Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σωρεία υψηλόμισθων "ειδικών συμβούλων" προσλαμβάνουν οι Δήμαρχοι (Ονόματα δεν λέμε...)


Λες και ζούν πραγματικά σ' ένα δικό τους κόσμο κάποιοι δήμαρχοι δεν φαίνεται να συμμερίζονται καθόλου την ανάγκη για περιορισμό των δαπανών στους δήμους, όταν πρόκειται για τη δική τους εξυπηρέτηση και δικό τους όφελος.

Μαλλιοτραβιούνται να βρούν λεφτά για τις βασικές ανάγκες δήθεν των δήμων τους, αλλά κατά τα άλλα προσλαμβάνουν "ειδικούς συμβούλους" σαν να είμαστε σε περιόδους οικονομικής ευρωστίας. 

Αρκετοί δήμαρχοι έχουν προσλάβει πάνω από τρεις "ειδικούς συμβούλους" μέχρι σήμερα ο καθένας τους και έπεται συνέχεια αφού έχουν δικαίωμα εκ του νόμου να προσλάβουν συνολικά άλλους τρεις ο καθένας!!!

Τι κάνει ένας ειδικός σύμβουλος στο δήμο; Συμβουλεύει τον δήμαρχο σε ειδικά θέματα, στην ουσία όμως είναι προσωπικές επιλογές των δημάρχων και καλύπτουν προεκλογικές υποχρεώσεις. 

Μη εκλεγμένοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, άνθρωποι των ΜΜΕ, στελέχη του κόμματος, στελέχη εταιριών, μεσάζοντες και άνθρωποι διαφόρων λόμπι και ομάδων, είναι αυτοί που ουσιαστικά προσλαμβάνονται από τους δημάρχους ως "ειδικοί σύμβουλοι".

Έτσι με αυτό το τρόπο ουσιαστικά οι δήμαρχοι ξεπληρώνουν τα προσωπικά τους προεκλογικά γραμμάτια με τα χρήματα των φορολογούμενων δημοτών.


Οι αμοιβές και λοιπά κόστη για τους δήμους ανέρχονται τουλάχιστον στα 3.000 με 5.000 ευρώ μηνιαίως για τον κάθε "ειδικό σύμβουλο".

Στο δήμο Λοκρών έχουμε πρωτιά και στις προσλήψεις "ειδικών συμβούλων" όπως και στις διοργανώσεις "πολιτιστικών εκδηλώσεων"!!! 
...τα οποία βεβαίως συνολικά κοστίζουν στο δήμο χιλιάδες χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο χωρίς ουσιαστικά να έχουμε κανένα έργο ή βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών!!!

Πολύ ενδιαφέρον θα είχε για τους δημότες να μας πει ο δήμος πόσους "ειδικούς συμβούλους" έχει προσλάβει ο δήμαρχος κ. Λιόλιος και ποιο είναι το ύψος των αμοιβών αυτών...

Κατά τα άλλα οι δήμοι -μεταξύ αυτών και ο δήμος Λοκρών- δεν έχουν λεφτά να κάνουν τα βασικά !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου