Κυριακή, 15 Μαΐου 2016

Σαρακιώτης: Άμεση προώθηση του Έργου Ανακατασκευής της Παραλιακής Οδού του Αγ.Κωνσταντίνου
Προωθείται ταχύτατα η υλοποίηση του έργου ανακατασκευής της Παραλιακής Οδού του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδος από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τη δημοπράτησή του να αναμένεται εντός των προσεχών ημερών, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο βουλευτής Φθιώτιδος Γιάννης Σαρακιώτης από τον αρμόδιο Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 

Έχει ήδη εκδοθεί η σχετική απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η δέσμευση ποσού 8.600.000 ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για το εν λόγω έργο, ενώ και το σχετικό τεύχος δημοπράτησης πρόκειται να υπογραφεί εντός των προσεχών ημερών. 

Το έργο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εργασίες βελτίωσης της κυκλοφοριακής λειτουργίας σε μήκος 2,7 χλμ στην παραλιακή οδό Αγίου Κωνσταντίνου, εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού Αγίου Κωνσταντίνου, εργασίες ηλεκτροφωτισμού στον ισόπεδο κόμβο Λογγού, επαναδιαμόρφωση του ισόπεδου κόμβου Καμένων Βούρλων, κλπ.  

Οι ως άνω παρεμβάσεις βελτίωσης και συμπλήρωσης του μέρους αυτού του παράπλευρου δικτύου Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ αποβλέπουν στη δημιουργία μιας αξιόπιστης οδικής υποδομής που θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της κυκλοφοριακής λειτουργίας, της οδικής ασφάλειας και του επιπέδου εξυπηρέτησης των κατοίκων, επισκεπτών και διερχόμενων οδηγών, με δεδομένη την αύξηση της προσβασιμότητας στο Λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στους γειτνιάζοντες οικισμούς, ενώ το έργο θα έχει σαφώς πολύ θετικές επιπτώσεις στην απασχόληση δημιουργώντας πολλές νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του έργου.     

Ο κ. Σαρακιώτης παρακολουθεί στενά το θέμα και βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών προκειμένου να διασφαλισθεί η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του τόσο σημαντικού αυτού έργου για την ανάδειξη τόσο των παρακείμενων περιοχών όσο και την εν γένει οικονομική αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού Φθιώτιδος. 


      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου