Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγέλλει την Υπουργική Απόφαση για τις υδατοκαλλιέργειες η Λαϊκή Συσπείρωση

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 2505/2011, σύμφωνα με το οποίο η επίμαχη Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις υδατοκαλλιέργειες έχει εγκριθεί από τις 4.11.2011. 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, την ημέρα που θα παρεχόταν ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου, έλαβαν χώρα τα εξής: (α) συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας και έλαβε απόφαση έκφρασης γνώμης επί του Σχεδίου της ΚΥΑ, (β) το Συμβούλιο διαβίβασε τη γνώμη στο ΥΠΕΚΑ, (γ) το ΥΠΕΚΑ, επεξεργάστηκε τη γνώμη του Συμβουλίου και διαμόρφωσε την τελική εισήγησή του προς την αρμόδια διυπουργική Επιτροπή, (δ) το ΥΠΕΚΑ διαβίβασε την εισήγησή του στην διυπουργική Επιτροπή και (ε) η Επιτροπή, η οποία αποτελείτο από τους Υπουργούς κ. κ. Παπακωνσταντίνου, Σηφουνάκη, Καστανίδη, Βενιζέλο, Χρυσοχοϊδη, Ραγκούση, Σκανδαλίδη και Γερουλάνο, συνεδρίασε, μελέτησε και ενέκρινε το περιεχόμενο της απόφασης.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταγγέλλει σε όλους τους τόνους ότι η διαδικασία αυτή στην πραγματικότητα δεν έλαβε χώρα και ότι η υπογραφή της εν λόγω απόφασης αποτελεί ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, τόσο για λόγους διαδικασίας, όσο και για λόγους ουσίας.


Το «Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο των Υδατοκαλλιεργειών», κατοχυρώνει την προτεραιότητα της Υδατοκαλλιέργειας στην παράκτια ζώνη της χώρας έναντι όλων των άλλων χρήσεων.

Σύμφωνα με αυτό, επιτρέπεται η ανάπτυξη νέων και παλιών μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας 40στρεμμάτων και απεριόριστης παραγωγής ανά 5χλμ σε όλες τις ακτές της Ελλάδας, ενώ σε περίπου 100 επιλεγμένες περιοχές θεσπίζονται τεράστιες βιομηχανικές ζώνες (ΠΟΑΥ), όπου προβλέπεται η συγκέντρωση πρακτικά απεριόριστων μονάδων με πρακτικά απεριόριστη έκταση και παραγωγή ανά 500μ.

Η διαχείριση των περιοχών αυτών περνάει σε «φορείς διαχείρισης» που ελέγχονται από τις μεγάλες εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας (οι μεγαλύτερες από αυτές με τη σειρά τους ελέγχονται ήδη από μονοπώλια)

Απευθυνόμαστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς και ζητάμε να συζητήσει το συγκεκριμένο ζήτημα το ταχύτερο δυνατόν.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου