Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ψήφισμα του ΔΣ του Δήμου Λαμιέων για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων ΟΤΑ


Ψήφισμα του ΔΣ του Δήμου Λαμιέων της 12-11-2012 

για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων ΟΤΑ


Οι Δήμοι, με βάση όσα ορίζει ο «Καλλικράτης», καλούνται από την 1η Ιανουαρίου 2013 να ασκήσουν 200 νέες αρμοδιότητες,που αφορουν ολο καιρό το παραγωγικο φασμα και  την λειτουργια του κρατους για τις  οποίες απαιτούνται όχι μόνο οι αντίστοιχοι πόροι, αλλά και το ανάλογο προσωπικό.  

Σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων εχει τις ακολουθες θεσεις:

  • Εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με την διαθεσιμότητα των εργαζομένων που οδηγεί τους δήμους σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου τους.
  • Η συνεχιζόμενη μισθολογική υποβάθμιση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δημιουργεί εκρηκτικό κλίμα στο εσωτερικό των δήμων και επιφέρει παράλυση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
  • Η απαγόρευση προσλήψεων Υ.Ε. μέχρι το 2016 ειδικότερα στις ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες τις οδηγεί στη διάλυσή τους.
      Οι Δήμοι δεν μπορουν να γίνουν συμμέτοχοι σ’ αυτήν τη διαδικασία και οι αιρετοι δεν επιθυμουν να έχουν καμία συμμετοχή. Και τούτο διότι:
  • Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι τώρα δεν αντιμετώπισε μόνο τις τεράστιες περικοπές των πόρων για τη λειτουργία των ΟΤΑ, αλλά και την τραγική μείωση προσωπικού εξαιτίας της συνταξιοδότησης πολύ μεγάλου αριθμού τακτικών υπαλλήλων χωρίς την αντικατάστασή τους και πάνω από 60% υπαλλήλων ορισμένου χρόνου, οι οποίοι είναι αυστηρά απαραίτητοι για τους δήμους.
  • Επιπλέον πολύ σημαντικές αρμοδιότητες που μεταβιβάστηκαν στους δήμους ασκούνται εκ των ενόντων. Την ίδια στιγμή η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει την αποκλειστική ευθύνη και προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το κοινωνικό κράτος μέσα από τις δομές και τις δράσεις της καθώς και να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της καθημερινότητας του πολίτη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων τονίζει ότι: «οι ενδεχόμενες απολύσεις δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση που διαλύει τις υπηρεσίες στους Δήμους, αποδιαρθρώνει τους οργανισμούς τους και ιδιαίτερα κρίσιμων διοικητικών υπηρεσιών,  κοινωνικοπρονοιακών δομών και υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα, που κανένας ιδιωτικός φορέας δεν μπορεί να υποκαταστήσει.

Αντίθετα η αξιολόγηση του προσωπικού με προκαθορισμένα κριτήρια και η δυνατότητα κινητικότητας με κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη σοβαρών ελλείψεων προσωπικού των ΟΤΑ και δεν μας βρίσκει αντίθετους». 

Για τους λογους αυτους το Δ.Σ. Λαμιέων Ζητά την άμεση απόσυρση του Νόμου που αφορά διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. και οδηγεί τους Δήμους στην ολική κατάρρευση και παράλληλα Δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στους αγώνες των εργαζομένων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων                                   Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.  
Γεωργιος Κοτρωνιάς                                Παναγιώτης Φώσκολος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου