Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Συνάντηση Σαρακιώτη με το Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού - Επαναλειτουργία Κατασκηνώσεων Μαλεσίνας

Πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία των Κατασκηνώσεων Μαλεσίνας με σκοπό τη φιλοξενία παιδιών και νέων της ελληνικής ομογένειας 
  


Με το Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, κ. Μιχάλη Κόκκινο, συναντήθηκε την Τετάρτη, 11-05-2016, ο Βουλευτής του Νομού Φθιώτιδος Ιωάννης Σαρακιώτης.  

Σκοπός της συνάντησης του βουλευτή με τον κ. Γενικό ήταν να ενημερωθεί για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες για την επαναλειτουργία των Κατασκηνώσεων στην περιοχή της Μαλεσίνας Φθιώτιδας, των οποίων, με πρωτοβουλία του βουλευτή και την καθοριστική συμβολή και δράση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, δρομολογείται η ταχεία επαναλειτουργία με σκοπό να φιλοξενήσουν παιδιά και νέους της Ελληνικής Ομογένειας από όλο τον κόσμο, μέσω ειδικών προγραμμάτων για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. 

Ο κ. Σαρακιώτης επανέλαβε στο κ. Γενικό Γραμματέα την πεποίθησή του ότι η επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για την ευρύτερη περιοχή, καθώς αναμένεται ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη, τουριστική προβολή και αξιοποίηση του Νομού Φθιώτιδος, που διαθέτει τόσο πολιτιστική κληρονομιά απαράμιλλης αξίας, όσο και αξιοσημείωτης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον. Από τα ως άνω σημαντικά πλεονεκτήματα της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν πολλαπλά οι νέοι και νέες του απόδημου ελληνισμού από τα πέρατα της υφηλίου και να ξεναγηθούν στους φυσικούς και πολιτιστικούς, αρχαιολογικούς και ιστορικούς θησαυρούς, που έχει να επιδείξει η Φθιώτιδα

Στο σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, σημείωσε ο κ. Κόκκινος, είναι οι κατασκηνώσεις να λειτουργούν δώδεκα (12) μήνες το χρόνο, ενώ ήδη έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, μέσω στοχευμένων επαφών με πλήθος Πρεσβειών του εξωτερικού, για τη φιλοξενία παιδιών και νέων της ελληνικής ομογένειας από μακρινές χώρες από όλες τις ηπείρους, όπως από την Αυστραλία, τη Νότια Αφρική, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη, και άλλες.   

Ερωτώμενος ο κ. Γενικός από το Βουλευτή για την πορεία έγκρισης των προβλεπόμενων κονδυλίων για τα αναγκαία έργα συντήρησης και βελτίωσης των εγκαταστάσεων των εν λόγω κατασκηνώσεων, ανέφερε ότι η σχετική διαδικασία έγκρισης βαίνει προς ολοκλήρωση και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν και τα έργα ανακαίνισης και ανάπλασης των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου των κατασκηνώσεων.      
Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε τη διάθεση του Υπουργείου να ανταποκριθεί θετικά στην εκπεφρασμένη πρόταση του Δήμου Λοκρών, που μεταφέρθηκε εκ νέου στο αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου από τον κ. Σαρακιώτη, για φιλοξενία και παιδιών και νέων από όμορους δήμους του Νομού Φθιώτιδος.    

         

6 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ. ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΤΕΛΙΚΑ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιζουν θερμων συγχαρητηριων οι πρωτοβουλιες του νεου και αξιου βουλευτη μας Γιαννη Σαρακιωτη, αλλα αν καποιος επισκεπτης μας ρωτησει η δει που πανε τα στερεα και υγρα αποβλητα του ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ και γενικωτερα, που θα κρυφτουμε,τι δικαιολογια θα βρουμε,τα σχολια περιττα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η προσπαθεια να συσχετισετε κατι καλο και θετικο για τον τοπο με κατι αλλο αρνητικο και ασχετο, μονο και μονο γιατι ανγκαζεστε να πειτε τη λεξη συγχαρητηρια σε αυτη τη περιπτωση ειναι εξωφθαλμη. Υπαρχουν πολλα στραβα σε αυτο το τοπο. Που ωστόσο δεν δημιουργηθηκαν σημερα. Αντιθετα κληρονομηθηκαν απο δημαρχους που επαιζαν με εκατομμυρια ευρω τοτε στους δημους τους, τους καταχρεωσαν και τιποτα δεν εκαναν. Με πρωτη και καλυτερη την παραταξη σας της οποιας δημοτικη συμβουλος ειναι η συζυγος σας.

      Διαγραφή
    2. δεν απαντω σε σχολια ανωνυμων που δεν αντιλαμβανομαι την ανωνυμια τους οταν οι δικες μου παρατηρησεις αφορουν το γενικο συμφερον των δημοτων!!η ανωνυμια τους μονον ατομικα η αλλης κατηγοριας συμφεροντα υπηρετουν!!

      Διαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κύριος ή κυρία που δεν καταλαβαίνει δήθεν το λόγο που κόπηκαν δύο σχόλια ας προσέχει λίγο το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί. Γράψε την άποψη και την κριτική σου άνευ "γαλλικών" και θα δημοσιοποιηθεί. Μία λέξη "γαλλική" και κόβεται. Αν δεν μπορεί κανείς να γράψει χωρίς βρομόλογα και ύβρεις, ε τότε ας μη γράφει σχόλια εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου