Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Κατερίνα Μπατζελή: «Το κλείσιμο της ΕΡΤ δημιουργεί κυβερνητικούς κραδασμούς αλλά είναι πολύ αργά για διλήμματα»

«Με την παρουσία μου σήμερα στο κτίριο της ΕΡΤ δήλωσα στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές την αμέριστη συμπαράστασή μου όχι μόνο στους εργαζόμενους του δημόσιου αυτού οργανισμού, αλλά και σε όλους εκείνους τους πολίτες που πλαισίωσαν το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα μετά την απαράδεκτη απόφαση του κ. Σαμαρά να κλείσει πάραυτα τη λειτουργία της ΕΡΤ. 

Η κρατική, δημόσια τηλεόραση ως δημοκρατικός χώρος ανταλλαγής απόψεων και ενημέρωσης διασφαλίζεται από το Σύνταγμα, αλλά και από την κοινοτική νομοθεσία. Το πως θα λειτουργεί σε εθνικό επίπεδο η δημόσια τηλεόραση αυτό καθορίζεται με απόλυτη σαφήνεια και διαφάνεια από την κυβέρνηση και τους κοινωνικούς φορείς. Άλλωστε η δημόσια τηλεόραση εμπλέκεται σε όλη την πολιτική των οπτικοακουστικών μέσων, αλλά και ακόμη της κατανομής των συχνοτήτων, συχνότητες που είναι δημόσια περιουσία και πρέπει να τελούν κάτω από δημόσιο έλεγχο. Η ωμή παρέμβαση με το κλείσιμο της ΕΡΤ εξαφανίζει όλη τη δημοκρατική συμμετοχή της δημόσιας τηλεόρασης στα κρίσιμα αυτά θέματα. Πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο.


Ταυτόχρονα στη χώρα μας όπου λειτουργεί η τρικομματική κυβέρνηση δημιουργούνται επικίνδυνα αντανακλαστικά, εντελώς δικαιολογημένα, από το μέρος της κοινωνίας που στηρίζει τα κόμματα αυτά. Δηλαδή, τίθεται σε κίνδυνο η ίδια σταθερότητα της κυβέρνησης για ένα θέμα το οποίο ο κ. Σαμαράς τηρώντας την πεπατημένη κοινοβουλευτική διαδικασία θα μπορούσε τουλάχιστον επί θέματος αρχής να είχε αποφευχθεί η κοινοβουλευτική αστάθεια.

Γιατί άραγε το έκανε; Δεν είχε προβλέψει τις αντιδράσεις; Είχε υποεκτιμήσει την αντίσταση του κόσμου;  Είχε ενημερώσει τους κυβερνητικούς εταίρους ή εκ των υστέρων μετά την αντίδραση προσπαθεί να τους εκθέσει;  Πιθανά δεν μπορεί προς το παρόν να δοθεί σαφής απάντηση. Πάντως μετά την αντίδραση του κόσμου, αλλά και των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων με την κατάθεση τροπολογίας όπου στην ουσία υποχρεώνει την κυβέρνηση να μη φέρει προς επεξεργασία και συζήτηση το κατατεθέν νομοσχέδιο, δημιουργείται πλέον πρόβλημα γενικής αξιοπιστίας στο κόμμα που έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. » 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου