Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Την δυνατότητα κατασκευής Φράγματος μελετούν στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας

Την περιοχή του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας επισκέφτηκε προχθές για μια ακόμη φορά η επιστημονική ομάδα Θανόπουλου, που μελετά διερευνητικά μετά από εντολή-ανάθεση του Δήμου, τη δυνατότητα κατασκευής Φράγματος στον άνω ρου του Βοιωτικού Κηφισού .

Η νέα Δημοτική Αρχή αποφάσισε να “ακολουθήσει” την επιστημονική αυτή διερεύνηση και με ζωντανή πάντα την ελπίδα να αποδειχθεί και να τεκμηριωθεί με τη μελέτη αυτή, η τεχνική δυνατότητα της κατασκευής του σε συνάρτηση βέβαια με το συνολικό κόστος του έργου και τη σχέση του ως προς το τοπικό και δημόσιο όφελος που ήθελε προκύψει.

Κατά την επίσκεψη η επιστημονική ομάδα, συνοδευόμενη απ` τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Ανδρέα Ζιάκο, πραγματοποίησε επιτόπιες παρατηρήσεις και μετρήσεις σε διάφορα σημεία του Κηφισού όπως και στις πήγες του , καθώς και στα ρέματα και τους παραποτάμους .


Επίσης επισκέφτηκαν τις περιοχές του Σκαμνού , Μπράλου , Παλαιοχωρίου και Ξυλικών στις οποίες μαζί με την “Τρύπη” Βελίτσας μελετάται κατ αρχήν η όποια δυνατότητα ήπιας αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού τους .

Σε κοινή σύσκεψη με στελέχη των Δημοτικών υπηρεσιών και αιρετούς αντιπροσώπους του Δήμου, παρουσιάστηκε η πορεία των έως τώρα εργασιών απ` την επιστημονική ομάδα εργασίας και ακολούθησε αλληλοενημέρωση και συζήτηση επί του θέματος .

Διαπιστώθηκε η ικανοποιητική πρόοδος των μελετών και επαναβεβαιώθηκε ο χρόνος ολοκλήρωσής τους μέχρι το Μάρτιο του 2012 , με τη συμπλήρωση δηλαδή του κύκλου ενός περίπου χρόνου μετρήσεων, έρευνας και παρατηρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του άνω ρου του Κηφισού, ώστε να συναχθούν σε ετήσια βάση τα πληρέστερα και ασφαλέστερα επιστημονικά συμπεράσματα ως προς το αντικείμενο έρευνας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου