Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για τον κ. Τετρίμιδα τους αντιδημάρχους και λοιπούς συγγενείς


Κε αρχισυντάκτη

Την Τρίτη 9/4/13 ψηφίστηκε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η επιτροπεία στους Δήμους. Τον επόμενο καιρό οι Επίτροποι θα επιτίθενται εναντίον των πολιτών, των περιουσιών τους και θα έχουμε αθρόες προσαγωγές σε δίκη όσων δεν πληρώνουν, έχουν δεν έχουν. Και αυτά ερήμην των δημοτικών συμβουλίων.
   
Η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Φθιώτιδας φαίνεται να κινούνται με στόχους ψηφοθηρικούς. Αυτό εξυπηρετεί το μοίρασμα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων σε εκατοντάδες μικρά έργα που θα τελειώσουν σε μερικά χρόνια ή και ποτέ. Το νέο ΕΣΠΑ που μας κατατάσσει στις περιφέρειες ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ και δεν δίνει άλλη επιλογή σε Δήμους όπως ο δικός μας, παρά να διεκδικήσουν τα όποια έργα μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Στο πνεύμα του παραμυθίασματος των πολιτών είναι και οι δηλώσεις του δήμαρχου στην Λαμία ότι «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό» και η τοποθέτηση του ΔΣ της Στυλίδας ότι ο Καλλικράτης καταργεί το κοινωνικό κράτος, πράγμα που είναι αλήθεια βέβαια. Το νερό στην Λαμία μαζί με το πάγιο και την αποχέτευση στοιχίζουν όσο ένα καλό Γαλλικό κρασί το λίτρο, ενώ η καθαριότητα που επίσης είναι κοινωνικό αγαθό, την παραχώρησαν σε ιδιώτες. 


Η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβουλίων στη Στυλίδα και τη Λαμία στήριξαν τον Καλλικράτη μαζί με τα κόμματα που στήριξαν την ΕΕ, τις αλλαγές στην τοπική διοίκηση και τα μνημόνια. Είναι αυτοί οι ίδιοι που υπέγραψαν τη μεταφορά των λυμάτων της Στυλίδας στην Λαμία και αύριο θα κάνουν το ίδιο και για το νερό για να έρθουν γρηγορότερα οι ιδιώτες, όπως έγινε στην Θεσσαλονίκη και γίνεται στην Αθήνα.

Στο Δήμο μας υπάρχουν σοβαρά θέματα και ευτράπελα:

1) Εξαιρέθηκε από τον προγραμματισμό των έργων της περιφέρειας ο δρόμος Ρεγγινίου-Μοδίου βάζοντας σοβαρό εμπόδιο στην ανάπτυξη της περιοχής, χωρίς καμία αντίδραση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

2) Η ένταξη της παλιάς Εθνικής Οδού στον περιφερειακό σχεδιασμό, όπως κ’ ο νέος παραλιακός δρόμος από τα Καμένα Βούρλα μέχρι τη Χερσόνησο με 4 καθέτους από την ΠΑΘΕ, δημιουργούν στο Δήμο μας νέα μεγαλύτερη κατ’ εξαίρεση δόμηση στις παρόδιες ιδιοκτησίες. Οφείλουμε να υπερασπίσουμε τη δημόσια ιδιοκτησία σε μία εποχή που οι αγοροπωλησίες στη συγκεκριμένη περιοχή αυξάνονται διαρκώς. 
      
Τέλος, τα τραγελαφικά που συνέβησαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο θυμίζουν τον μπερντέ του καραγκιόζη και είναι όλα στημένα από τους εκλογομάγειρες. 

Ξέρουν ότι υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (δήμος Αγιάς Λάρισας) που καθιστά τον Καλλικράτη αναγκαστικό νόμο και καμία αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει, παρά μόνο κατάργηση του Καλλικράτη. Μέχρι τότε ο Δήμος μας θα ονομάζεται Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για τον κ. Τετρίμιδα τους αντιδημάρχους και λοιπούς συγγενείς. Αναφέρομαι σε αυτή την απόφαση γιατί υπήρξε σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα ΗΜΕΡΑ της Φθιώτιδας όπου ο δήμος είναι συνδρομητής.
     
Τα γεγονότα στην Μανωλάδα πρέπει να στρέψουν τους νέους ανθρώπους ενάντια στον εξανδραποδισμό των ανθρώπων και στον εκφασισμό. ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

                                                                                                      
Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα Βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου