Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ


30/9/14

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 24/9/14 η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με επιστολή της στο Δήμαρχο και στο Πρόεδρο του ΔΣ Λοκρών κατέθεσε τα παρακάτω ψηφίσματα και ζήτησε να συζητηθούν και εγκριθούν στο άμεσο ΔΣ. 
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αντίθετο με το νέο νόμο που μονιμοποιεί και διευρύνει το ειδικό τέλος (χαράτσι) γιατί κανείς εργαζόμενος, καμία λαϊκή οικογένεια πλην ελαχίστων ίσως εξαιρέσεων- δεν θα μπορεί να πληρώσει τους πολλαπλούς φόρους που επιβάλλονται. Ο ΕΝΦΙΑ ισοπεδώνει την ακίνητη περιουσία και ευνοεί τις μεγάλες ιδιοκτησίες, χαρατσώνει την πρώτη κατοικία και τη μικρή ιδιοκτησία. Μετατρέπει σε ενοικιαστές τους εργαζόμενους που με χίλια βάσανα έφτιαξαν ένα σπίτι για να στεγάσουν την οικογένεια τους. Ιδιαίτερα η φορολόγηση των αγροτεμαχίων λειτουργεί ως αντικίνητρο για την επιβίωση των μικρών και μεσαίων αγροτών. Θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια να συνδεθεί η Τοπική Διοίκηση με την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, για να μειωθούν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των λαϊκών στρωμάτων. 
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να καταργήσει τον απαράδεκτο και αντιλαϊκό αυτό φόρο. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών:  
Καλεί την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς , την Κεντρική Ένωση Δήμων αλλά και όλους τους δήμους της πατρίδας μας, να εκφράσουν την αντίθεση τους στο νόμο για τον ΕΝΦΙΑ και να μην αποδεχτούν να παίξουν το ρόλο «Δούρειου Ίππου» για την εφαρμογή του. 
Καλεί το λαό του δήμου σε σθεναρή αντίσταση για την κατάργηση αυτού του νόμου. 
Καλεί τους μαζικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, να αναλάβουν τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, ενάντια σε τέτοια αντιλαϊκά μέτρα και πολιτικές.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων όχι μόνο δεν έχει στόχο την αντιμετώπιση της διαπλοκής επιχειρηματικών οικονομικών συμφερόντων με τα πολιτικά κόμματα και βουλευτές, όπως υποκριτικά ισχυρίζονται, αλλά αντίθετα τη νομιμοποιεί θεσμοθετώντας τις συναλλαγές κομμάτων και βουλευτών με τους επιχειρηματικούς ομίλους θεσπίζοντας μάλιστα και έκπτωση στο 100% των σχετικών ποσών από το φορολογητέο εισόδημα των επιχειρηματιών - χρηματοδοτών. 
Την ίδια στιγμή προσπαθεί να περιορίσει τη δυνατότητα, κόμματα που στηρίζονται οικονομικά από το λαό να απευθύνονται σε αυτόν για την οικονομική τους στήριξη και λειτουργία, θεσμοθετώντας το φακέλωμα των μελών και φίλων ενός κόμματος που από το υστέρημα τους επιθυμούν να το ενισχύσουν οικονομικά επιβάλλοντας την αναγραφή των στοιχείων τους και του ΑΦΜ ή του αριθμού της αστυνομικής τους ταυτότητας, ακόμα και για μια συνδρομή ή οικονομική ενίσχυση 2 - 5 ευρώ. 
Τα παραπάνω αποσκοπούν στον περιορισμό της πολιτικής δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και αποτελεί μέρος της συνολικής πολιτικής για την καταστολή των αγώνων του εργατικού - λαϊκού κινήματος και των μέτρων που ετοιμάζονται σε βάρος της λειτουργίας και δράσης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και του δικαιώματος της απεργίας. 
Είναι υποχρέωση όλων των εργαζόμενων και του λαϊκού κινήματος να αντιταχθεί σε αυτούς τους σχεδιασμούς, να απαιτήσει, να παλέψει να μην ψηφιστεί και να μην εφαρμοστεί. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε αυτούς τους σχεδιασμούς και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και τους βουλευτές να το καταψηφίσουν στη Βουλή. 
Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την καταδίκη μας σε αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και δηλώνουμε τη διάθεση μας να αγωνιστούμε για να μην εφαρμοστεί.

Το ΔΣ Λοκρών στην συνεδρίαση της 29/9/14 ομόφωνα ενέκρινε το πρώτο ψήφισμα και κατά πλειοψηφία το δεύτερο ψήφισμα, το οποίο καταψήφισε η δημοτική παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που πρόσκειται στη ΝΔ, προβάλλοντας την αξίωση να αποσυρθεί από την συζήτηση του ΔΣ, θεωρώντας ότι ο Δήμος δεν πρέπει να συζητάει τέτοια θέματα. 

Η αξίωσή της αυτή απορρίφτηκε από όλες τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις του ΔΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου