Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

«ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΟΙ …ΜΑΝΤΖΑΒΕΛΑ και …ΦΟΥΜΑΡΑ»!...


[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]


Μας τάξατε …Εδέμ, μα μας οδηγείτε  στην …κόλαση. Τα διλήμματα εκβιαστικά και συνεχή. Τα λόγια πομπώδη. Ο βερμπαλισμός στα ύψη. «Είμαστε «θύματα της επιτυχίας μας;». Ετσι είπατε και παραλίγο να βάλουμε τα …γέλια. 

Ειλικρινά, αλήθεια, μεταξύ μας, εξακολουθείτε να το πιστεύετε; 

Όμως τα μαντάτα προς και γ ι ά  τον ελληνικό λαό λένε άλλα… Μας λέτε το πρωί για «επώδυνο συμβιβασμό» και το βράδυ διαπιστώνετε «πολλαπλά οφέλη της συμφωνίας». Όμως αποφεύγετε σαν το διάολο με το λιβάνι να μας μιλήσετε για τον… μνημονιακό κανιβαλισμό που σείς μας φέρατε.
              
Ένδεκα μήνες διαψευδόμενοι ,μα εν τούτοις, διαρκώς θρασείς, θρασσύτατοι!                                                                                                                  
Ατέρμονης διαπερατότητας κυνισμός, απόλυτα ευδιάκριτος, άφατος, πρωτόγνωρα εκδηλούμενος με στόχο την ελληνική κοινωνία. Με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια απόλυτα στοχευμένη…κουρελιασμένη και τον ελληνικό λαό  στην …πείνα την απόγνωση, το αδιέξοδο.
  
Προσχηματικότητα, αβελτηριακές αυτοαναιρούμενες  δηλώσεις επί δηλώσεων για σοβαρά ζητήματα και… μέτρα!. Και η παραδοξότητα: Η πλέον μη αποδοχή όσων χειμαρρωδώς στο πρόσφατο παρελθόν οι ίδιοι αφειδώς ξεστομίζατε τάζοντας ,υποσχόμενοι ,παριστάνοντας τους υπέρτατους ανατροπείς

Ασε που αν κάποιος αποπειραθεί να σας  το θυμίσει, με στόμα…απύλωτο, έχετε στα ακροχείλια την …καραμέλα, την εύκαιρη-πάγια επιχειρηματολογία πως «για ό,τι σήμερα έχει προκύψει οι μόνοι που εχουν ευθύνη είναι οι πολιτικoί της τελευταιας 40ετίας». 

Λες και την μεταπολιτευτική 4οετία τίποτα καλό δεν έγινε σ’ αυτόν τον τόπο. Κι’αν κάποιος ξαφνικά σας ζορίσει, είστε ικανοί, ικανότατοι να καταθέσετε  και καμιά πρόταση μομφής κατά του Ζολώτα η και του…Καποδίστρια ακόμη!

Ετσι,με τη φόρα που έχετε πάρει και …υπακουοντες στις βουλές του συνοδοιπόρου σας… ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ,  είστε σε θέση  ακόμα κι’ αυτούς, αναδρομικά να τους πάτε για …κακούργημα! απιστίας  και σκάνδαλα κακοδιαχείρησης δημοσίων οικονομικών ! Μεταθανατίως βέβαια!

Φθάνει πιά αυτή η δαιμονοποίηση της μεταπολίτευσης. Δεν κουραστήκατε; Τι απωθημένο είναι αυτό ;
   
Ενας …αχταρμάς από πολιτικά… μειράκια, πρωτοκλασάτοι “πάμπλουτοι”  υπουργοί που τάχα μου ως αριστεροφρονούντες συμπονείτε τον λαό. Ψέμματα, απάτη και…κουραφέξαλα!.. (Κάντε και καμιά σωστή Δήλωση Πόθεν Εσχες)…Μην μας πουλάτε φούμαρα!
  
Αμ’ το άλλο; Γενική απεργία και η «διά δευτέραν φοράν αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ ,το κόμμα, προτρέπεται-ναι προτρέπεται  «δια δευτέραν φοράν» να αντιδράσει και να διαδηλώσει ενάντια  στα μετρα που παίρνει η κυβέρνηση  του….ΣΥΡΙΖΑ! Δηλαδή σείς οι ίδιοι! (Εδώ η μπάλλα χάνεται)! Θυμίζετε τη λαικη σοφία υπεκφυγής: «Κρεμάστε τον αδελφό μου γιατί εγώ …ζαλίζομαι»!..
  
«Συντρόφια»,δεν πάτε καλά. Και δεν ΜΑΣ πάτε καλά! Αυτό το τελευταίο είναι που με …κόφτει. Για τα άλλα, τα δικά σας τα ΑΝΕΛΙΚΑ και ΛΕΒΕΝΤΙΚΑ …ακροβατικά ,δεκάρα δεν δίνω.
    
Μήνες τώρα μας…φάγατε την ψυχή με τη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Και τι κάνατε; Τις ξεπουλήσατε μπίρ-παρά, για να μην …κουρευτούν λέει οι καταθέσεις. Και έφθασε με πέντε τραπεζικές να παίρνει πιά κανείς ένα κουλούρι  Θεσσαλονίκης! Τόσο καλά! 

Αυτά τα «αριστερά οικονομικά» που τα μάθατε; 

Κρίμα που ο επί της…ανάπττυξης «πάμπτωχος» υπουργός σας αποπειράθηκε στη βουλή να μας πείσει ότι πράξατε και το «σωστό» και το «αναγκαίο»…Δηλαδή (για να σας  μιλήσω με βάση τα ελάχιστα οικονομικά που γνωρίζω, απαντήστε μου:) «Με τον αποκλεισμό προηγουμένων μετόχων, σείς τι περισσότερο κάνατε από ένα καινούργιο PSI κυρίως στα ασφαλιστικά ταμεία; Ολα αυτά μας κόστισαν η δεν κόστισαν στον ελληνικό λαό περίπου  34 δις περικοπές εν μια νυκτί; ».
  
Και αλλάζοντας ρητορικές  και φωτογραφίζοντας  φιγούρες στο σκοτάδι φθάσατε από υπερπροστάτες των αδυνάτων να μην διαφέρετε από …παπαγαλάκια της Woll Street!....Πρόκειται για μαύρες τρύπες πολιτικής και προσωπικής σας αξιοπιστίας. (Με την ευκαιρία, δείτε και το Wolf of Woll Street  του Σκορτσέζε. Θα σας κάνει καλό)!

«Σύντροφε »πρωτοκλασάτε υπουργέ. Πολιτικός λόγος είναι η ίδια σου η ζωή! Ετσι λένε τα κιτάπια!... (Και θα στο  ρωτήσω Κρητικά).-Αυτό το …κατέχεις;
  
Αμ’ ο άλλος, ο πάγια αισιόδοξος …γαιωθεραπευτής; Μετά παρησίας και στεντορείως, ανευθυνοαπευθύνως ! απεφάνθη:
       
«Ως υπουργός Γεωργίας έχω υποχρέωση και καθήκον  να καταθέσω και να ψηφίσω τροπολογία επιστροφής από τους αγρότες των χρημάτων που τους δόθηκαν ως επιδοτήσεις επί  αλήστου εποχής Χαντζηγάκη». «Οσο όμως  είμαι εγώ υπουργός γεωργίας αυτό ποτέ δεν θα εφαρμοστεί».
      
Πρωτοφανής αίσχιστη κοινοβουλευτική ιδεοληπτική αυτοαναίρεση, παραλογισμός, πολιτικη αγυρτεία, πρόσκληση θράσσους απύθμενου, παραλλήρημα δήθεν πονηράς αριστεροφροσύνης. Δηλαδή ψηφίστε το, αλλά μην σας νοιάζει εγω είμαι εδώ και θα καθαρίσω!...θα σας ..γλυτώσω!!! Κοψοχέρηδες ψηφοφόρους έχουμε ξαναδεί. Κοψοχέρη υπουργό σας πρώτη φορά!  
               
Τι είναι αυτά μωρέ; Που τα έχετε ξαναδεί καμωμένα; Από ποιόν; Πότε ; Και τα λέτε μέσα στη Βουλή μωρέ; Τι είναι η βουλή; Το γνωστό  κομματικό σας café, εκεί, του νομισματοκοπείου;
  
Και συνεχίζετε  τα παιχνίδια μιθριδατισμού διοχετεύοντας στον κόσμο δυστυχία σε…δόσεις, για να εθιστεί  και να μην αντιδρά! Με την ανθρώπινη υποστατικότητα  απόλυτα στοχευμένη,την αξιοπρέπεια του αδυνατισμενου, αδύναμου, κουρασμένου, φτωχοποιημένου πλέον Ελληνα, φρονείτε πως θα του προκαλέσετε…ανοσία!
  
«Συντρόφια», με την πολιτική και κοινωνική σας υποκρισία πάει- πέταξε και το περιβόητο ηθικό σας πλεονέκτημα. Ο ένας λεφτάς ,ο άλλος λεφτάς, με ποιο ηθικό και πολιτικό ανάστημα  εξακολουθείτε να γυρεύετε από τον φτωχό οικογενειάρχη να τον δείτε κατάφατσα και να του αιτιολογήσετε την περικοπή της φτωχοσύνταξής του; Το παίζατε εκπρόσωποι των μη προνομιούχων. Αντε τώρα να …καθαρίσετε… Είστε σεις …λαικοί ηγέτες σε  και μάλιστα σε συνθήκες και εποχή κρίσης;

Τι διάολο; Θεωρείτε τον Ελληνα μαντζάβελο.; Αν έτσι πιστεύετε κάνετε λάθος. Λίγο θέλετε να …σκουπίστε την ήδη απερίγραπτα …τρωμένη περηφάνεια, το φιλότιμό του. Ηδη τον εχετε φθάσει στο …Αμήν.
  
Ο Ελληνας μπορεί να είναι πλέον αδυνατισμένος, κουρασμένος, αδύναμος, φτωχοποιημένος , αλλά …μαντζάβελο δεν είναι. Μαντζάβελα αποδεικνύοντα καθημερινά κάποιοι…άλλοι.
   
Τώρα να δούμε τι θα πείτε στον Ελληνα. Υποφέρεις ,σε συμπονούμε ,σε καταλαβαίνουμε . Φάε τώρα στο κεφάλι και 1,8 δίς φόρους  για να μην σου κόψουμε τη σύνταξη και …Καλά Χριστούγεννα!..

Τέλος, μπαίνει πλέον το ερώτημα: Αφού δεν είστε  αριστεροί, αμέτι-μουχαμέτι, κομπορημονώντας ,γιατί το λέτε και το ξαναλέτε. Δεν είναι αυτό  η επιτομή της παροξυσμικής λογικής; Τι παράξενα σύνδρομα…αυθυποβολής ,πολιτικής αυταρέσκειας είναι αυτά;
    
«Συντρόφια», ξέρετε τι λέει ο λαός για όσα λέτε και κυρίως για όσα κάνετε; «Και… αλευρωμένος να είναι ο ποντικός , η γάτα τον… γνωρίζει!...». Καταλάβατε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου