Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

«Να συστρατευθούμε οι άνθρωποι της εργασίας και όχι της αργομισθίας»

Πολιτική δήλωση του Γιάννη Μπρεκουλάκη, υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα



Η οικονομική κρίση αποκάλυψε όλες τις αδυναμίες της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος. Ζούσαμε με δανεικά, χωρίς να παράγουμε, καθοδηγημένοι από κομματικούς μηχανισμούς και ανθρώπους που τελικά μόνο παρεμπιπτόντως νοιάζονταν για την πλειονότητα του ελληνικού λαού και την ανάπτυξη της χώρας.

Η σωρεία των σκανδάλων και οι αποκαλύψεις για δραστηριότητες που ζημίωναν το ελληνικό κράτος δεν ήταν παρά ένα απόστημα που έσκασε, αποκαλύπτοντας ένα διεφθαρμένο σύστημα που για δεκαετίες έχωνε όλο και πιο βαθιά τις ρίζες του και άπλωνε τα πλοκάμια του σε όλες τις εκδηλώσεις του δημόσιου βίου, προκαλώντας παρενέργειες, που τελικά οδήγησαν τη χώρα στην ουσιαστική χρεοκοπία και παρέδωσαν τα κλειδιά της στην Τρόικα.

Η ένταση της κρίσης είναι όμως παρελθόν. Η χώρα, το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, κατόρθωσε να ορθοποδήσει, να διατηρηθεί στον κύκλο των ευρωπαϊκών χωρών, να ξαναποκτήσει κάποιο κύρος και να αφήσει στο παρελθόν τον εφιάλτη της καταδίκης και της απομόνωσης. Τα μνημόνια οδεύουν στο τέλος τους, αφήνοντας όμως πίσω τους τραυματισμένο τον κοινωνικό ιστό.

Την ώρα που όλοι άρχισαν να μιλούν για το αύριο της χώρας, είναι απαραίτητο να φέρουμε έναν νέο, φρέσκο άνεμο στα κόμματα, στην κοινωνία, στη ζωή μας.

Είναι απαραίτητο να συστρατευθούμε κάποιοι νέοι πολιτικοί, κάποιοι άνθρωποι που έχουν βάλει σκοπό τους να αλλάξουν τα πάντα, ακριβώς επειδή μπορούν, επειδή δεν θέλουν να κερδίσουν τίποτα ή επειδή δεν έχουν να χάσουν τίποτα.

Δεν ζητώ την ψήφο σας για τα προνόμια και τον μισθό του βουλευτή. Ό,τι απέκτησα, το απέκτησα με κόπο και αγώνα.   

Δεν είμαστε επαγγελματίες που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να κρατήσουν για τον εαυτό τους τις παροχές και τα οφέλη που προσφέρει η εξουσία, αλλά ούτε και ερασιτέχνες ώστε να μην μπορούμε να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης.

Οι αλλαγές που επιχειρήθηκαν στη δημόσια ζωή εξαιτίας δεσμεύσεων που απέρρεαν από τα μνημόνια και που αφορούσαν στον εκσυγχρονισμό του κράτους και του δημόσιου τομέα, ήταν αναγκαίες. 

Έγιναν πολλά, πολλά πράγματα άρχισαν πια να τακτοποιούνται, οι δυνάμεις όμως της συντήρησης, αυτές που θέλουν την άπνοια και την έλλειψη οργάνωσης του κράτους στη βάση ευρωπαϊκών προδιαγραφών, υπάρχουν και αντιστέκονται με κάθε τρόπο και έχουν μέσα πολλά. 

Η διαφθορά και η διαπλοκή, οι πελατειακές σχέσεις είναι εδώ στενά δεμένες με μέρος του πολιτικού προσωπικού και των κομμάτων που επιμένουν σε μεθοδεύσεις που αποδυναμώνουν κάθε εγχείρημα, που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να πάει μπροστά.

Που θα αναπροσανατόλιζε την ελληνική οικονομία, δημιουργώντας έναν νέο και ισχυρό παραγωγικό ιστό, που θα έδινε μια αναπτυξιακή πνοή. Που θα εκμεταλλευόταν τις υγιείς επιχειρηματικές μονάδες, την ευφυΐα των Ελλήνων, τις τεχνολογικές γνώσεις των νέων ανθρώπων, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και τον υποθαλάσσιο πλούτο της.

Όσο περισσότερο προσπαθούν κάποιοι οραματιστές πολιτικοί, και υπό την πίεση της Ευρώπης, τόσο μεγαλύτερη είναι και η αντίσταση των πιο αντιδραστικών δυνάμεων –των κερδοσκόπων, των τζογαδόρων και των εκπροσώπων τους– στην επιβολή ενός ορθολογικού μοντέλου διαχείρισης, στις μεταρρυθμίσεις και τις τομές που έχει ανάγκη ο τόπος.    

Το χάος, η έλλειψη κανόνων, θεσμών και διαφάνειας τους βολεύει. Έτσι πορεύτηκαν για δεκαετίες, έτσι έμαθαν, έτσι θέλουν. Σε βάρος της πλειονότητας των Ελλήνων, εργαζομένων και επιχειρηματιών που θέλουν μια Ελλάδα ανοιχτή στις νέες προκλήσεις και όχι ουραγό.

Τώρα, ένα βήμα πριν από το οριστικό τέλος των μνημονίων, απαιτείται μια μεγαλύτερη προωθητική δύναμη. Χρειάζεται να συγκρουστούμε με τα κακώς κείμενα κι εκείνους που τα έχουν επιλέξει ως τρόπο ζωής, για να αντιμετωπίσουμε την ύφεση, για να έχουμε ανάκαμψη, ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας.

Να στείλουμε στο περιθώριο όλους όσοι μιλούν τη γλώσσα του παρελθόντος και ζητούν παλινόρθωση αυτού που φεύγει.  

Για να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα, θα πρέπει ο ελληνικός λαός να στείλει στη Βουλή ανθρώπους κοινωνικά ευαίσθητους, ικανούς, επιτυχημένους επαγγελματικά, έμπειρους, με γνώση και επάρκεια. 

Νέους πολιτικούς που θέλουν και μπορούν να αλλάξουν το κόμμα τους, να αλλάξουν το κράτος και την κοινωνία. Με πρόγραμμα και προγραμματισμό, με ιδέες και με μια πρακτική νοοτροπία που θα υπερπηδά τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, τις πελατειακές και τις σχέσεις διαπλοκής.

Ανθρώπους που δίνουν μια νέα προοπτική στη χώρα έχοντας πλήρη επίγνωση και αυτογνωσία του ποιοι είμαστε, τι έχουμε, πού μπορούμε να φτάσουμε ως κοινωνία.  

Αναγκαίο είναι το κοινωνικά ενδιαφέρον, αυτό ήταν και είναι το πιστεύω που προτάσσω αυτές τις δύσκολες ώρες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογεί, από τη στιγμή που ο πρόεδρος του κόμματος και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς με τίμησε με την επιλογή μου ως υποψηφίου βουλευτή στην Περιφέρεια της Φθιώτιδας.  

Δώστε μου τη δύναμη να αποδείξω πως δεν είμαι μια από τα ίδια, ακριβώς μη ψηφίζοντας μία από τα ίδια, πως μπορώ να αναλάβω και να εκπληρώσω κάθε καθήκον που θα μου ανατεθεί με κρίση και αποτελεσματικότητα.

Καλώ να συστρατευθούν μαζί μου οι άνθρωποι της εργασίας και όχι της αργομισθίας. 

Οι άνθρωποι του ρίσκου και όχι του βολέματος. 

΄Ολοι όσοι θέλουν τη γλώσσα της αλήθειας.

Οι μικροεπιχειρηματίες που τα τέσσερα τελευταία χρόνια αγωνίζονται να κρατήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις ή τις εταιρίες τους. Με σκληρή φορολογία, έλλειψη ζήτησης και χωρίς τραπεζική βοήθεια.

Όλοι αυτοί που θέλουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις και δυσκολεύονται και απαιτούν σταθερό φορολογικό πλαίσιο, μείωση της φορολογίας, ρυθμίσεις των δανείων και χρεών τους.

Αποφάσισα να συμμετάσχω και στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου χωρίς να προέρχομαι από πολιτικό ή επιχειρηματικό τζάκι, από τα κομματικά φυτώρια ή τον αμαρτωλό χώρο του συνδικαλισμού, τρία περίπου χρόνια από την εκλογική αναμέτρηση του 2012.

Ευχαριστώ από καρδιάς όσους με ψήφισαν σε εκείνες τις εκλογές και τους ζητώ να το ξανακάνουν, ενισχύοντας τη Νέα Δημοκρατία που έδωσε μια πολύτιμη, τεράστια μάχη να κρατήσει τη χώρα στη ζώνη του ευρώ. Το κόμμα που ανανεώνεται και αποτελεί συνέχεια του καρακαμανλικού του παρελθόντος, που τολμά να χτίζει μέσα από οδύνες μια νέα Ελλάδα. Με ξακάθαρο όραμα, ιδεολογία και πολιτικό αφήγημα απέναντι σε ένα συνοθύλευμα απόψεων, καιροσκοπικών συμμαχιών, δημαγωγίας, λαϊκισμού και έντονου κρατισμού.
  
Σας ευχαριστώ πολύ

Θα είμαι παρών     




4 σχόλια:

  1. Να τα πεις αυτά στους εργαζόμενους σου και να δουμε τι θα σου απαντήσουν! Ακου κει θα μιλήσεις εσυ για αργομισθία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλον φίλε Δεν ξέρεις την ενιαία της λέξης αργομισθια μάθε πρώτα και μετά μπορείς να να κανείς κριτική

      Διαγραφή
    2. που εισαι φιλε μαθε πρωτα τι παει να πει αργομοσθια

      Διαγραφή
  2. Hello Blue .... John voice grew enthusiastic......νουθεσίες απο έναν επιστήμονα που 'οπου κιαι να παει τον αγγαλιάζουν είτε θέλει να είναι... red είτε.... green Hello Blue .... John

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου