Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Πρυτάνευσε η λογική στο Δ.Σ. του Δήμου Καμένων Βούρλων

  
Η λογική επιτέλους πρυτάνευσε και υπερψηφίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η πρόταση για την μετονομασία του Δήμου Μώλου - Αγ.Κων/νου σε Δήμο Καμένων Βούρλων.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισήγηση του Δημάρχου  κ. Συκιώτη που εξήγησε για ακόμα φορά τους αυτονόητους λόγους που έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Λόγοι αναπτυξιακοί και αναγνωσιμότητας των τοπικών προϊόντων, όπως ανέφερε, επιβάλλουν την αλλαγή της ονομασίας του Δήμου. Όπως υποστήριξε τα "Καμένα Βούρλα" είναι ένα όνομα παγκοσμίως γνωστό και δεν πρέπει να χαθεί, δεν πρέπει να μείνει για κανένα λόγο ανεκμετάλλευτο. Πόσο μάλλον για λόγους μικροπολιτικής και μικροτοπικισμού.
  
Μετά  την εισήγηση του Δημάρχου  κ. Συκιώτη για  αλλαγή  του  ονόματος  του Δήμου και αφού πήραν το λόγο οι επικεφαλής των παρατάξεων και όσοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους  ζήτησαν τον λόγο, το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε σε ψηφοφορία, μεταξύ δυο  ονομάτων- προτάσεων. 

"Δήμος  Καμένων  Βούρλων" ήταν η πρόταση ονομασίας που εισηγήθηκε  ο  Δήμαρχος  κ. Συκιώτης και "Δήμος Καμένων Βούρλων-Μώλου-Άγ.Κωνσταντίνου" η πρόταση ονομασίας που  εισηγήθηκε  ο  κ. Παταργιάς (παρά το γεγονός ότι στις προηγούμενες δύο φορές που  ήταν υποψήφιος Δήμαρχος είχε προτείνει από το μπαλκόνι και ο ίδιος την μετονομασία σε "Δήμος Καμένων Βούρλων" και είχε επιχειρηματολογήσει υπέρ αυτού).

Τελικά η πρόταση του Δημάρχου κ. Συκιώτη πέρασε με άνετη πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Υπέρ  της  προτάσεως "Δήμος  Καμένων  Βούρλων" του Δημάρχου κ.  Συκιώτη  ψήφισαν 18 Σύμβουλοι, η πρόταση "Δήμος Καμένων Βούρλων-Μώλου-Άγ.Κωνσταντίνου" του κ. Παταργιά έλαβε μόλις 6 ψήφους (Παταργιάς, Δαλαμάγκας, Γιαννακόπουλος, Ανδρεόπουλος, Μακρόπουλος, Κριτσόβας) ενώ ο κ. Φλωράκης ψήφισε "Δήμος Καμένων Βούρλων- Άγ.Κωνσταντίνου-Μώλου".

Η  κ. Ψιμογιάννου  ψήφισε για  ουδέτερο  όνομα  και  ο  κ.  Δημόπουλος  ψήφισε  Λευκό.

Από  τον συνδυασμό του  κ. Παταργιά την πρόταση του Δημάρχου κ. Συκιώτη ψήφισαν οι κύριοι Φακίρης Ταξιάρχης και Τρίγκας Βασίλειος.

Τέλος από τον συνδυασμό του Σύριζα, την πρόταση του Δημάρχου κ. Συκιώτη, ψήφισε η  κ. Πλατανιά.



2 σχόλια:

  1. Τα μικροπολιτικά παιχνίδια του έκθετου πολιτικά Παταργιά δεν πέρασαν. Οι δημοτικοί σύμβουλοι επέλεξαν το αυτονόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά.
    Επιτέλους, αυτό έπρεπε να γίνει από καιρό.
    Τώρα και εμείς, οι εκτός Καμ. Βούρλων, θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε στην προβολή των επιχειρήσεων μας το όνομα «Δήμος Καμ. Βούρλων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου