Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία στη Κήρυνθο της Εύβοιας λόγω ακατάλληλου πόσιμου νερού


Σε κίνδυνο βρίσκεται η δημόσια υγεία στην Κήρινθο της Εύβοιας εξαιτίας του ακατάλληλου νερού που πίνουν οι κάτοικοι της περιοχής. Με έγγραφά της η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς επιβεβαιώνει το πρόβλημα. Χαρακτηρίζει σύμφωνα με τις μετρήσεις το νερό ακατάλληλο, εξαιτίας πολλών παθογόνων επικίνδυνων μικροοργανισμών και καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μοίρασμα εμφιαλωμένου νερού στους κατοίκους έως ότου λυθεί το πρόβλημα ουσιαστικά παρέμεινε στα χαρτιά, αφού ο δήμος μόνο για μια μέρα (11/4/2013) μοίρασε εμφιαλωμένο νερό στους μαθητές και αυτό μετά από την απόφαση του συλλόγου γονέων, ότι θα σταματήσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Η αγανάκτηση των κατοίκων αυξάνει από τον εμπαιγμό και την αδιαφορία που αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση.


Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε:

1. Άμεσα να ελεγχθούν όλες οι πηγές και το δίκτυο της ευρύτερης περιοχής με ευθύνη του κράτους και να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα της έρευνας. Να ελεγχθεί επίσης η καταλληλότητα των δεξαμενών.

2. Να γίνει εκτεταμένη έρευνα για την ποιότητα του νερού της περιοχής . Να γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή μη εξασθενούς χρωμίου, ή άλλων βλαβερών ουσιών για τον ανθρώπινο οργανισμό.

3. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η μόλυνση - ρύπανση να εντοπιστούν τα αίτια και να παρθούν μέτρα για την άμεση παροχή εμφιαλωμένου νερού καθώς και για την αποκατάσταση του υδροφόρου ορίζοντα, και την υδροδότηση της περιοχής με καθαρό νερό, με ευθύνη του κράτους, χωρίς το κόστος αυτό να επιβαρύνει τους κατοίκους.

4. Να διενεργηθεί σε δημόσια νοσοκομεία δωρεάν ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος – επίβλεψη της υγείας του εκτεθειμένου πληθυσμού.

Οι βουλευτές
Γιάννης Γκιόκας
 Χρήστος Κατσώτης
 Θανάσης Παφίλης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου