Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Πρωτοχρονιάτικες Απολύσεις 17 Εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ

Σ      Υ       Ν       Δ       Ι       Κ        Α       Τ      Ο
ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ  ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ  ΚΑΙ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ    Ν Ο Μ Ο Υ     Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ­ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΦΘΙΩΤ
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ.   ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95  
EMAIL:  politiskp@gmail.com   Τηλ: 6937887924

Αρ.Πρωτ. 71                                           ΛΑΡΥΜΝΑ 29/ ­12­/2015

ΠΡΟΣ: 1) ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΡΚΟ
             2) ΔΙΕΥΘΗΝΣΗ Σ.Ε.Λ.

       Ευρεία κοινοποίηση

Κύριοι,
Την Τετάρτη 23/12 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μαζί σας με τα παρακάτω αιτήματα:

● Κατάργηση του δουλεμπορικού καθεστώτος των εργολαβιών  . Όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται μέσω εργολαβιών (Συντήρηση, φύλακες λιμάνι, καθαρίστριες, καθαρισμοί, σταθεροί και έκτακτοι) να απορροφηθούν από την ΛΑΡΚΟ, με σύμβαση αορίστου χρόνου.

● Να σταματήσει τώρα η μετακίνηση των εργαζομένων.

● Να φτιαχτεί οργανόγραμμα του εργοστασίου σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΜΝΕ ­ ΣΕΠΕ), παίρνοντας σοβαρά υπόψη, μελετώντας την περίοδο 80-­ 90 και την ασφάλεια που πρόσφερε στους εργαζόμενους

● Αν ήδη υπάρχει οργανόγραμμα, να τηρηθεί και να κοινοποιηθεί στους εργαζόμενους

● Όποιος εργαζόμενος χειρίζεται ηλεκτροσυγκόλληση και οξυγονοκόλληση να μεριμνήσετε να βγάλει άδειες.

● Να υπογραφεί ΕΣΣΕ, μεταξύ εσάς και του επιχειρησιακού σωματείου, που να καλύπτει τα αιτήματα των συνελεύσεων των εργαζομένων.

● Να γίνει παρέμβαση από την πλευρά σας για να διορθωθούν τα απαράδεκταποσά που δίνονται από τους εργολάβους ως μισθοί, δώρα και επιδόματα.

● Να δοθεί γαλοπούλα, γάλατα και δώρα για τα παιδιά στους εργαζομένους στις εργολαβίες είτε τους έχετε ως τακτικούς είτε σαν έκτακτους.

● Να ελεγχθούν οι εργολάβοι αν πληρώνουν τις απαραίτητες εισφορές στα επικουρικά ταμεία του κλάδου μας.

● Να δοθούν τα σπίτια στους οικισμούς σε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα με ποιο καθεστώς εργάζονται.

Οι απάντηση σας στα παραπάνω ήταν πως θα κάνατε μια παρέμβαση στους εργολάβους για τα δώρα παιδιών και την γαλοπούλα, χωρίς να δεσμεύεστε για την υλοποίηση και για τα υπόλοιπα θα ξανασυναντιόμασταν μετά της γιορτές.

Αντί των παραπάνω, δικών σας απαντήσεων, για πρωτοχρονιάτικο «μποναμά» μας προσφέρετε 17 απολύσεις, τις οποίες μας τις προσφέρετε 5 μέρες μετά την συνάντηση στην οποία δεν μας αναφέρατε τίποτα, παρ’ όλου που σας ρωτήσαμε , 10 μέρες μετά την δέσμευση του Πρόεδρου της ΛΑΡΚΟ σε τηλεοπτική εκπομπή στην ΝΕΤ ότι «δεν πρόκειται να πειράξετε εργατοτεχνίτες», 15 μέρες μετά τις δεσμεύσεις της Διοίκησης προς στα Σωματεία πως «η λέξη απόλυση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο σας», 20 μέρες μετά τις δεσμεύσεις για «εξασφάλιση των εργαζομένων» από το γραφείο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, λίγους μήνες μετά την προεκλογική παρέλαση κυβερνητικών βουλευτών στην ΛΑΡΚΟ που φυσικά τάζαμε λαγούς με πετραχήλια.


Κύριοι,
  
Όπως υπερασπίζεστε εσείς και η Κυβέρνηση  τους μεγαλοεργολάβους που έχουν αποκομίσει εκατομμύρια ευρώ κέρδη από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και για αυτό επιλέγετε να απολύσετε τους συναδέλφους πριν αλλάξει ο χρόνος, για να απαλλαχτεί ο εργολάβος από την νέες άδειες και τα επιδόματα. Όπως ο στόχος  να τρομοκρατήσετε τους εργαζόμενους, θέλετε  να μας κάνετε σκλάβους, να μην ζητάμε παρά μόνο ένα ξεροκόμματο. Έτσι και εμείς, με τον ίδιο ζήλο, σας επιστρέφουμε τον «μποναμά» των απολύσεων.

Πλέον είστε οι μοναδική υπεύθυνοι για την ασφάλεια των εργαζομένων και όποιο «ατύχημα» και αν συμβεί, από την πλευρά μας, είναι προδιαγραμμένο έγκλημα.

Πλέον είστε η μοναδική υπεύθυνοι για τις αποφάσεις που θα πάρουμε στην Γ.Σ μας και  με ότι αυτές  θα  συνεπάγονται με την λειτουργιά του εργοστασίου.
Για τελευταία φορά πάρτε πίσω τις απολύσεις.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                
ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝ.                     ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου