Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ για τις 17 απολύσεις


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 208                                            Λάρυμνα:   29-12-2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
  
Επαληθευόμαστε σε ότι είχαμε προβλέψει σε προηγούμενες ανακοινώσεις .

Η Διοίκηση της εταιρίας μαζί με την Τοπική Διεύθυνση του εργοστασίου έκριναν ότι 17 συνάδελφοί μας είχαν μεγάλο οικονομικό κόστος στην εταιρία.

Δυστυχώς μας θλίβει το γεγονός ότι η διγλωσσία της Διοίκησης καλά κρατάει.

Άλλα λένε το βράδυ άλλα λένε το πρωί. Το παραμύθι τους καλά κρατάει.

Η Διοίκηση της εταιρίας στις συναντήσεις που είχε κάνει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων μας έλεγε ότι οι απολύσεις και οι περικοπές και οι διαθεσιμότητες ήταν απαγορευτικές λέξεις γι΄ αυτούς. Δυστυχώς το ξέχασαν και προέβησαν σε απολύσεις προσωπικού. Σε καμία πολυεθνική ή μεγάλη εταιρία στον κόσμο μέρες χαράς και γιορτής δεν έχουν γίνει απολύσεις. Η δική μας Διοίκηση πρωτοτύπησε σε όλα.
  


Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥΣ.

 Σήμερα συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου και αποφάσισε ένα πλάνο κινητοποιήσεων με μοναδικό στόχο την επαναπρόσληψη των συναδέλφων που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες . Οι συνάδελφοί μας αυτοί είναι η ομάδα ασφάλειας του εργοστασίου που δημιουργήθηκε μετά τα θανατηφόρα ατυχήματα , λειτουργούν ως θεματοφύλακες για την υγιεινή και ασφάλεια , για να υπάρχει άμεση επέμβαση στο εργοστάσιο για ζημιές και πρόληψη ατυχημάτων.
  
Η Διοίκηση της εταιρίας με την ενέργειά της αυτή καταστρατηγεί την ασφάλεια του εργοστασίου εγκυμονώντας κινδύνους για τις εγκαταστάσεις και περισσότερο για την ασφάλεια των εργαζομένων. Είναι υπεύθυνη σε οτιδήποτε συμβεί στο χώρο του εργοστασίου για την εξέλιξη που οι ίδιοι δημιούργησαν. Η Διοίκηση της εταιρίας αν θέλει να συμμαζέψει το κόστος ας συμμαζέψει τα δικά της έξοδα , των Διευθυντών της , που έχουν καταστρατηγήσει την εργατική νομοθεσία και τον μεταλλευτικό κανονισμό , ας σταματήσει να λειτουργεί με γνώμονα το κομματικό ταπεραμέντο , ας σταματήσει να λειτουργεί απαξιωτικά για το εργοστάσιο , πρόσφατο παράδειγμα το τρύπημα του καμινιού 4 , (έχει 20 χρόνια να τρυπήσει Η/Κ στον πάτο) ας σταματήσει να κόβει βόλτες χωρίς να παίρνει αυτά τα μέτρα που πρέπει , για να ορθοποδήσει η εταιρία . Ας σταματήσει να φτιάχνει στημένα δημοσιεύματα στον Τύπο με δικούς τους δημοσιογράφους για να φτιάξουν το δικό τους πρεστίζ.
   
Θα πρέπει να καταλάβουν ότι ήρθαν σε μία μεγάλη εταιρία. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα και σε καμία Διοίκηση να προβεί σε καμία απόλυση συν/λφου και ειδικότερα από την περιοχή και τις περιοχές που εκπροσωπείται η ΛΑΡΚΟ.
   
Τη ΛΑΡΚΟ την έχουν κρατήσει ζωντανή οι εργαζόμενοι και όχι οι διάφορες Διοικήσεις που έρχονται και φεύγουν.
   
Εμείς έχουμε θρηνήσει θύματα. Παιδιά έχουν χάσει τους γονείς τους, έχουν αποσυντονιστεί οικογένειες για να στηριχτεί αυτή η εταιρία που δραστηριοποιείται σε πέντε νομούς και λειτουργεί πάντα με κοινωνικά και όχι με πολιτικά κριτήρια που δημιουργούν οι εκάστοτε Διοικήσεις.

 Οι 17 απολύσεις είναι μισθοί δύο Διευθυντών.
  
Γι΄ αυτούς δεν υπάρχει κόστος;
  
Ο καθένας τους έχει το δικό του αυτοκίνητο , χρησιμοποιεί ελεύθερα διόδια και το κυριότερο , έχει ΠΑΧΥΛΟ ΜΙΣΘΟ.
  
Σε όλα αυτά η σημερινή Διοίκηση της εταιρίας συναινεί αντί να πάρει μέτρα από αυτά που αναφέρουμε θέλησε να κάνει τις 17 απολύσεις. Μήπως η Διοίκηση της εταιρίας φοβάται τον περίγυρό της;
  

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
  
Το Δ.Σ. του Σωματείου θα επικοινωνήσει με τα αδελφά Σωματεία για κοινό αγώνα δράσης γιατί σήμερα υπάρχουν 17 απολύσεις στη Λάρυμνα , αργότερα μπορεί να υπάρχουν κι αλλού. Το χειρότερο και το πρωτόγνωρο είναι ότι πρώτη φορά Διοίκηση της εταιρίας δεν ειδοποιεί τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις κινήσεις που κάνει και λειτουργεί μεμονωμένα χωρίς να λάβει γνώμονα την κοινωνική διάσταση του θέματος τι σημαίνει απόλυση για κάποιον εργαζόμενο.
  
Οι θέσεις των εργαζομένων θα είναι κινητοποιήσεις με οποιαδήποτε μορφή αγώνα δεν θέλουν περισσότερο αυτοί την εταιρία από εμάς.
  
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ    ΜΗΧΑΝ/ΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
  
Το Σωματείο θα κινητοποιήσουμε ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ – ΓΣΕΕ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ & ΔΗΜΟ.
  
Δεν θα επιτρέψουμε στον τόπο μας να γίνουμε ανδρείκελα και δούλοι κάποιων που έχουν ημερομηνία λήξεως.
    
ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ 17 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ , ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΛΑ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ . ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΡΙΓΜΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
                 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

    Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ                         Α. ΓΚΙΩΝΗΣ    

2 σχόλια:

  1. καντε μια συνελευση και παρτε αποφαση για να διωξουν την κυρια συζυγο του βουλευτη ΝΔ οπου βαζει στον λογαριασμο της 4500 ευρω απο την λαρκο αλλα που να το κανετε μια ζωη λογια το μονο που κοιτατε ειναι ο ευατο σας ολοι εκει στην ΔΑΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το καμινι ηταν απο την καλη συντυρηση που εκαναν τα κοληταρια σας η προηγουμενη διοικηση θελετε να μιλησετε και απο πανω λιγη ντροπη δεν υπαρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου