Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Στην Επιτροπή της Βουλής ο Κώστας Μπακογιάννης




Την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής για τον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε τους άξονες στους οποίους κινείται η Περιφέρεια, τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όσο και για την ανάπτυξη ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τα έργα υποδομών που ήδη έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και εκείνα που βρίσκονται σε εξέλιξη, χαρακτηρίζοντάς τα ως έργα ασφαλούς και αξιοπρεπούς διαβίωσης στη Στερεά. Ενημέρωσε για τις κινήσεις που γίνονται για τη διατήρηση των κοινωνικών δομών και τη δημιουργία νέων για την στήριξη οικογενειών και παιδιών που έχουν ανάγκη και ανέλυσε την στρατηγική της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπακογιάννης έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα για τις επαφές που ήδη έχουν ολοκληρωθεί για την ανάπτυξη των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.


Αντικείμενο της ενημέρωσης που αφορά στην στρατηγική της Περιφέρειας για το περιβάλλον και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, αποτέλεσαν και οι παρεμβάσεις που έχουν ξεκινήσει στον Ασωπό και την δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου.

Ολοκληρώνοντας την ενημέρωση προς τα μέλη της επιτροπής, ο κ. Μπακογιάννης παρέθεσε στοιχεία για την εξοικονόμηση δαπανών της Περιφέρειας που αξιοποιήθηκαν σε δράσεις κοινής ωφέλειας, την εφαρμογή της ηλεκτρονικής υπογραφής που μείωσε δραστικά το χρόνο διεκπεραίωσης διαδικασιών, αλλά και την δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας κάθε συναλλαγή της Περιφέρειας με όλους τους προμηθευτές είναι στη διάθεση των πολιτών.

Αίσθηση προκάλεσε σε μέλη της επιτροπής η αναφορά του Περιφερειάρχη για την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας, λόγω μιας στατιστικής στρέβλωσης, με αποτέλεσμα έργα που θα μπορούσαν να γίνουν πολύ πιο σύντομα, να καθυστερούν ή να ολοκληρώνονται με μεγάλη δυσκολία.
  
Ο κ. Μπακογιάννης μετά τη συνεδρίαση δήλωσε:

«Δε χαίρομαι τόσο γιατί είδα θετικές αντιδράσεις γι αυτά που σχεδιάζουμε να κάνουμε στην Στερεά Ελλάδα, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί είδα θετικές αντιδράσεις γι αυτά που ήδη έχουμε κάνει και βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Ενημέρωσα τα μέλη της επιτροπής για τα πεπραγμένα μας και τους τομείς προτεραιότητάς μας που αφορούν μόνο στον άνθρωπο, που έχει δικαίωμα να ζει αξιοπρεπώς, έχει ανάγκες λόγω της κρίσης και έχει τη θέληση να αναπτυχθεί και να προχωρήσει. 

Η συνταγή της αδιάκοπης δουλειάς φαίνεται ότι πετυχαίνει και την συνεχίζουμε».

3 σχόλια:

  1. Καποιος να μου εξηγησει ποιος ειναι αρμοδιος για τους οικισμους του Δημου Λοκρων, ποιος ασκει διοικηση σ αυτους, ποιος ειναι υπευθυνος για την αποκομιδη των απορριμματων, την αλλαγη των λαμπτηρων, την καθαριοτητα κλπ κλπ... γιατι αν αρμοδιος ειναι ο Δημος τοτε λυπαμαι αλλα ο Δημος ειναι ανυπαρκτος... αν αρμοδιοι ειναι οι τοπικοι πολιτιστικοι συλλογοι θα πρεπει αυτοι να εισπρατουν και τα διαφορα τελη που επιβαρυνουν τους λογαριασμους της ΔΕΗ.... μετα σου λενε θελουμε αναπτυξη και τουρισμο... τρομαρα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρμοδιος για τα θεματα που αναφερετε ειναι ο Δημος , δοκιμαστε να καλεσετε τις υπηρεσιες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πλακα κανεις.... οι Διεθυνταδες και Παραδιευθυνταδες του Δημου ειναι για να φλαν μαναρια

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου