Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Δήμος Λοκρών: Ίδρυση Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου!!!

Πολύ μπροστά ο Δήμος Λοκρών!!! Το Δημοτικό Συμβούλιο των Λοκρών Διακήρυξε την Ίδρυση Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου Δήμου Λοκρών!!! 

Το Πανεπιστήμιο της Λοκρίδας θα φέρει ανάπτυξη και θα αναβαθμίσει το βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο των Λοκρών. 

Η Ίδρυση του Πανεπιστημίου της Λοκρίδας είναι μία πραγματική επιτυχία του δημάρχου κ. Ν.Λιόλιου καθώς και των συνεργατών του, του προέδρου του Δ.Σ. κ. Α.Ζαΐμη και του αντιδημάρχου κ. Ι.Μπονόβα.


Δείτε την διακήρυξη - ψήφισμα του Δ.Σ.:


Στην Αταλάντη και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα, 13 Οκτωβρίου 2011 ημέρα Πέμπτη και ώρα19,30μ.μ. συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών, ύστερα από την αριθμ. 18982 -  07/10/2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτού, η οποία επιδόθηκε σε κάθε Σύμβουλο σύμφωνα με το άρθρο 67 του N 3852/2010 και αφού βρέθηκε απαρτία των παρόντων μελών ( 23 ) σε σύνολο ( 25 ) κηρύχθηκε από τον κ. Πρόεδρο η έναρξη της συνεδρίασης, στην οποία παρόν ήταν και ο υπάλληλος του Δήμου, Βασίλειος Λιάρτης για την τήρηση των πρακτικών της συνεδρίασης, των προς συζήτηση κατά σειρά παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 9ο: Ίδρυση Δημοτικού Ελεύθερου Πανεμιστημίου  Δήμου Λοκρών  

Ο Πρόεδρος ερχόμενος στο 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης περί «ΙΔΡΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ», έδωσε το λόγο στον Αντιδήμαρχο Κο Μπονόβα Ιωάννη ο οποίος είπε τα εξής:

Ο Δήμος Λοκρών έχοντας ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα της ζωής των συμπολιτών επιθυμεί να πραγματοποιήσει μια ουσιαστική παρέμβαση σε θέματα παιδείας και διαρκούς επιμόρφωσης ενηλίκων αναπτύσσοντας ταυτόχρονα μια ευρύτερη πνευματική επιστημονική και πολιτιστική δραστηριότητα.

Ο Δήμος μας ευελπιστεί να προσφέρει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα μελέτης της σύγχρονης βιβλιογραφίας της αξιοποίησης ιστορικών μαρτυριών της ψυχαγωγίας με την ανάγνωση και εμβάθυνση σε λογοτεχνικά έργα και της συμμετοχής σε ομάδες προβληματισμού σε σημαντικά θέματα της σύγχρονης  και όχι μόνο ζωής ανταλλάσοντας ιδέες γνώμες και απόψεις με πνευματικούς ανθρώπους.

Με γνώμονα αυτές τις σκέψεις και με δεδομένη την καθοριστική συνεργασία όλων των φορέων του Δήμου Λοκρών αλλά και με κοινό σημείο αναφοράς το όραμα για ένα σύγχρονο Δήμο εισηγούμαστε την ίδρυση συγκεκριμένου  φορέα με την ονομασία:

                          ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

Αποστολή του θα είναι η παροχή ευκαιριών μάθησης μέσω της διδασκαλίας στους τομείς της επιστήμης των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και η γενικότερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Θά  μπορεί να συνάπτει συμφωνίες με τη βιβλιοθήκη του Δήμου Λοκρών τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια τα ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα της Ελλάδας καθώς και με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Ο στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο ανεξάρτητα της ηλικίας του μορφωτικού επιπέδου και της επαγγελματικής ενασχόλησης να διευρύνει τους πνευματικούς Ορίζοντες και τα ενδιαφέροντα με την παρακολούθηση ειδικών κύκλων μαθημάτων σειράς ημερίδων , διαλέξεων , και συνεδρίων με επίκαιρα όσο και διαχρονικά θέματα. Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ως αρχικούς κύκλους :

Α. Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη ,

Β. Πολιτιστική κληρονομιά των Λοκρών,

Γ. Ενεργειακές και βιολογικές καλλιέργειες.

Πανεπιστημιακοί καθηγητές και άλλοι διαπρεπείς επιστήμονες θα κληθούν μέσα από αυτές τις συστηματικά οργανωμένες σειρές διαλέξεων, ημερίδων και συνεδρίων να προσφέρουν έγκυρες γνώσεις και γόνιμους προβληματισμούς. Το μορφωτικό πνευματικό πρόγραμμα θα είναι ευέλικτο και θα μπορεί να διευρύνει ή και να επανακαθορίζει τους κύκλους του προγραμματισμού του με ποικίλα γνωστικά αντικείμενα και θέματα από : την ιστορία , τη γλώσσα , την οικονομία , την ιατρική , την ιστορία της τέχνης , την νεοελληνική λογοτεχνία , την τοπική ιστορία.

Η εκπαίδευση σε ένα αντικείμενο θα έχει τρίμηνη διάρκεια και θα προσφέρονται τρείς ετήσιοι κύκλοι. Οποιοσδήποτε θα μπορεί να συμμετέχει σε όσους κύκλους επιθυμεί. Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής θα δίνετε προτεραιότητα σε όσους έχουν επιλέξει τους λιγότερους κύκλους. Τα μαθήματα θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα για συγκεκριμένες ώρες. Θα τηρούνται κανόνες για την φοίτηση. Στο τέλος κάθε κύκλου θα απονέμονται διπλώματα. Για την οργάνωση και τη διδασκαλία προτείνουμε χώρους ανάλογα με την κύκλο. Θα μπορούσε ο κύκλος που θα αναφέρεται στη πολιτιστική κληρονομιά ή την αειφόρο ανάπτυξη να πραγματοποιείται σε χώρο που προσφέρεται π.χ. σε κατάλληλη αίθουσα Δημοτικής Κοινότητας. Για την οργάνωση απαιτείται η δημιουργία μιας ολιγομελούς Οργανωτικής Επιτροπής η σύνθεση της οποίας θα είναι :

Ο Δήμαρχος ,
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ,
Ένας συνεργάτης ,
Δύο καθηγητές Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι.
Ένας γραμματέας


Η Οργανωτική Επιτροπή :

Α) θα καθορίζει την επιστημονική επιτροπή που θα αποτελείται από Πανεπιστημιακούς καθηγητές η οποία και θα συντονίζει τη λειτουργία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ,

Β) τους αρχικούς κύκλους μαθημάτων  ,

Γ) τους χώρους των μαθημάτων ,

Δ) τον κανονισμό λειτουργίας .

Πιστεύουμε ότι το  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ θα καταστεί ισχυρός  πόλος έλξης για κάθε πολιτιστική , ερευνητική και επιστημονική δραστηριότητα , και θα βοηθήσει αποφασιστικά ώστε να συνδεθεί η τοπική κοινωνία με κάθε ανάλογο ή αντίστοιχο φορέα καθώς θα αναπτύσσονται και θα εξελίσσονται ποικιλότροπες διαπολιτισμικές πρωτοβουλίες και δράσεις.  

                                  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Στη συνέχεια  ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο ν' αποφασίσει πάνω στο θέμα αυτό.

Το Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη:
  • Την εισήγηση του Αντιδημάρχου  Κου Μπονόβα Ιωάννη
  • τις διατάξεις του αρθ. 65 του Ν 3852/2010

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Εγκρίνει την ίδρυση συγκεκριμένου  φορέα με την ονομασία:

                          ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ


9 σχόλια:

  1. Κατανοούμε το γεγονός πως ο κ. Λιόλιος και η παρέα του ούτε απ'έξω από πανεπιστήμιο δεν έχει περάσει, οπότε θεωρούμε λογικό να βαφτίζει "Πανεπιστήμιο" ακόμη και ένα πρόγραμμα σεμιναρίων.

    Και ερωτώ τον κ. Λιόλιο και την παρέα του: Αν κάποιος παρακολουθήσει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ θα λάβει στο τέλος πτυχίο πανεπιστημίου;

    Και βέβαια όχι... Πρόκειται απλά για "βάφτιση" προκειμένου ο δήμος να δείξει έργο!!!
    Πρόκειται όμως και για εξευτελισμό και διασυρμό του δήμου μας σε όλη τη περιφέρεια!!!
    Ανόητοι και αμαθείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΑΖΕΙ Ο ΠΑΛΑΜΙΩΜΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΤΡΙΝΗΝΟ... ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τύφλα νά'χει το κέμπριντζ...
    Μόνο που αντί για τήβεννο εμεις θα φοράμε ρόμπες...
    Η ξεφτίλα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς όλους εκείνους που πρέπει να μάθουν τι σημαίνει ο όρος πανεπιστήμιο...
    Πανεπιστήμιο=συμφωνα με το μεγάλο παιδαγωγό Κοσμά Αιτωλό σημαίνει παν-διδακτήριο.Με απλά λόγια κύριοι άγνωστοι..χώρος που πολιτες μπορούν να διδαχθούν άγνωστα αντικείμενα.Τα πανεπιστήμια που μάλλον εσεις δε γνωρίζετε γιατι εγω περασα απο αυτά ονομάζονται ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα,αυτα ναι δίνουν πτυχια.Μαλλον δεν το γνωρίζετε..
    Το γεγονος οτι πολλοί δημοι στη χώρα μας [δες Περιστέρι, Αίγιο ,Φλώρινα κ.α]εχουν ονομάσει ετσι σεμινάρια δεν είναι κατακριταίο αλλά δυνατότητα εμπλουτισμού γνώσεων σε ανθρώπους [δήμων ,κοινοήτων,χωριών ]που δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να επισκεφτούν Α.Ε.Ι για να συμμετέχουν σε συνδιαλέξεις με καθηγητές πανεπιστημίων οι οποίοι ειναι αυτοί που μέσα απο ερευνες παράγουν γνώση..Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τι σας πειράζει ο όρος <>.. Σ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΒΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.ΠΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΑ 35 ΚΑΙ ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΓΓΕΛΗ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ.Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΕΙΟΞΗΦΙΣΕ ΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ.Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΝΤΑΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΠΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Ο ΙΔΙΟΣ Η'ΔΕΝ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.... ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΑΓΡΑΜΑΤΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΣΕ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ Κ.ΣΑΟΥΛΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ[ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ]?ΜΕΓΑΛΟ Λ...Ο Ο ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ.ΚΑΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ.ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΥΡΙΟ ΕΙΧΕ ΟΡΓΙΑΣΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ" ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ;

    ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ...

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΛΙΟΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ;

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...ΠΑΣΟ ΘΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝ?
    ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλο ειναι αυτοι που μιλαμε εδω αν και κρυβομασται πισω απο το ανωνυμος καλο ειναι να αναφερομασται σε ατομα που τουλαχτστον διαθετουν την αναλογη Η.Θ.Ι.Κ.Η οταν θα μας ρωτουν τα παιδια μας να τους λεμε ποιοι ειναι αυτοι γιατι ουτε νομιμο ειναι ουτε ηθικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου