε είναι ότι συγκεντρώθηκε αρκετό αποδεικτικό υλικό κυρίως από τις έρευνες που έγινε σε σπίτια όπου κατασχέθηκαν από όπλα και φυσίγγια μέχρι και αρχαία αντικείμενα. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα μπορέσουν να εντοπίσουν και αρκετά σημεία ακόμη από την υπόθεση συνολικά ενώ την ίδια στιγμή οι εμπλεκόμενοι στις ανακρίσεις αξιωματικοί καλό λόγο για «πλούσιο αποδεικτικό υλικό…».

Ανάμεσα στις υποθέσεις που δείχνουν να φωτίζονται είναι και μια υπόθεση η οποία εξελίχθηκε έξω απότ ο Ι.Κ.Α. Λιβαδειάς όταν επιστρέφοντας ένας υπάλληλος του Ι.Κ.Α. με 40.000 € που είχε πάρει από την τράπεζα βρέθηκε μπροστά σε δύο κουκουλοφόρους κοντά στην είσοδο του καταστήματος του ΙΚΑ που του κόλλησαν δύο πιστόλια στον κρόταφο και του ζητούσαν επίμονα τα λεφτά που είχε κάνει ανάληψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο ληστές πήραν τις 40.000 € και έγιναν άφαντοι. Φαίνεται ότι τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί από την δράση της σπείρας ρίχνουν άπλετο φως και σε αυτή την υπόθεση ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν εκτός από τα όπλα και όλο το υπόλοιπο πλούσιο υλικό, βρέθηκαν και χρήματα από τις διάφορες ληστείες και απάτες που είχαν κάνει.

Μέχρι χθες το βράδυ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Στερεάς Ελλάδας απέφευγε να δώσει τις οποιεσδήποτε πληροφορίες ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι επίσημα τουλάχιστον προετοιμάζουν τις σχετικές ανακοινώσεις για τη σημερινή μέρα παράλληλα με την προσαγωγή των συλληφθέντων στην Εισαγγελία της Λιβαδειάς.


Η δράση τους
Μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ. έχει ανακοινώσει την εξιχνίαση των παρακάτω υποθέσεων:
* Ενοπλης ληστείας σε βάρος του ταμεία του ΙΚΑ Λιβαδειάς, με λεία 40.000 ευρώ, στις αρχές του περασμένου Μαϊου, την οποία διέπραξαν τα μέλη της δεύτερης οργάνωσης.
* Απόπειρα απαγωγής ατόμου μεγάλης οικομικής επιφάνειας, το Σεπτέμβριο του 2011, στην περιοχή του Μαρτίνου Φθιώτιδας, (Εθνική Οδός Μαρτίνου-Λάρυμνας) από κοινού. 
* Την πώληση αρχαίων αντικειμένων από λαθρανασκαφές, στην περιοχή «Παμπλούκι» Κυριακίου Βοιωτίας, τον Οκτώβριο του 2011 (μέλη της πρώτης ομάδας).
* Την ανάληψη μετρητών από λογαριασμό ανθρώπου που δεν είναι πια στη ζωή, τον περασμένο Νοέμβριο, από υποκατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Χαλκίδας 22-11-2011 (μέλη της πρώτης οργάνωσης).
* Την εξαπάτηση της διευθύντριας των ΕΛ.ΤΑ. Βοιωτίας με τη χρέωση 60.000 ευρώ σε δυο κάρτες και την απόπειρα εκβιασμού της από μέλη της πρώτης οργάνωσης, τον Οκτώβριο του 2011.
* Ενοπλη ληστεία σε κυλικείο επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας από μέλη της δεύτερης οργάνωσης (24 Οκτωβρίου).
* Την αρπαγή ζευγαριού από τη Χαλκίδα και τη μεταφορά τους σε βουνό της περιοχής, όπου τους άσκησαν βία,  στις 27 Οκτωβρίου, (μέλη της πρώτης οργάνωσης, ανάμεσά τους και ο αστυνομικός).
* Την  από κοινού ένοπλη ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ., στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας, με λεία 18.500 ευρώ, το Μάιο του 2011. 
* Επιπλέον, από την ΕΛ.ΑΣ. εξιχνιάστηκαν και εννέα περιπτώσεις εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων στην περιοχή της Εύβοιας, από μέλη της πρώτης οργάνωσης.
 Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της ληστείας των ΕΛ.ΤΑ, στην Αγιο Γεώργιο Βοιωτίας, και στην απόπειρα αρπαγής   τα μέλη των ομάδων ήταν ντυμένα με στολές της Αστυνομίας. Προκειμένου μάλιστα να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών αρχών οι συλληφθέντες φέρονται να χρησιμοποιούσαν σε κάθε δράση τους διαφορετικές συσκευές και συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των Διωκτικών Αρχών.

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΟΣ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου