Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Π.Α.ΣΥ. για Μπατζελή

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την ώρα που χιλιάδες αγρότες ελαιοπαραγωγοί ζουν καθημερινά την αγωνία για το μέλλον τους η κ. Μπατζελή με περισσό θράσος προκαλεί με την διοργάνωση ημερίδας με θέμα την ελιά και την διαχείριση της.

Επιστρέφει θα λέγαμε στον τόπο του εγκλήματος , αφού την προηγούμενη φορά μας είχε τάξει τα γνωστά 2εύρα ως αποζημίωση για τις ζημίες που είχαμε υποστεί.

Φυσικά ούτε αυτά τα ψίχουλα έδωσε στους αγρότες ελαιοπαραγωγούς κοροϊδεύοντας τους με τον πιο αισχρό τρόπο , τότε μάλιστα ήταν και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Θεωρούμε ότι η παρουσία της αποτελεί πρόκληση όπως πρόκληση είναι και το γεγονός ότι εκπροσωπεί την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ –ΛΑΟΣ-ΝΔ που ετοιμάζουν και άλλα νέα χαράτσια για το λαό.


Χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται συνεχώς από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής και να διογκώνεται το κόστος ζωής με τα χαράτσια, την αύξηση του ΦΠΑ, τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται, όπως η αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα από αρχές του έτους. Την ίδια στιγμή που παραγωγές μένουν απούλητες, ή δίνονται σε χαμηλές τιμές, η εξόφληση για πολλά προϊόντα καθυστερεί ένα και δυο χρόνια, αποζημιώσεις για περσινές ζημιές στις καλλιέργειες δεν έχουν δοθεί κ.ο.κ.

Καλούνται οι αγρότες, όπως και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να πληρώσουν την κρίση, για την οποία δεν ευθύνονται, με τα χαράτσι της ΔΕΗ για τ' ακίνητα, την μείωση του αφορολόγητου στα 5000 Ευρώ και όλα τα μέτρα που παίρνονται και θα συνεχίσουν να παίρνονται εν μέσω εκβιαστικών διλημμάτων.

Χρειάζεται αποφασιστικά το αγροτικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες, την ΠΑΣΥ, να πάρει πρωτοβουλίες για μαζική, μαχητική, οργανωμένη άρνηση των αγροτών να πληρώσουν τα χαράτσια, άρνηση να πληρώσουν την κρίση.

Με πρωτοβουλίες των αγροτικών συλλόγων να δημιουργηθούν Λαϊκές Επιτροπές παντού, να υπάρξει οργάνωση στα χωριά για να μην πληρωθεί το χαράτσι της ΔΕΗ, να υπάρξει οργανωμένη αντίσταση για να μην κοπεί σε κανέναν το ρεύμα που δεν μπορεί και δεν θέλει να πληρώσει το χαράτσι, οργάνωση της αντίστασης ενάντια σε κάθε χαράτσι.

Καλούνται οι αγρότες να συμμετέχουν δυναμικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη, 1 Δεκέμβρη, ημέρα κατάθεσης στην Βουλή του αντιλαϊκού προϋπολογισμού.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου