Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Εκτός Δημοσίου από το πρωί 2.000 υπάλληλοι

Την άμεση μετακίνηση δημοσίων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα και την διαθεσιμότητα 2000 εξ αυτών προβλέπει η εγκύκλιος που εξέδωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης


Σύμφωνα με την συγκεκριμένη εγκύκλιο υπάλληλοι που δεν μπήκαν στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ ή άλλης διαγωνιστικής διαδικασίας πρόκειται να καλύψουν κενά που έχουν εμφανιστεί σε άλλες υπηρεσίες συναφείς με τις υπηρεσίες που βρίσκονται σήμερα. 

Ο αριθμός από κάθε υπουργείο δε έχει διευκρινιστεί ακόμα, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως η αξιολόγηση των δομών σε όλο το κράτος. 
  
Ωστόσο η εγκύκλιος προβλέπει:   

α) μετάταξη μόνιμων πολιτικών υπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.) και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού, σε άλλες υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου των ανεξάρτητων αρχών, των ν.π.δ.δ. και των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού. 
  
β) η μεταφορά υπαλλήλων των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (ν.π.ι.δ.) που ανήκουν στο δημόσιο τομέα σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ανεξάρτητων αρχών, ν.π.δ.δ. και Ο.Τ.Α πρώτου και δεύτερου βαθμού. 
  
Οι μετατάξεις θα προχωρήσουν άμεσα και αναμένεται πλέον αίτημα οικείου υπουργού, αξιολόγηση αιτήματος από το σχετικό Τριμελές Συμβούλιο και έκδοση ανακοίνωσης του κ. Μανιτάκη, δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης, εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους υπαλλήλους (σε μια προσπάθεια η μετακίνηση να είναι εθελούσια) και τελική απόφαση από το εκάστοτε όργανο διοίκησης. 
  
Σε σχέση με τη διαθεσιμότητα «υπάλληλοι των οποίων οι θέσεις καταργούνται τίθενται σε διαθεσιμότητα, η οποία διαρκεί (1) έτος. Αν καταργηθούν ορισμένες μόνο θέσεις του ίδιου κλάδου τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι που συγκεντρώνουν τα λιγότερα ουσιαστικά προσόντα ύστερα από απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου». 
   
Τέλος η ίδια εγκύκλιος διευκολύνει τα πειθαρχικά συμβούλια να θέτουν σε αργία υπαλλήλους στον πλαίσιο πειθαρχικής ή ποινικής διαδικασίας. 

apospasma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου