Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Τον απέλυσε η ΛΑΡΚΟ γιατί είπε την αλήθεια για την φωτιά;


Αναστάτωση επικρατεί για πολλοστή φορά στον εργασιακό χώρο της ΛΑΡΚΟ. Αφορμή αυτή τη φορά η απόφαση της εταιρείας για απόλυση εργαζόμενου ο οποίος στάθηκε απέναντί της σε δικαστήριο για την μεγάλη φωτιά.

Αντιπροσωπεία εργαζομένων έχει συνάντηση με την εταιρεία αυτή την ώρα ενώ σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών καταγγέλει το γεγονός και καλεί σε κινητοποιήσεις και αντίσταση.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Γιώργος Ρούσης μίλησε στον FM-1 για τρομοκρατία της εταιρείας.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:
 
Πριν λίγες μέρες η Διοίκηση της Λάρκο, με τις πολιτικές ευλογίες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, απέλυσε εργαζόμενο, πατέρα τριών παιδιών, και κάτοικο Λάρυμνας, επειδή κατά την κρίση της πήγε ενάντια στα εγκληματικά συμφέροντά της.

Συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2008 από χώρους της Λάρκο ξεκίνησε πυρκαγιά η οποία κατέστρεψε το περιβάλλον καίγοντας δασικές εκτάσεις, πευκοδάση και ελαιοπερίβολα κατοίκων της Λάρυμνας – Μαρτίνου.
 
Η πυροσβεστική Αταλάντης αυτεπάγγελτα άσκησε ποινική δίωξη, καλώντας σαν μάρτυρες εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής και μεταξύ αυτών και τον εργαζόμενο που απέλυσε εκδικητικά η Λάρκο. Όλοι οι μάρτυρες καταθέτοντας την αλήθεια κατέδειξαν ως υπαίτια της πυρκαγιάς την Λάρκο η οποία τελικά καταδικάστηκε πρωτόδικα και εφετειακά. 
Έτσι μετά την τελεσιδικία, αλλά και ένα μπαράζ προηγούμενων εκβιασμών, απέλυσε τον εργαζόμενο επειδή συνειδησιακά κατέθεσε την αλήθεια στο δικαστήριο για το έγκλημα που διέπραξε η Λάρκο. 
Η συγκεκριμένη ενέργεια της Λάρκο, πέρα από το πρόβλημα και την οικονομική εξόντωση που δημιουργεί στον παραπάνω εργαζόμενο και στην οικογένειά του, στοχεύει να δημιουργήσει ένα καθεστώς βίας και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής, ώστε κανένας να μη σηκώσει κεφάλι, να μη μιλά, να μη λέει την αλήθεια για τα εγκλήματα που διαπράττει ή θα διαπράξει στο μέλλον, εν όψει της ιδιωτικοποίησής της. 
Αυτές οι στρατοφασιστικές αντιλήψεις, το καθεστώς εξαναγκασμού και τρομοκρατίας της Λάρκο δεν πρέπει να περάσει και δεν θα περάσει. 
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καυτηριάζει, καταδικάζει και εναντιώνεται με όλες της τις δυνάμεις σε αυτές τις επιλογές και πρακτικές. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ 
Τα συνδικάτα εργαζομένων, η κοινότητα Λάρυμνας, ο Δήμος Λοκρών και οι φορείς της περιοχής επιβάλλεται να αντιδράσουν άμεσα. 
Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής να κόψουν με το μαχαίρι τον αέρα της τρομοκρατίας που προσπαθούν να τους επιβάλλουν Λάρκο και συγκυβέρνηση για να εξυπηρετήσουν τα άνομα εγκληματικά σχέδια των τωρινών και νέων αφεντικών τους.

7 σχόλια:

  1. ΤΟ ΑΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΠΟΥ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ , ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥΣ...
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΟΥΝ, ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΠΑΤΕΑΣ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ.. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
    ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ.
    ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΔΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ..
    ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ..
    ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΝΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ..
    ΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ;
    ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ. ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΑΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ.
      ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ!!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;
      ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ;

      Διαγραφή
    2. Ποια ειναι η αντιδραση του σωματειου;
      Γιατι αποκρυπτουν την αληθεια απο τους εργαζομενους;
      Γιατι ανεστειλλαν τις κινητοποιησεις;
      Ειστε πουλημενα τομαρια αθλιοι του σωματειου....
      Ντροπη για την καταντια σας. Δεν μπορειτε ουτε τα αυτονοητα των συνδηκαληστων να κανετε....ΕΙΣΤΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙΑ..

      Διαγραφή
  4. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ! ΚΡΙΜΑ.-.-.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και λιγο ειναι η απολυση του συναδελφου Ανδρεα Δαλακα μπροστα στις αποψεις του αρχιμηχανικου παραγωγης που λεει... Τους ντοπιους πρεπει να τους παταμε στον λαιμο σαν φιδια... Μεσα στα γραφεια της εταιρειας στην λαρυμνα,ολο τσαμπουκα και διχως να φοβαται κανεναν και δεν εχει παρα πεντε,εξι χρονια μονο στην δουλεια και εντελως ξενοφερτος.ο δαλακας ειχε 28 χρονια και ειναι απο την λαρυμνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου