Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Διάψευση ελπίδων για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας


Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση που έκανε εκ νέου ο Κώστας Μαρκόπουλος για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζο.

«Κύριε Υπουργέ τέσσερα χρόνια μετά την θεμέλιο λίθο του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας είμαστε στο μηδέν. 

Η εργολαβία έχει σταματήσει λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων, έχοντας ξοδέψει μόνο 1 εκ. € από τα 71 εκ. του συνολικού έργου. 

Από πλευράς χρηματοδότησης έχουν εξασφαλιστεί μόνο τα 22 εκ. από τα 71. Ούτε τα 7 εκ. που υποσχέθηκε ο κ. Βορίδης ως Υπουργός Δημοσίων Έργων στην κυβέρνηση Παπαδήμου δόθηκαν ποτέ, ούτε μπορούμε να δεχθούμε ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα δώσει 48 εκ. € μεσούσης της σημερινής οικονομικής συγκυρίας. 

Ούτε γνωρίζουμε εάν το νέο ΕΣΠΑ μπορεί να χρηματοδοτήσει το τομεακό πρόγραμμα του Υπ. Υγείας για συμπλήρωση έργων υποδομών. Σε εμάς, την Στερεά Ελλάδα, που είναι περιφέρεια Μεταβατικής Στήριξης πάντως δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει. 

Πείτε μας τι θα γίνει. 

Ο συντοπίτης μου βουλευτής και Υφυπουργός της Κυβέρνησης κ. Σίμος Κεδίκογλου, είχε διαβεβαιώσει με δελτίο τύπου τον Οκτώβριο του 2012, ότι εξασφάλισε το υπόλοιπο ποσό των 48 εκ. € για την χρηματοδότηση του έργου από το τομεακό πρόγραμμα του Υπ. Υγείας και ξεκινούν άμεσα πάλι οι εργασίες. 

Σήμερα 5 μήνες μετά τίποτα δεν κινείται στο οικόπεδο του νέου Νοσοκομείου»

Ο Υπουργός απάντησε:

«Έχετε δίκιο σ’ όλα. Πράγματι το έργο έχει σταματήσει. Το Υπουργείο Πολιτισμού δεσμεύτηκε να ξεκινήσει εργασίες τις επόμενες μέρες. Για την χρηματοδότηση αδυνατώ να σας απαντήσω για τα υπόλοιπα 48 εκ. €. Είμαστε σε διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για χρηματοδότηση συμπληρωματικών έργων υποδομής. Όταν τελειώσει η διαπραγμάτευση θα σας ενημερώσω. Εύχομαι να πάνε όλα καλά…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου