Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η Λαμία του Βελουχιώτη και του Φίτσιου να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή


Για τη ρατσιστική επιστολή της Χ. Α. προς το Δήμο Λαμιέων

  Για άλλη μια φορά το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής επιχειρεί να χωρίσει και να διχάσει την εργατική τάξη. Βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία  των αστών εκμεταλλευτών. Ζητά με επιστολή της από ο Δήμο Λαμιέων να φύγουν οι μετανάστες εργάτες από την εταιρεία ανακύκλωσης.

  «Κάνει γαργάρα» το γεγονός της ιδιωτικοποίησης της ανακύκλωσης και το θησαύρισμα των ιδιωτών από την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών που έχει πληρώσει και δικαιούται ο λαός μας.

  Κλείνει τα μάτια στις άθλιες συνθήκες δουλειάς, τα εξευτελιστικά μεροκάματα και την εργοδοτική αυθαιρεσία κατά των Ελλήνων και ξένων εργατών. Ζητά «την κεφαλήν επί πίνακι», όποιου αντιστέκεται στην εκμετάλλευση και παλεύει για το δίκιο του και το δίκιο της τάξης του. 

  Έχει πρόβλημα με το χρώμα και την καταγωγή του εργάτη, αλλά όχι με το χρώμα και την καταγωγή του κεφαλαιοκράτη-ιμπεριαλιστή, που εφορμά στη λαϊκή περιουσία σαν «επενδυτής».


  Επικαλείται υποκριτικά την ανεργία, που παράγεται από τον ίδιο τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, στον οποίο υποκλίνεται. Δεν έχει αρθρώσει κακιά κουβέντα για τους εφοπλιστές, τον αφελληνισμό των πληρωμάτων και την ανεργία των ναυτεργατών. Αντίθετα τους στηρίζει σε μέσα κι έξω από τη Βουλή.

  Οι εθνικιστικές της παρωπίδες την εμποδίζουν να ’δει τους χιλιάδες νέους και νέες της χώρας μας που αναγκάζονται να φύγουν, σαν τους κάθε είδους μετανάστες. Η φτώχεια, η πείνα, ο πόλεμος, η ανεργία είναι αιτίες της μετανάστευσης και ταυτόχρονα παράγοντες ανάπτυξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, όπου γης. 

  Ξεχνά επιλεκτικά τις ευρωενωσιακές Συμφωνίες του Δουβλίνου, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις. Έτσι στρέφει τον ένα εργαζόμενο ενάντια στον άλλο, ώστε τα κέρδη και η εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων να μένουν στο απυρόβλητο.

  Βρίσκει, βέβαια, το έδαφος στρωμένο από την πολιτική, την προπαγάνδα και την επίθεση της Ε. Ε., του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των αστικών ΜΜΕ, ενάντια στις λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα.  Εκεί πατάει σήμερα. Μερίδιο ευθύνης αποδίδουμε και στις «καποδιστριακές» και μετά «καλλικρατικές» δυνάμεις της Τοπικής Διοίκησης, επειδή συνέβαλαν αποφασιστικά στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων –και συνεχίζουν.     
  
  Η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην απαντήσει σε καμιά επιστολή της Χ. Α. ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.
  
  Αντίθετα με τους Χρυσαυγίτες, η Λαμία του Άρη Βελουχιώτη και του Τάκη Φίτσιου θεωρεί πατριώτες και Έλληνες, εκείνους που πολέμησαν τους κατακτητές της τριπλής Κατοχής, και προδότες, εκείνους που συνεργάστηκαν με τον εχθρό.
  
  Για δε το συγκεκριμένο θέμα της ανακύκλωσης, άσχετα με τη διαφωνία μας στην ουσία του, θεωρούμε ότι: πρέπει να τηρείται η σύμβαση, να ελέγχεται ο επιχειρηματίας για το κάθε τι από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του Δήμου και του κράτους. Να μη γίνεται όμως αυτό, με ρατσιστικά κίνητρα.    

ΛΑΜΙΑ              24/4/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου