Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Έλατα θα στολίζουν τον Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας

Ωραιότατα τετράμετρα έλατα φύτεψε πρόσφατα ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας, κυρίως σε περιοχές εντός σχεδίου και με το σχετικά απαραίτητο υψόμετρο, για να έχει επιτυχή έκβαση η προσπάθεια αυτή.

Είναι έλατα της Ελληνικής χλωρίδας, Αγιορείτικα, απ` την περιοχή Χαλκιδικής & Αγίου Όρους που ο Δήμος προμηθεύτηκε από παλιό έμπειρο παραγωγό σε πολύ προσιτή τιμή.

Φυτεύτηκαν σε κατάλληλους χώρους, πλατείες, παρκάκια κλπ ομορφαίνοντας πραγματικά τους χώρους αυτούς και συνδέοντας ως οπτική εντύπωση την οικιστική περιοχή με τη φυσική συνέχεια του ορεινού όγκου του Παρνασσού.

Από τον Δήμο αναφέρουν πως πειραματίστηκαν φέτος και με τη φύτευση 2-3 ελάτων ανά οικισμό και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο όπως η Ελάτεια – Κάτω Τιθορέα κλπ και αναλόγως του αποτελέσματος ως προς την επιβίωση τους τόσο χαμηλά, θα προχωρήσουν του χρόνου σε φύτευση περισσότερων τέτοιων δέντρων.


Την προσπάθεια του Δήμου, ενίσχυσαν μάλιστα οικονομικά και δημότες επαγγελματίες της κάτω πλατείας Αμφίκλειας, καθώς και ο σύλλογος Κουμπουριανών Αμφίκλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου