Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Δήλωση Χρ.Σταϊκούρα για την αποτίμηση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας




Η αυθόρμητη και μεγάλη συμμετοχή των μελών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας, πολιτών από όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις ηλικίες, στη διαδικασία εκλογής Προέδρου του Κόμματος, χαροποίησε τους Νεοδημοκράτες και αιφνιδίασε τους πολιτικούς αντιπάλους. 

Η επιτυχής έκβαση της διαδικασίας εκπέμπει τρία βασικά πολιτικά μηνύματα:

1ο Μήνυμα: Η Νέα Δημοκρατία παραμένει, επί 4 δεκαετίες, το μεγάλο κόμμα των Ελλήνων πολιτών, ο βασικός πυλώνας της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Διατηρεί βαθιές ρίζες στην Ελληνική κοινωνία και ερείσματα σε όλες τις κοινωνικές και οικονομικές τάξεις.

Οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι τα τελευταία 41 χρόνια, μαζί με λάθη και παραλείψεις, έχει την πιο επωφελή για τη χώρα, συγκριτικά με τα άλλα πολιτικά κόμματα, συμμετοχή στη μεταπολιτευτική δημόσια ζωή.

Συνεπώς, οι πολίτες «μπήκαν ανάχωμα» σε εκείνους που επιθυμούσαν να «τελειώσουν» πολιτικά τη Νέα Δημοκρατία.

2ο Μήνυμα: Επιβεβαιώθηκε ο ιδεολογικός πυρήνας της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτός του ριζοσπαστικού, του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς. 

Που πρεσβεύει και υπηρετεί την αρμονική ισορροπία οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Συνεπώς, οι πολίτες «μπήκαν ανάχωμα» στην ιδεολογική περιχαράκωση και απομόνωση της Νέας Δημοκρατίας.

3ο Μήνυμα: Διατυπώθηκε η απαίτηση η Νέα Δημοκρατία, μετά την αποτυχία της διακυβέρνησης της Αριστεράς, να προετοιμαστεί επαρκώς ώστε σύντομα οι πολίτες να της αναθέσουν και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Η Κυβέρνηση της Αριστεράς δεν έχει τις ιδεολογικές, πολιτικές και διαχειριστικές προϋποθέσεις για να πετύχει.

Συνεπώς, οι πολίτες ζητούν από τη Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει να αποτελεί ισχυρή δύναμη ευθύνης, σταθερότητας και προοπτικής, ώστε, ακόμη και για όσους δεν την έχουν προτιμήσει μέχρι τώρα στις εκλογικές αναμετρήσεις, να συνιστά ορθολογική εναλλακτική επιλογή και όχι μόνο «ύστατη πολιτική καταφυγή».

Στο διάστημα που ακολουθεί το ζητούμενο για τη Νέα Δημοκρατία είναι να ολοκληρώσει, σε συνθήκες δημοκρατικής ενότητας, τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της, και η επόμενη ημέρα να μας βρει ακόμη περισσότερους, με ψυχική ενότητα, υποδειγματική πολιτική συνοχή και διαθέσιμους για συντεταγμένες δημιουργικές δράσεις.
  

4 σχόλια:

  1. ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ Ν Δ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειδικα το μυνημα 3... μετα την(επιτυχη)διακυβερνηση επι τρια χρονια του σαμαρα,δηλαδη της ολοκληρωτικης καταστροφης της χωρας και των πολιτων να λες καλυτερα κυριε πρωην αναπλ υπ οικονομικων,εχεις την εντυπωση οτι οι ελληνες πολιτες θα ξανακανουν το ιδιο λαθος.μια ελληνικη παμπαλαια παροιμια ξερεις τι λεει;ΜΗΝ ΦΑΣ... ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΓΛΑΡΟΣΟΥΠΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Νεο Δημοκρατεσ ΑΛΛΑ ΠΗΓΑΝ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με όλους τους παραπάνω.Δυστυχώς όμως αυτός ο Αλέξης πρέπει να είναι πολύ γκιώνης.Δηλαδή δεν έχουν ξαναπεράσει τέτοια ταλέντα.Ανεκδιήγητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου