Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση αποφασισμένη και αταλάντευτη συνεχίζει να υλοποιεί το μεγαλόπνοο και απαιτητικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που είχε εξαγγείλει»

Ομιλία Σαρακιώτη επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας





«Για μία ακόμη φορά αυτή η Κυβέρνηση, έχοντας διαψεύσει πλήρως τις Κασσάνδρες, που την ήθελαν αδύναμη και άτολμη να λάβει σοβαρές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες, συνεχίζει αποφασισμένη και αταλάντευτη το μεγαλόπνοο και απαιτητικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που είχε εξαγγείλει», δήλωσε, μεταξύ άλλων, από το βήμα της Βουλής, την 6η Μαΐου 2016, ο Βουλευτής Φθιώτιδας Γ. Σαρακιώτης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί της ψήφισης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις». 


Τα βασικά σημεία της ομιλίας του συνοψίζονται στα εξής: 


· «Η κυβέρνηση αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος του νομοσχεδίου αυτού, σε ρυθμίσεις με επείγοντα και μεταβατικό χαρακτήρα νομοθετικής παρέμβασης στους τομείς της Έρευνας και της Καινοτομίας, καθώς και σε επιμέρους, λειτουργικής φύσεως κυρίως, ζητήματα της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης»

· «Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις που αφορούν την Έρευνα και βρίσκουν σύμφωνη σχεδόν σύσσωμη την ερευνητική κοινότητα, αποτελούν την αρχική προπαρασκευαστική δέσμη μέτρων, που κρίθηκαν αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε η ψήφιση του Νόμου 4310/2014 από την προηγούμενη Κυβέρνηση»

· «Είναι προφανείς οι δυνατότητες που ανοίγονται για την προσέλκυση και στήριξη αξιόλογων νέων επιστημόνων και ερευνητών, που, με λύπη, βλέπουμε να εγκαταλείπουν τη χώρα μας καταφεύγοντας στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, μη αντέχοντας να επιβιώνουν σε ένα δραματικά υποχρηματοδοτούμενο σύστημα, που τους απαξιώνει συστηματικά, μη παρέχοντάς τους ούτε τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να παραμείνουν εντός των τειχών και να προσφέρουν στον τόπο μας το τόσο σημαντικό επιστημονικό τους κεφάλαιο».

· «Αντιμετωπίζονται εργασιακά θέματα που επέτειναν την εργασιακή ανασφάλεια στο ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό των ερευνητικών κέντρων, ενώ βελτιώνονται εν γένει οι εργασιακές σχέσεις για το ερευνητικό προσωπικό, δημιουργώντας ελκυστικές ευκαιρίες για νέους επιστήμονες/ ερευνητές».

· «Αντιμετωπίζονται άμεσες εκκρεμότητες και υπάρχουσες ή διαφαινόμενες δυσλειτουργίες στη ροή των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και στη λειτουργία των ερευνητικών φορέων.»

· «Όλοι επιτέλους να συμφωνήσουμε και να υποστηρίξουμε έμπρακτα μια αναπτυξιακή πολιτική, που μεταξύ άλλων, θα θέτει ως προτεραιότητα τη σοβαρή επένδυση της χώρας στην Έρευνα και την Καινοτομία».
Το σύνολο της τοποθέτησης του κ. Σαρακιώτη από το βήμα της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί:




4 σχόλια:

  1. ΓΙΑΝΝΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΑΧΤΑ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ . ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΗΣΟΥΝ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΥΣ .ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ . ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ ; ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ; ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ; ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ; ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΑΛΛΩΝ ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΔΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ,ΠΕΡΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΤΡΩΓΑΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ , 5 ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΣΕ 6 ΧΡΟΝΙΑ .ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ,ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΠΟΛΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιο μεγαλόπνοο σχέδιο ρε φίλε?
    Το μόνο που κάνετε εδώ κι 1,5 χρόνο είναι τα capital control, τα κλειστά σύνορα, την μετατροπή της Ελλάδας σε πάρκινγκ προσφύγων, φόρους, χαράτσια, και ολοκλήρωση του ολοκαυτώματος των ελλήνων που άφησαν στην μέση οι προηγούμενοι.
    Μην μας σώσετε άλλο. ΌΧΙ άλλο σώσιμο.
    Λοιπόν, για να τελειώνουμε...
    Αν θές να λες στο μέλλον ότι πρόσφερες κάποιες στοιχειώδεις υπηρεσίες στους συντοπίτες σου αλλά και σ όλους τους Έλληνες, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παραιτηθείς και να καταγγείλεις την εθνοπροδοτική στάση της κυβέρνησης.
    Αλλά θα μου πεις εύκολο είναι να παραιτηθείς? Και που θα βρεις την σημερινή εποχή δουλειά με 7.000€/μήνα μισθό χώρια ένα σωρό άλλα προνόμια?
    Έχεις τα κότσια? Κάντο να σου βγάλω το καπέλο.
    Αλλιώς, ότι άλλο και να πεις, είναι απλά...σαλιαρίσματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι ρε Γιάννη, παραιτήσου, που να σταθείς απέναντι στα ιερά τέρατα της πολιτικής του τόπου μας που επί δεκαετιες μας είχαν κάνει Ελβετία της Μεσογείου και είχαν μετατρέψει τη Λοκρίδα σε πρότυπο Κεντροευρωπαϊκο Δήμο, με την ανάπτυξή της, τον τουρισμό της κλπ κλπ. Σαλιαρίσματα λέει ο άλλος οι επαφές που κάνει το παιδί μπας και προωθήσει την περιοχή του, παραιτήσου λέει ο άλλος. Χαχαχα, αει βρε έρμοι, άξιοι της μοίρας σας είστε. Χαλάει την πιάτσα σε πολλούς ο μικρός γιατί ξέρουν ότι το παιδί είναι καθαρό και καλοπροαίρετο και δεν μπήκε για τη μάσα, οπότε ο μόνος τρόπος να τον φάνε είναι ο δήθεν αυθόρμητος ψευτοτραμπουκισμός στα site. Έννοια σας, το ποιος νοιάζεται για τον τόπο του και το ποιος στεναχωριέται ή όχι με τα ζόρια που τραβάμε, το αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Εσείς δαγκωτό σταϊκούρα κλπ κλπ, σταθερά και με κλειστά τα μάτια, τόσα έχει προσφέρει στον τόπο και στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια ,βουλευτής προοδευτικός από την Λοκρίδα...δεν είναι μια προσωπική του επιτυχία ...αλλά όλων των συντρόφων και φίλων που ψηφίσαν Συριζα στην περιοχή.. τον επιβάλλαμε στην Λαμία για να μας αντιπροσωπεύσει στην βουλή ...αντί κριτικής βοηθείστε με προτάσεις που πρέπει να προωθηθούν στην βουλή και να υπάρξει επιτέλους αλλαγή στην περιοχή..η μιζέρια φέρνει μόνο μιζέρια!Σήμερα ο Γιάννης αύριο κάποιος άλλος-η θα είναι συμπολίτες που προσπαθούν για αλλαγή ,κάθε λιθαράκι που θα μπαίνει πρέπει να το βλέπουμε καλόπιστα και να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε για το κοινό καλό!Πέρα από τις πολιτικές με χρώματα και κόμματα ,όλοι πρέπει να είμαστε θετικοί στην πρόοδο και αγωνιστικοί για την οπισθοδρόμηση ,όλοι μαζί διεκδικούμε το μέλλον μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου