Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Επιστολή Βουλευτή Ι.Σαρακιώτη προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού




Επιστολή στον  Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, απέστειλε, ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιάννης Σαρακιώτης, εφιστώντας την προσοχή του Υπουργείου στο ζήτημα της αδειοδότησης εν δυνάμει χειριστών εκχιονιστικών μηχανημάτων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και ζητώντας από την ηγεσία του Υπουργείου τη βέλτιστη διαχείριση των γραφειοκρατικών διαδικασιών λήψης της εν λόγω αδειοδότησης.

Η επιστολή του κ. Σαρακιώτη:
 
Προς:             

Τον Αξιότιμο Κύριο Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

    
Αθήνα, 5η Οκτωβρίου, 2016


Θέμα:  «Καθεστώς αδειοδότησης εν δυνάμει χειριστών εκχιονιστικών μηχανημάτων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος»

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Η προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο σας για την απαλλαγή του κράτους από τις διαχρονικές παθογένειές του αναγνωρίζεται ευρέως. Σημαντική τέτοια παθογένεια είναι εκείνη της γραφειοκρατίας και αντίστοιχα, το ζήτημα της βελτιστοποίησης των παρεχομένων υπηρεσιών και της διευκόλυνσης των πολιτών. Ο κλάδος των εν ενεργεία Βοηθών Χειριστών Εκχιονιστικών Μηχανημάτων, κατοίκων των Νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος (ως εκ τούτου και του Ν. Φθιώτιδος), θίγεται σημαντικά εξαιτίας της δυσκαμψίας που, ορισμένες φορές, χαρακτηρίζει τη διοικητική λειτουργία του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Οι εν λόγω θιγόμενοι επιδιώκουν να συγκεντρώσουν κι εν τέλει να εκπληρώσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη μελλοντική μεταχείρισή τους ως νομίμως αδειοδοτημένοι χειριστές.

Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης διοικητικής δυσκαμψίας είναι η μετακίνηση όσων επιχειρούν να λάβουν αδειοδότηση σε υπηρεσίες που εδρεύουν σε άλλες περιφέρειες και συγκεκριμένα είτε σε αυτή της Θεσσαλίας, είτε σε εκείνη της Αττικής. Όπως γίνεται αντιληπτό, τούτο μεταφράζεται κατ’ αρχήν σε διόγκωση των δαπανών κυρίως των ιδίων ή και σε πλείστες περιπτώσεις των φορέων στους οποίους εργάζονται επιβαρύνοντας περαιτέρω πάσης φύσεως προϋπολογισμό.

Παράλληλα και λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας των γειτονικών και διασυνδεομένων με οδικά δίκτυα εθνικού και περιφερειακού χαρακτήρα νομών, όπως αυτών της Φθιώτιδος και της Ευρυτανίας, οι ανάγκες για αντιμετώπισή τους πολλαπλασιάζονται. Σημειώνεται ότι οι προαναφερθέντες νομοί δέχονται πολλές επιβαρύνσεις λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων που κατά καιρούς τυγχάνουν και ακραία. Κατά συνέπεια, η αντιμετώπιση των προβλημάτων θα εμπεδώσει τις συνθήκες ασφάλειας για την απρόσκοπτη μετακίνηση των πολιτών, την εύρυθμη λειτουργία της χειμερινής τουριστικής περιόδου κι εν γένει τη βιωσιμότητα και ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.

Υπό το πρίσμα του παραπάνω σκεπτικού, σε τι ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε – σε συνεργασία με την αρμόδια Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και τη Διεύθυνση Τεχνικών Επαγγελμάτων – και τι αποφάσεις σκοπεύετε να αναλάβετε, προκειμένου να αποκαταστήσετε την ανωτέρω χρονίζουσα διοικητική αβελτηρία και να διευκολύνετε τη διαδικασία αδειοδότησης των υποψηφίων που πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις, κατοίκων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος;

       Με εκτίμηση,                 


             Ιωάννης Αθ. Σαρακιώτης       


Βουλευτής Ν. Φθιώτιδος ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

1 σχόλιο:

  1. Τα εκχιονιστικά ειναι το μεγαλο πρόβλημα της περιοχής ...μπράβο στον Συριζα.... ψαξατε πολύ να τον βρειτε αυτόν τον νέο κι ωραίο ; μιλάμε έχει λύσει επιτέλους το πρόβλημα της περιοχής υπό το πρίσμα των πιέσεων του...μπράβο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου