Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η ΔΗΜΑΡ κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων


Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την απεργία της ΟΛΜΕ την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων και την «προληπτική επιστράτευση»

«Η Δημοκρατική Αριστερά έχει ταχθεί με σαφήνεια κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Ταυτόχρονα κατέθεσε εναλλακτικές προτάσεις έναντι των θέσεων του Υπουργείου και των θέσεων της ΟΛΜΕ.

»Η Δημοκρατική Αριστερά πιστεύει ότι υπάρχει δυνατότητα και πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος προκειμένου να λυθούν οι διαφορές με συναίνεση. Η ΟΛΜΕ με την ακραία συνδικαλιστική επιλογή της για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις και στη συνέχεια η κυβερνητική απόφαση «προληπτικής» επιστράτευσης, διαμορφώνουν συνθήκες επιζήμιας έντασης για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

»Για τη Δημοκρατική Αριστερά η λύση είναι η κανονική διεξαγωγή των εξετάσεων χωρίς επιστράτευση και στη συνέχεια ο ουσιαστικός διάλογος ώστε οι τελικές ρυθμίσεις να λάβουν υπόψη όσες ενστάσεις είναι δικαιολογημένες και μπορούν να αντιμετωπιστούν.»

5 σχόλια:

  1. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΛΑΟ.
    ΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΝΑΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ. ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΝΑΤΕ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ. ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
    ΜΑΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΤΕ ΜΠΛΕΞΕΙ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ στην ΔΗΜΑΡ για την υπευθυνοτητα της σκεφτομενη και τα παιδια μας αλλα και τους καθηγητες , για την θεση της που λεει: »Για τη Δημοκρατική Αριστερά η λύση είναι η κανονική διεξαγωγή των εξετάσεων χωρίς επιστράτευση και στη συνέχεια ο ουσιαστικός διάλογος ώστε οι τελικές ρυθμίσεις να λάβουν υπόψη όσες ενστάσεις είναι δικαιολογημένες και μπορούν να αντιμετωπιστούν.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΓΑΘΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΤΟ Ν/Σ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ. ΟΜΩΣ ΤΟ Ν/Σ ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΩΝ 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013. ΑΥΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΟΥΝ ΑΠΟ Τ0 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΠΩΣ ΘΑ "ΠΕΙΣΘΕΙ" Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΣΩΣΤΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ; (Α)ΜΕ ΤΙΣ +2 ΩΡΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΘΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΑΡΑ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ, (Β)ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, ΑΡΑ ΕΠΙΟΡΚΟΙ, ΑΡΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ; ΔΙΟΤΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ: ΜΑ ΚΑΛΑ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ; ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΟΣΕΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ 2 ΩΡΕΣ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ; ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΝ ΦΟΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΠΟΤΕ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Η ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Οταν ο κάθε Πορτοσάλτε κάνει πως "λυπάται τα παιδιά", όταν ο κάθε Πρετεντέρης σουφρώνει τα χείλη για "τους κόπους των υποψηφίων που κινδυνεύουν", όταν ο κάθε Παπαδημητρίου αναρωτιέται "πώς τολμούν οι καθηγητές να κινητοποιούνται", όταν ο κάθε Ευαγγελάτος ρίχνει το ανάθεμα στους δασκάλους, ουσιαστικά δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να ρίχνουν σκόνη για να χαθεί από τα μάτια των θεατών ο δήμιος και να προβληθεί σαν αίτιος του κακού ο εργαζόμενος που διεκδικεί.

    Σταράτα πράγματα. Η ήττα των εκπαιδευτικών θα είναι ήττα των εργαζομένων. Τελεία και παύλα. Γιατί δεν μιλάμε ούτε για φραγκοδίφραγκα, ούτε για ωράριο εργασίας. Μιλάμε για την τύχη του δημόσιου σχολείου, για την τύχη των τροφίμων του, για την τύχη των μαθητών, για την τύχη των εκπαιδευτικών, για την τύχη των εργαζομένων. Περί αυτού πρόκειται για όποιον έχει τα μάτια να δει και την τιμιότητα να πιστέψει στα μάτια του. Για όποιον έχει στοιχειώδες ταξικό κριτήριο και γνωρίζει σε ποια όχθη του ποταμού ανήκει."
    (κλεμένο από το net)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ Ο ΔΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ - ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΤΟ ΛΕΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ. ΒΡΕΘΗΚE ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΝΔ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝETAI H ΔΗΜΑΡ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ , ΑΛΛΑ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ , ΤΩΡΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΑΤΟΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΝΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ , ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΟ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΨΗΦΩΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΣΟΚ , ΟΥΤΕ ΝΔ, ΟΥΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΡΥΠΩΣΕΙ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ,ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΣ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. VIRUS LOKROS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου