Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Φθιώτιδας



Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
  

Με αφορμή τον σχολιασμό εκπροσώπων φορέων και παράλληλα συνδικαλιστικών στελεχών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, για την στάση του ΠΑΜΕ σχετικά με την οργάνωση συναυλίας - συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, στις 7/4, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Φθιώτιδα σημειώνει:

Αναγκαίες, χρήσιμες και αποτελεσματικές  είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αναδείχνουν τους αίτιους των προβλημάτων του λαού και έχουν συγκεκριμένο προσανατολισμό και αιτήματα.

Οι οργανωτές του συγκεκριμένου συλλαλητηρίου επικαλούνται υπαρκτά προβλήματα αλλά με έξυπνο τρόπο ξεχνάνε να αναφέρουν σαν αιτίες τους την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα που συνθέτουν την τρικομματική κυβέρνηση. Δεν λένε καμιά κουβέντα για την Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ, που προωθούν ενιαία όλα τα αντιλαϊκά μέτρα.

Παρ’ ότι χρησιμοποιούν μεγαλόστομες εκφράσεις για εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, δεν λένε κουβέντα για την ανάγκη διαγραφής του χρέους και την αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.

Αρνούνται να δουν πως πέρα από τον λαό που γίνεται καθημερινά αντικείμενο εκμετάλλευσης, στην χώρα μας υπάρχει και πλουτοκρατία. Υπάρχουν μονοπώλια, εκμεταλλευτές που πίνουν το αίμα του λαού.

Λησμονούν να διατυπώσουν συγκεκριμένα αιτήματα και να προσδιορίσουν από ποιόν τα απαιτούν.

Σε αυτά τα πλαίσια αποκαλύπτεται ξεκάθαρα πως δεν τους ενδιαφέρουν τα μεγάλα προβλήματα του λαού, αλλά οι εντυπώσεις και το αγωνιστικό προφίλ. Ο αποπροσανατολισμός κι η παραπλάνηση των εργαζομένων.


Πίσω από όλα αυτά φαίνεται να κυριαρχεί η λογική του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να αξιοποιήσει μικροπολιτικά και σε δημαγωγική κατεύθυνση τα προβλήματα του λαού. Η λογική του είναι προσηλωμένη στην υπεράσπιση του εκμεταλλευτικού μας συστήματος και της Ε.Ε.

Το ΠΑΜΕ με συγκεκριμένη αγωνιστική πρακτική και πορεία γνωστή σε όλους δεν μπορεί και δεν πρέπει να σχετίζεται με διαδικασίες που ψαρεύουν σε θολά νερά.

Ο βασικός ρόλος και η αποστολή του ΠΑΜΕ δεν περιορίζεται στην καθημερινή πάλη, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες για στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Εκεί, η παρουσία και η δράση των ταξικών δυνάμεων είναι δεδομένη και αποτελεσματική.

Πρωταγωνίστησε σε χιλιάδες μικρούς και μεγάλους αγώνες. Δεν υπάρχει καθημερινό πρόβλημα της εργατικής οικογένειας που να μην ασχολήθηκε. Ο βασικός στόχος και η αποστολή του ΠΑΜΕ είναι να ενώσει, να συσπειρώσει την εργατική τάξη σε ταξική κατεύθυνση. 

Πάνω σε αυτή τη γραμμή επιδιώκουμε την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, την αναβάθμιση της λειτουργίας και της δράσης των πρωτοβάθμιων σωματείων, την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Με δράση από τα κάτω, καρφί στο μάτι της μεγαλοεργοδοσίας.

Πάνω σε αυτή τη γραμμή επιδιώκουμε να συσπειρωθούν όλοι. Εργάτες και υπάλληλοι, πρωτοβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Επιτροπές Αγώνα, Λαϊκές Επιτροπές, συνδικαλιστές. Να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας, η λαϊκή συμμαχία. Η επίθεση είναι ενιαία, χτυπάει όλα τα λαϊκά στρώματα, απαιτείται ενιαίο μέτωπο πάλης εργατοϋπαλλήλων, συνταξιούχων, φτωχών αγροτών, μικροεπαγγελματοβιοτεχνών, γυναικών, κάθε νέου και νέας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην αντεπίθεση να γκρεμίσουμε Μνημόνια και αφεντικά.
Εργάτη μπορείς να γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις.

1 σχόλιο:

  1. κοινως αφου δεν εχετε το πλαισιο μας δεν ασχολουμαστε. παρεμβαση στις μαζες σας λεει κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου