Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σε αδιέξοδο εγκλωβίζει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ η ΓΣΕΕ

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε με τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ και τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής, όπου επισημαίνεται: 
  
«Η προχειρότητα με την οποία η Κυβέρνηση και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αντιμετωπίζει την επιχείρηση και τα σχέδια για ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ είναι απαράδεκτα, ανεφάρμοστα και καταστροφικά». 
   
Ποιο είναι το πρόβλημα; Οχι ότι ιδιωτικοποιείται η ΛΑΡΚΟ, όχι ότι οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη επίθεση, αλλά η ...«προχειρότητα» με την οποία συγκυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ αντιμετωπίζουν την επιχείρηση! 
   
Ωστόσο, το θέμα δεν είναι η προχειρότητα, αλλά ότι η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ αποτελεί συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο που υλοποιούν συγκυβέρνηση - τρόικα με στόχο το μεγάλο κεφάλαιο να μπει «στα γεμάτα» στην υπόθεση του ορυκτού πλούτου της χώρας. 
   
Η ΓΣΕΕ, χαρακτηρίζοντας ως «προχειρότητα» τον τρόπο που «αντιμετωπίζεται» η επιχείρηση, ρίχνει «στάχτη στα μάτια» των εργαζομένων. 

Τους καλεί να ρίξουν το ανάθεμα στο ΤΑΙΠΕΔ, ίσως και στη συγκυβέρνηση, αλλά σε καμιά περίπτωση να μη δουν πως αυτή ενέργεια εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια του κλάδου, εγχώρια και μη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου